Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu el I Campionat de Catalunya Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2018 05:21:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viu el I Campionat de Catalunya Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual

El Club de Vela Blanes, que aquest any celebra el 75è aniversari, ha allotjat l’esdeveniment, que ha conviscut amb el Trofeu Primavera de les classes 420, Europa i Finn

Aquest dissabte Blanes ha acollit una experiència pionera arreu de Catalunya, que fins el moment no s’havia fet enlloc d’arreu del territori català. Es tractava del 1er Campionat de Catalunya Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, allotjat a les instal·lacions del Club de Vela Blanes coincidint amb l’any en què celebra el seu 75è aniversari.


Sortida de les embarcacions - Fotografia: Alfred Farré
La Federació Catalana de Vela ha estat la primera de les 70 existents a Catalunya en organitzar el primer campionat oficial d’aquestes característiques, coincidint amb una data tan assenyalada per al Club de Vela Blanes. Han participat una quinzena esportistes amb d’arreu del país repartits en quatre embarcacions.


Fotografia: Alfred Farré
Entre elles se’n comptaven dues tripulades pels membres de l’equip de vela del Club Esportiu El Vilar de la Fundació Aspronis de Blanes. Les altres dues provenien de l’Escola Esportiva Tot Vela del Centre Municipal de Barcelona i del Club Natació Vilanova. Han navegat amb vaixells de la modalitat Raquer, que compten amb un monitor i entre 3 i 4 tripulants, ja que són embarcacions col·lectives adaptades.

Sortida a la mar sense competició

La singularitat d’aquest esdeveniment és que havien de conviure en el camp de regates amb la celebració del Trofeu Primavera de les classes 420, Europa i Finn, que han comptat amb una 80ena de participants. Ara bé, mentre aquestes tres darreres modalitats sí que han estat disputant les regates de la jornada, les condicions meteorològiques han fet més aconsellable que el campionat Special Olympics es limités a fer la sortida a la mar per retornar després al CV Blanes.


Fotografia: Alfred Farré
Les mesures que s’han fet de la força del vent a mar obert indicaven que oscil·lava entre els 8 nusos i els 18 nusos d’intensitat, però no d’una manera estable, ja que bufava amb ratxes. Davant d’aquesta situació, el Comitè de Regates ha decidit que calia primer la seguretat per davant de tot, i s’ha decidit tornar al port esportiu.


L’esdeveniment que s’ha acollit avui a Blanes ha estat un punt de partida per establir els fonaments que convertiran l’esport de la vela en un esport adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. A més a més, enfortirà l’objectiu que l’esport esdevingui una via de desenvolupament personal i d’integració social per a aquest col·lectiu.

Lliurament de Medalles i el Trofeu Primavera als participants

Malgrat no hi ha hagut competició, a primera hora de la tarda d’aquest dissabte ha tingut lloc el lliurament de premis. L’acte l’han encapçalat el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; l’alcalde de Blanes, Mario Ros; i el president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart.


Equip 1 Club Esportiu El Vilar de Blanes
També han participat el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL, Marina Gómez; el president del Club Esportiu El Vilar de Blanes i membre del Club Vela Blanes, Xavi Manresa; i la regidora de l’Ajuntament de Blanes, Dolors Rubio, entre d’altres.


Equip 2 Club Esportiu El Vilar de Blanes
Seguint la filosofia dels Special Olympics, a cadascun dels quatre equips se’ls ha lliurat una medalla d’or, una de plata i una de bronze, així com el Trofeu Primavera del Club de Vela Blanes, el mateix que també rebran les embarcacions classificades de les classes 420, Europa i Finn, que continuaran la respectiva competició amb la segona jornada demà diumenge. També han rebut diversos obsequis de l’establiment de productes selectes El Tall de Blanes, i de l’asseguradora Generali, entre d’altres.

Jornada de Portes Obertes al Club de Vela Blanes i Voluntaris de ‘la Caixa’

L’organització dels dos esdeveniments, inclosos al cicle celebratiu dels 75 anys del Club de Vela Blanes, també ha comptat amb un altre ingredient afegit. Es tractava de la Jornada de Portes Obertes que hi ha hagut al gimnàs de les instal·lacions, que es va posar en marxa fa pocs anys. Avui al matí s’ha fet una Master Class de Zumba i una Master Class de Jumping perquè, d’aquesta manera, tothom qui conegués de més a prop l’equipament de què es disposa.


Màster Class de Zumba al gimnàs del Club de Vela Blanes
Val a dir que, per a l’organització del campionat de vela inclusiva, s’ha comptat amb la col·laboració d’un grup de 8 voluntaris molt especial. L’Obra Social ‘la Caixa’ ha fet una aportació econòmica per a la competició i, d’altra banda, treballadors, familiars, jubilats i clients de la Caixa han ajudat a les tripulacions dels Special Olympics en la seva sortida a la mar. Aquesta col·laboració ha format part de La Setmana Social en què els voluntaris també han intervingut en altres activitats.


El grup de voluntaris de la Caixa amb tripulacions Special Olympics
i la presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a persones
amb discapacitat-ACELLData de realització: 04/14/2018 | Data de la darrera actualització: 04/14/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300