Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Mossos d’Esquadra imparteixen un taller pilot de prevenció d’abusos als usuaris de la Fundació Aspronis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2018 10:19:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Mossos d’Esquadra imparteixen un taller pilot de prevenció d’abusos als usuaris de la Fundació Aspronis

La sessió, que va tenir lloc ahir dimecres, ha estat l’inici d’una campanya que es farà a la Regió Metropolitana Nord de la Direcció General de Policia: Maresme i Vallès Oriental

La Fundació Aspronis va allotjar dimecres al matí un taller pilot sobre detecció i prevenció de conductes agressives o abusives a persones amb discapacitat intel·lectual. La sessió va tenir lloc al Centre Especial de Treball de Malgrat de Mar, i va tenir com a tema central el sexting, una pràctica de risc cada cop més habitual a la societat actual entre el públic jove. Consisteix en l’enviament a través del telèfon mòbil de continguts, fotografies o vídeos de tipus eròtic o sexual.

L’han dirigit dues agents dels Mossos, i ha inclòs una dinàmica de grup amb 11 persones per identificar conductes, reflexionar i actuar en cas de detecció d’una mala pràctica en l’ús de continguts amb el mòbil. La sessió d’ahir ha significat el tret de sortida per donar a conèixer a la Regió Metropolitana Nord de la Direcció General de la Policia (Maresme i Vallès Oriental) el cicle de tallers dissenyats pels Mossos per detectar, prevenir i tractar abusos sexuals, econòmics, físics o psicològics entre el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.Taller impartit a la Fundació Aspronis
Fotografia: Fundació Aspronis
Es tracta d’una iniciativa pionera en l’àmbit policial europeu liderada pels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Federació DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Catalana Síndrome de Down. Els tallers són eminentment divulgatius i formatius per facilitar a les víctimes potencials i al seu entorn poder identificar situacions d’abús. Per això, compten amb casos il·lustrats quant a seguretat, com a guia per a l’assistència a persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de la seguretat.

A partir del proper mes de maig, agents d’atenció comunitària i atenció de la comissaria de Pineda de Mar impartiran tallers a la Fundació. S’hi tractaran els delictes habituals que poden patir les persones ateses amb dificultats per comprendre que estan sent víctimes d’un delicte o abús o per per prendre la determinació de denunciar-ho.
Data de realització: 04/19/2018 | Data de la darrera actualització: 04/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300