Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promociona les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau arreu de Catalunya per televisió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2018 09:27:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promociona les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau arreu de Catalunya per televisió

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el xef del Lounge Restaurant Sentits, Òscar Vilà, van participar al magazine “Ben Trobats”, emès a les televisions locals d’arreu del país a través de la XTVL

Durant tot aquest mes d’abril, Blanes acull la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del Meix del Peix Blau, que compta amb la participació de 16 restaurants adherits. Si bé la millor promoció que s’està fent d’aquest esdeveniment són els exquisits menús que s’ofereixen als establiments que hi participen, també és bo donar-ho a conèixer a través d’altres mitjans.


Emissió del programa "Ben Trobats" d'Esplugues Televisió
per a les televisions locals d'arreu de Catalunya a través de la XTVL
Un d’ells va tenir lloc el migdia d’aquest passat divendres, a través del magazine televisiu matinal Ben Trobats, que es sintonitza arreu de Catalunya a les televisions locals de la XTVL. S’emet des d’Esplugues Televisió, el dirigeix i presenta la periodista Clara Tena, i inclou des de temes d’interès ciutadà fins a espectacle, humor, misteri i una especial atenció al món de la gastronomia en general.

Promoció del Mes del Peix Blau: “Bacallà al pil-pil amb favetes i pernil”

Per promocionar les jornades gastronòmiques, es van desplaçar fins els estudis d’Esplugues Televisió l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el xef del Lounge Restaurant Sentits, Òscar Vilà, que va comptar amb el suport fora de càmera del també xef i soci Alberto Sánchez. A banda de destacar la tradició de la cuina marinera a Blanes, es van recordar les altres dues jornades gastronòmiques més que hi haurà al 2018: al maig el Mes de la Gamba i a l’octubre el Mes del Suquet de Peix.


Per la seva banda, Òscar Vilà va preparar davant les càmeres un dels plats que es pot degustar a les Jornades Gastronòmiques: Bacallà al pil-pil amb favetes i pernil ibèric. L’any passat, el primer en què es van fer les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau, es van servir 600 menús, el nombre més alt en relació a les altres dues de la Gamba i el Suquet de Peix, amb 300 i 400 menús respectivament.


La intervenció blanenca es va tancar desvetllant el guanyador del concurs que durant la setmana anterior a l’emissió del programa es va estar fent entre els telespectadors del Ben Trobats. El premiat gaudirà d’una nit d’estada a Blanes hostatjat als Apartaments Turístics Pierre et Vacances, així com d’un menú per a dues persones al Lounge Restaurant Sentits del Club de Vela Blanes.

Les Cuineres de Sils i el primer xef amb una Estrella Michelin de Catalunya

La intervenció de Blanes en el magazín Ben Trobats d’ahir divendres va ser la cirereta d’un programa on la gastronomia va ser especialment protagonista a través d’una taula rodona que es va fer just abans de parlar del Mes del Peix Blau. La periodista de Mataró TV, Regina Aleñá, va parlar del fenomen dels Avis i Àvies Cuineres amb diversos convidats i convidades.


L'alcalde i els xefs de cuina del Lounge Restaurant Sentits,
amb Les Cuineres de Sils i Jean Loui Neichel
Per centrar el tema, es va comptar amb la participació de Jean Louis Neichel, el primer xef d’un restaurant d’arreu de Catalunya que va ser distingit amb la prestigiosa Estrella Michelin, així com amb dues de les també reconegudes Cuineres de Sils: Rosa Valls i Mercè Serra. També va participar la cuinera jubilada Maria Ribera, que també va aportar la seva experiència.

16 Restaurants de Blanes participen al Mes del Peix Blau

Les jornades dedicades al peix blau, es compten amb la col·laboració de 16 restaurants, dos més que en la passada edició, amb els respectius xefs: Bar Casal La Cooperativa (Gemma Vega); Ca la Luci (Encarna Jimeno); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Juanma (Juan Manuel Martínez); Kiku (Kiku); L’Hivernacle (Eudys Gregorio Luna); La Balma (Toni Marin); La Taverna de n’Esteve (Esteve Burcet i Moran); Lounge Restaurant Sentits (Òscar Vila i Alberto Sánchez); Magora (Bladimir Gori); Mar i Cel (Acacia Caballero Castillejo); Melangies (Manel de Clascà); Racó Sa Palomera (Maria Inés Pascual); T3 (Alberto Mora Márquez); i Va de Catas (Jacob Gutiérrez).


Partint de la premissa que el peix blau sigui el principal protagonista, cada restaurant inclou diferents tipus de menús i exquisideses culinàries, completat amb productes gastronòmics blanencs com ara vi, cava, mel o verdures. Així, hi ha des d’elaborades composicions per satisfer els paladars més exigents, fins a plats únics que els amants de la cuina marinera podran triar entre un munt d’ofertes a preus que van des dels 5’50 € la més assequible, fins els 36’50 € que costa la més completa.

Altres al·licients afegits a les jornades

Les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau que es faran fins al 30 d’abril també compten amb diversos al·licients, com els premis amb lots de productes de diferents empreses de Blanes a través de sengles concursos en mitjans de comunicació d’àmbit nacional. Un altre al·licient és la proposta que fa l’Aula Gastronòmica Grenyal: un taller de cuina especial dedicada al peix blau que es farà el proper dissabte 21 d’abril, de 13 a 16 h.


D’altra banda, seguint amb la sensibilització del projecte Blanes Gluten Free, es sortejaran 5 lots de productes valorats en 50 € entre cadascun dels clients dels restaurants de la campanya que vulguin participar. Per a la organització del Mes del Peix Blau l’Ajuntament de Blanes compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i Enogastronomia del mateix organisme; així com de la Confraria de Pescadors de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra, els caves Laviret i Ses Vernes; Aula Gastronòmica Grenyal, Cervesa Popaire, El Banyonet, Grup de Peixos Ros, l’Hotel Horitzó, Apartaments Pierre et Vacances i l’Arxiu Municipal.Data de realització: 04/14/2018 | Data de la darrera actualització: 04/14/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300