Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida a Blanes de la I Costa Brava Stage Run (CBSR) 2018, amb participants d’arreu del món


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2018 04:29:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida a Blanes de la I Costa Brava Stage Run (CBSR) 2018, amb participants d’arreu del món

Compta amb tres etapes amb dos nivells de dificultat cadascuna: avui finalitza a Tossa, dissabte a l’Escala i diumenge a Portbou, final d’etapa i de la CBSR

El Passeig de Mar de Blanes ha allotjat avui al migdia el tret de sortida d’una nova experiència esportiva pels amants del running. Es tracta de la I Costa Brava Stage Run (CBSR), que ha sortit avui des del municipi on neix la Costa Brava i finalitzarà diumenge precisament allí on acaba: a Portbou.


Sortida de la CBSR
La CBSR està organitzat per l’empresa BeFree, formada pels blanencs Jordi Vissi i Tomàs Llorens, lligats al Grup Fondistes Blanes. Els dos joves apassionants de l’esport, la muntanya i córrer han dissenyat una cursa per gaudir la Costa Brava, rodejats de paratges increïbles entre mar i muntanya, i també són els creadors de la Pyrenees Stage Run, que es disputarà al setembre.

Corredors d’arreu del món participen a la CBSR

Aquesta primera edició va tancar les inscripcions ja fa dies, quan es va arribar al topall dels 100 corredors. Hi ha inscrits de diverses nacionalitats, amb participants procedents de Canadà, Polònia, Dinamarca, Àustria, la República Txeca, Holanda, Bèlgica, Suïssa o França, entre d’altres. La cursa a peu per etapes de la Costa Brava proposa una experiència única en un entorn increïble.


Seran tres dies per poder córrer i gaudir del paisatge, però també d’aventura, de companyerisme i convivència. La primera etapa d’avui divendres finalitzarà a Tossa de Mar, mentre que demà dissabte ho farà a l’Escala i diumenge a Portbou. En total, són 125 km passant per 2 Parcs Naturals, 4 Jardins Botànics i travessant tres comarques gironines: La Selva, i el Baix i Alt Empordà.

Recorreguts de les tres etapes

La primera etapa d’avui divendres, que recorrerà tota la Selva Marítima, haurà passat pels jardins del Marimurtra, Pinya de Rosa i Sant Clotilde abans d’arribar a Lloret. Un cop travessada aquesta població, a Cala Morisca començarà la darrera part d ela primera etapa, amb trams boscosos i una zona de platja a Cala Llevadó, per tancar recorregut de la jornada a Tossa de Mar.


Dissabte la segona etapa seguirà el Camí de Ronda a la sortida per no perdre el contacte amb el mar fins als Jardins de Cap Roig, passant entre d’altres per Cala Estreta. Un cop arribats a Calella de Palafrugell, s’arribarà al far de Sant Sebastià passant per Llafranc. Continuarà per Tamariu, el Cap de Begur i, amb les Illes Medes com a referència visual, seguiran ruta fins acabar a l’Escala.


Per últim, diumenge la tercera etapa sortirà de Roses, creuarà el Parc Natural del Cap de Creus per arribar al final d’aquesta aventura a Portbou, recorrent la comarca de l’Alt Empordà de sud s nord. Val a dir que cadascuna de les tres etapes compta amb dos nivells de dificultat pel que fa a les respectives dues modalitats de participants inscrits en la CBSR base i la CBSR experience, amb distàncies més curtes.

Una experiència completa

Està pensada per ser una experiència completa. És a dir, no consisteix tan sols en córrer l’etapa, sinó també en tots aquells moments previs i posteriors a la mateixa, en companyia de la resta de corredors i de l’staff per gaudir dels paisatges naturals. Això permet formar una gran família i viure la cursa de forma més intensa. Un d’aquests moments és el sopar conjunt amb la resta de corredors i de l’staff, moment que també s’aprofita per fer el briefing de l’etapa següent.


Briefing previ a la Casa del Poble
Per entrar ja de bell principi en aquesta dinàmica, avui al migdia ja s’ha fet el primer briefing a la Casa del Poble. La CBSR recupera en gran part l’esperit de la ja desapareguda Costa Brava Xtrem Running, liderada per l’atleta blanenc Xavi Marina, que precisament també participa en aquesta. Tomàs Llorens i Jordi Vissi han comptat amb el seu suport des d’un bell inici, i tan sols s’ha modificat lleugerament per adaptar-la a un nou concepte de cursa per etapes, ja que no es tracta de tres curses individuals, sinó d’una experiència completa durant tres dies.


Jordi Vissi i Xavi Marina
Data de realització: 04/20/2018 | Data de la darrera actualització: 04/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300