Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jaume Reixach presenta el seu llibre ‘Més que un crim’, el relat en primera persona de l’assassinat de l’any 2013


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2018 11:21:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jaume Reixach presenta el seu llibre ‘Més que un crim’, el relat en primera persona de l’assassinat de l’any 2013

El capellà i escriptor explica com el va afectar el crim comès a casa seva, que va acabar amb la vida d’un noi de 19 anys a mans d’una altra persona a qui també havia acollit temps enrere

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar el vespre d’aquest passat una activitat que transcendia de les que habitualment s’hi fan. I és que no passa cada dia que es presenti un llibre que relati un crim comès en aquella mateixa població fa pocs anys, escrit per un dels seus testimonis que, a més a més, és un personatge molt conegut al municipi.


Biblioteca Comarcal, presentaació del llibre "Més que un crim"
El capellà i escriptor blanenc Jaume Reixach parla en primera persona a Més que un crim de l’agressió mortal que es va cometre a casa seva el 5 de desembre de 2013.
Com a conseqüència, va morir el seu ‘fillol’ Kekeo, un jove brasiler de 19 anys que Jaume Reixach tenia acollit.

El noi va perdre la vida a mans d’un home de 44 anys de procedència filipina, a qui també havia protegit temps enrere a casa seva l’escriptor i capellà. L’assassí va ser detingut el mateix dia dels fets, va confessar ser-ne l’autor, i el juny del 2016 se’l va sentenciar a sis anys de presó.

L’autor denuncia l’assetjament psicològic i moral que va patir

Jaume Reixach narra que va escapar d’una mort segura, fugint de casa per alertar els Mossos d’Esquadra. El jutge que va instruir el sumari va declarar no imputat al capellà, i ordenà que el pis no fos precintat com acostuma a fer-se. Tot i aquestes circumstàncies exculpatòries, Jaume Reixach va explicar que les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació i, sobretot, la censura episcopal, el van abocar a un assetjament psicològic i moral durant molt temps.


Jaume Reixach, autor del llibre
Per això, compara la persecució que explica que va patir amb la Inquisició Espanyola, i tampoc s’estalvia d’acusar el bisbe d’haver-lo tractat de manera injusta. Per defensar-se de tot aquest circ mediàtic i eclesiàstic, ha escrit Més que un crim, que presenta com una reflexió en profunditat i una denúncia atrevida, tal com es recull a la portada del llibre emmarcat per la silueta de la torre de Sant Joan, un dels llocs més emblemàtics de Blanes.

Per presentar Més que un crim, Jaume Reixach va comptar ahir al vespre amb la col·laboració de Ramon Safont-Tria, del col·lectiu d’Amics de Jaume Reixach, qui també és força conegut perquè durant un temps va dirigir el programa televisiu de temàtica religiosa Signes del Temps. Abans, l’acte va ser introduït per Isabel Brunet, de la Biblioteca Comarcal de Blanes.


Ramon Safont-Tria, Jaume Reixach i Isabel Brunet
Isabel Brunet va donar la benvinguda a tots els assistents i es va encarregar de llegir les paraules de l’editor del llibre, que no va poder assistir ahir dijous a la presentació. Després de la primícia viscuda ahir a Blanes, el vespre d’avui divendres es presentarà a Girona, en un acte que també encapçalarà el seu autor.

Jaume Reixach, habitual col·laborador als mitjans de comunicació

Llicenciat en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma, i en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Reixach es presenta a ell mateix com a capellà i escriptor, i fou ordenat sacerdot l’any 1962, quan es va fer l’obertura del Concili Vaticà. Es considera fill i hereu del Concili de Joan XXIII, el seu Papa de referència i, entre d’altres ocupacions, va ser director del conegut Col·legi Collell, rector de la parròquia de la Catedral de Girona, i rector de Riells del Montseny.


Abans dels fets que es narren al llibre, Jaume Reixach era conegut per les seves col·laboracions en diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i televisius, així com per les conferències que protagonitzava. Se’l considera una de les veus més lliures a l’actual Església, un fet que explica que sovint li ha comportat problemes amb les autoritats eclesiàstiques, com ara la prohibició de publicar cap article a la premsa a partir del crim. Amb tot, amics i feligresos s’encarreguen setmanalment de difondre un article seu.Data de realització: 04/20/2018 | Data de la darrera actualització: 04/20/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300