Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Catalana de Parkison Blanes La Selva- Alt Maresme continua la seva tasca divulgativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/17/2018 07:19:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Parkinson BlanesL’Associació Catalana de Parkison Blanes La Selva- Alt Maresme continua la seva tasca divulgativa

Aquests dies està organitzant activitats a Blanes i Lloret, entre elles una xerrada a càrrec de la doctora Àngels Bayés, neuròloga de la Clínica Tecknon, especialitzada en Parkinson

Fidel a la seva tradició, ACAPBLANES -l’Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva – Alt Maresme-, organitza cada any al voltant del Dia Mundial d’aquesta malaltia, que s’escau l’11 d’abril, diverses activitats. Es tracta de mantenir viva la seva tasca informativa i divulgativa, i per això s’encarrega de coordinar i encapçalar diversos esdeveniments.


Xerrada divulgativa ACAPBLANES al Centre Catòlic
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Un dels més recents ha estat una xerrada que va tenir lloc el passat divendres a l’Auditori del Centre Catòlic. La doctora Àngels Bayés, reconeguda neuròloga de la Clínia Teknon de Barcleona, especialitzada en aquesta malaltia, va parlar sobre Parkinson entre parella i relació. Abans que comencés la conferència, la presidenta d’ACAPBLANES; Antònia Escalé Castany, va donar la benvinguda a tothom, i va recordar la resta d’activitats amb motiu del Dia Mundial del Parkinson.


Benvinguda a càrrec de la presidenta d'ACAPBLANES,
Antònia Escalé Castany
Així, durant aquesta setmana del 16 al 20 d’abril, s’estan fent Jornades de Portes Obertes a la seu que l’entitat té a Blanes, a l’Avinguda Joan Carles I, número 1. En cas que es vulguin conèixer de més a prop les instal·lacions, i rebre informació sobre les activitats i atencions que s’hi fan, l’horari és des de les 10 del matí fins les 12 del migdia. D’altra banda, aquest dimarts 17 d’abril s’ha fet una xerrada a Lloret sobre la importància de la rehabilitació en el Parkinson.


Xerrada a càrrec de la doctora Àngels Bayés
Les activitats d’enguany es van encetar el dissabte 7 d’abril amb un espectacle organitzat per l’Escola de Dansa Daina, comptant amb la col·laboració d’altres escoles de dansa. Les actuacions es van allotjar al llarg de la tarda al Teatre de Blanes i, paral·lelament, des de les 4 i fins les 8 del vespre, va haver una Taula Informativa d’ACAPBLANES davant del Teatre. El cicle culminarà el 4 de maig amb un Dinar de Germanor.

Retallades, Burocràcia i Entitats Assistencials

La presidenta d’ACAPBLANES, Antònia Escalé Castany, també ha volgut aprofitar la celebració del Dia Mundial del Parkinson per reivindicar la necessitat que es solucioni la precària situació amb què conviuen entitats com la que encapçala. En aquest sentit, la presidenta ha remarcat: “A les associacions, la majoria sense afany de lucre i portades totalment per voluntaris, se’ns fa difícil l’adaptació a la burocràcia i informatització que actualment ens exigeixen les institucions per sol·licitar les ajudes que, amb més o menys quantia econòmica, són una aportació essencial per mantenir l’atenció que donem als pacients i familiars. Unes atencions terapèutiques i psicològiques actualment no cobertes per la sanitat pública”.


D’altra banda, també ha criticat que no només han de fer front a les retallades en matèria de sanitat i a les minses ajudes que se’ls ofereixen, sinó que ara el grau d’exigència burocràtica la considera inassumible pel voluntariat d’associacions com ACAPBLANES. Per això, ha explicat: “Entenent d’entrada que els canvis són necessaris, creiem també que aquest és un tema que cal posar sobre la taula i conèixer, dons afecta a algunes associacions que l’únic objectiu que tenim és ajudar allà on els serveis socials no arriben”.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300