Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà intensament la Diada de Sant Jordi amb una vintena d’activitats culturals del 20 al 23 d’abril


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2018 11:31:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viurà intensament la Diada de Sant Jordi amb una vintena d’activitats culturals del 20 al 23 d’abril

Una de les més emblemàtiques serà el 31è Concurs de Murals al Carrer, que aplegarà més de 700 escolar, l’espectacle d’’El Sevilla’ i el recital de cant i poesia d’Odile Arquè i Chiara Giani

A partir d’aquest dijous i fins el proper dilluns, coincidint amb la data central de la celebració, Blanes viurà la Diada de Sant Jordi amb molta intensitat –potser més que mai-, a través d’una vintena d’activitats principalment culturals, però també educatives i lúdiques. Una de les més destacades ha depassat ja les tres dècades de vida: el 31è Concurs de Murals al Carrer que es farà dissabte al matí al Passeig de la Mestrança.


Concurs de Murals al Carrer 2017
Es tracta d’una de les activitats més emblemàtiques, no tan sols del cicle del Cultural Sant Jordi, sinó de la vila en general, perquè cada any aplega una gran quantitat d’alumnes procedents dels respectius centres educatius d’arreu del municipi. Enguany n’hi haurà més de 700 escolars, així com la participació fora de concurs dels membres de l’Associació Kedem, que dóna atenció a persones amb discapacitats intel·lectuals.


L’endemà diumenge, al punt de les 12 del migdia, es farà el lliurament de premis als diferents classificats del 31è Concurs de Murals al Carrer a l’escenari instal·lat al Passeig de la Mestrança, darrera el Monument a Joaquim Ruyra. En acabada l’entrega, hi haurà una actuació en aquest mateix indret, a càrrec dels músics de La Bandeta.

Presentacions de llibres i premis del I Concurs Literari Infantil i Juvenil

Per ordre cronològic, el primer dels actes organitzats a Blanes relacionats amb la Diada de Sant Jordi tindrà lloc aquest dijous a les 7 del vespre a la Biblioteca Comarcal, amb la presentació del llibre Més que un crim. El seu autor és l’escriptor blanenc Mossèn Jaume Reixach, que narra en primera persona el crim del qual va ser protagonista el desembre del 2013 a Blanes.

L’endemà divendres el mateix recinte de la Biblioteca Comarcal allotjarà tres activitats de la Revetlla de Sant Jordi. A les 5 de la tarda s’impartirà un taller de Booktubers; a les 6 hi haurà una sessió de l’Hora del Conte: Sant Jordi i la princesa, amb Pengim Penjam Titelles; i a les 7 del vespre una activitat molt especial. Es tracta del lliurament del 1er Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud, organitzat pel Rotary Club i el CRP.


Revetlla de Sant Jordi 2017 a la Biblioteca: "Un carro de contes"
El mateix divendres a 2/4 de 8 del vespre, en aquest cas a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, es presentarà el llibre Lletramajúscula: ramonfreixenet, el particular homenatge que han fet un grup d’homes i dones a l’activista cultural Ramon Freixenet, qui va morir a finals de l’any passat. En la línia de la seva manera de concebre la cultura, la presentació sortirà del què és habitual i serà un revival dels actes que organitzaven conjuntament Ramon Freixenet i l’escriptor Joan Adell, impulsors de Lletraminúscula,. Es faran declamacions teatralitzades més que lectures, hi haurà música i altres sorpreses.


Fira del Llibre Usat a la Biblioteca Comarcal
El llibre que es presentarà l’han co-editat l’Ajuntament de Blanes i el col·lectiu que forma part d’aquest univers freixenetià. Cal destacar les il·lustracions que encapçalen el llibre i els relats guardonats de Ramon Freixenet que s’hi troben recollits. Són obra del jove artista d’origen rus Eduard Kryga, qui ha sabut captar a la perfecció amb els seus dibuixos l’essència dels mots de l’autor.

Monòleg còmic amb ‘El Sevilla’, espectacle ‘Ram de Mots’ i altres al·licients

Dissabte a les 9 de la nit el Teatre de Blanes allotjarà una actuació que ja té gairebé totes les entrades exhaurides. Es tracta de Reflexiones del Hombre Lengua, que protagonitza Miquel Ángel Rodríguez, àlies El Sevilla, més conegut perquè liderava el grup musical Mojinos Escocíos. Aquí es fica a la pell d’un boig que, pensant-se que és el filòsof Sócrates, puja a l’escenari per adoctrinar al públic.


Imatge d'Arxiu "Ram de Mots"
Una altra actuació destacada dins el cicle del Cultural Sant Jordi, serà la quarta edició del recital en petit format Ram de Mots, organitzat per la revista Recvll. Es farà a 2/4 de 8 del vespre del dilluns, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En la línia de les tres anteriors edicions, Odile Arquè i Chiara Giani oferiran cançons i poemes al recinte habitual: la Plaça Verge Maria.

Altres al·licients que hi haurà durant aquests dies serà el primer dels esdeveniments que ha organitzat l’Esbart Joaquim Ruyra amb motiu del seu 55è aniversari. Dissabte a 2/4 de 6 de la tarda, a l’escenari del darrera del Monument a Joaquim Ruyra, proposaran aprendre a ballar sardanes amb un Taller d’Iniciació que es presenta sota l’explícit títol No és tan difícil, i comptaran amb l’acompanyament musical en viu i en directe de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Parades de Llibres i Roses i Fira del Llibre Usat

Per últim, dilluns vinent, Diada de Sant Jordi, hi haurà les habituals parades de llibres i roses a càrrec de diverses entitats del municipi. Estaran repartides al centre de la vila i estaran en funcionament durant tot el dia. Les parades s’instal·laran principalment al Carrer Ample i carrers adjacents –Passeig de Dintre, Plaça dels Dies Feiners, Plaça d’Espanya, etc-, i contribueixen a que al llarg de tota la jornada el regalim de gent a munt i a vall sigui constant.


Imatge d'arxiu Parades de Roses i Llibres Sant Jordi
Coincidint amb aquest mateix dia, la Biblioteca Comarcal serà fidel al què porta fent tots aquests darrers anys. Es tracta que durant tota la Diada de Sant Jordi instal·la una Fira del Llibre Usat al seu vestíbul, de manera que amb el carnet d’aquest servei cultural els usuaris i usuàries podran endur-se un llibre de franc.
Data de realització: 04/18/2018 | Data de la darrera actualització: 04/18/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300