Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat el 87è aniversari de la II República amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/16/2018 09:41:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha celebrat el 87è aniversari de la II República amb diverses activitats

Durant tot el cap de setmana ha onejat la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament, i tant l’Associació Cultural Joan Comorera com la Casa del Poble han organitzat sengles actes

Amb motiu de la commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la II República, la ciutat de Blanes ha acollit diverses activitats. Una d’elles ha estat que durant tot el cap de setmana ha onejat a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes la bandera republicana.


Ajuntament de Blanes, divendres passat
Ho ha fet en compliment d’una moció aprovada al darrer ple municipal del mes de març, que també incloïa reivindicar la tasca dels i les mestres republicanes. La bandera tricolor –vermell, groc i morat- la van instal·lar les Brigades Municipals aquest passat divendres al migdia, i el matí d’avui dilluns ja ha estat retirada.

Actes Commemoratius amb motiu del 87è aniversari de la república

Per commemorar l’aniversari de la proclamació de la república, l’Associació Cultural Joan Comorera ha organitzat diverses activitats. La primera va tenir lloc divendres al vespre a la Sala de Plens. Presentada sota el títol Quina República volem?, l’acte va ser presentat per Dolors Rubio, regidora d’ICV-EUiA de Blanes, i es va comptar amb les intervencions d’Antonio Maíllo, coordinador general d’Izquierda Unida a Andalucía, i Joan Mena, disputat al Congrés d’En Comú Podem.


Ofrena Floral Associació Cultural Joan Comorera
Dissabte el mal temps va provocar que s’hagués de suspendre la 5a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica, amb la neteja dels búnquers de Blanes que es van construir durant la Guerra Civil espanyola. En canvi, l’activitat prevista per l’endemà diumenge es va poder fer sense cap altre entrebanc. Es tractava de l’Ofrena Floral davant el Monument als Represaliats pel Franquisme.


L’Ofrena Floral la va encapçalar el coordinador de l’Associació Joan Comorera, Ramon Caurel, qui després de dipositar l’ofrena va llegir un manifest on es recordava que “Aquest acte també és un homenatge a les dones i homes que van lluitar contra el franquisme i en defensa de la república, pagant un preu molt alt: tortura, presó i mort”.


Ofrena Floral Casa del Poble
Per la seva banda, la Casa del Poble també ha organitzat activitats commemoratives de l’aniversari de proclamació de la república, amb sengles ofrenes florals davant dos indrets carregats de significat que hi ha al municipi de Blanes. Una de les ofrenes es va fer al Monument als Represaliats al Franquisme que hi ha davant el cementiri, que precisament es va inaugurar l’any 2005, coincidint amb el 74è aniversari de la proclamació de la república.


L’altra ofrena de la Casa del Poble es va fer davant el Monument a Lluís Companys situat molt a prop de la Plaça Catalunya. En aquest cas, el monòlit es va inaugurar l’octubre de l’any 1983 en homenatge als nacionalistes i republicans d’esquerres blanencs, simbolitzats en la figura del president màrtir. El monument es va inaugurar coincidint amb el 43è aniversari del seu afusellament.
Data de realització: 04/16/2018 | Data de la darrera actualització: 04/16/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300