Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 700 escolars participen al 31è Concurs de Murals de Sant Jordi a Blanes, l’acte més emblemàtic del cicle


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/21/2018 03:39:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 700 escolars participen al 31è Concurs de Murals de Sant Jordi a Blanes, l’acte més emblemàtic del cicle

Els guanyadors dels dos primers premis en les dues categories de 8 a 10 anys i d’11 a 12 anys són alumnes de les escoles Quatre Vents, Pinya de Rosa i Cor de Maria

Aquest matí s’ha celebrat a Blanes un dels actes més multitudinaris que s’organitzen en aquest municipi amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Es tracta del Concurs de Murals al Carrer, que enguany supera les tres dècades d’història, ja que es compleix la 31a edició. L’esdeveniment s’ha allotjat al Passeig de la Mestrança, on les creacions dels joves artistes estaran exposades fins demà diumenge perquè tothom qui vulgui pugui visitar-les.


XXXI Concurs de Murals al Carrer
L’experiència la viuen amb especial intensitat tant la canalla com els seus pares i familiars, que no es perden l’ocasió de gaudir-la plegats. Aquest 2018 han participat més de 700 escolars dividits en diversos grups distribuïts en les més de 150 fustes per confeccionar els respectius murals. Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, els escolars s’han dividit en dues categories: la “A” de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys; i la “B”, de 5iè i 6è de primària, d’11 i 12 anys. S’han concedir dos primers premis en cadascuna de les dues categories.

Una jornada creativa a l’aire lliure amb més de 700 escolars

El bon temps d’avui que està fent aquests dies ha propiciat una nova ocasió per passar un matí entretingut, presidit pel bon humor i el fluir de la creativitat a través de les composicions que la imaginació els ha dictat, gaudint d’una jornada a l’aire lliure on, sortosament, el temps ha acompanyat. Han participat totes les escoles de primària així com, fora de concurs, membres de l’Associació KEDEM, que dóna suport a joves i adults amb discapacitats intel·lectuals.


Majoritàriament, els nois i noies s’han inspirat en la Llegenda de Sant Jordi, així com en la tradició del llibre i la rosa, monuments i racons molt coneguts de Blanes, o bé personatges i motius de les seves sèries i pel·lícules preferides. Un cop enllestit el concurs, s’han destriat els guanyadors i guanyadores comptant amb un jurat qualificador molt especial. Es tracta de Brenda Caballero, Ma Àngels Maresma i Carlota Mollet, les tres artistes que protagonitzaran el mes vinent l’exposició col·lectiva Joves Talents V.6 que s’allotjarà a Casa Saladrigas.

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys)
  - Primer Premi: Mural núm. 30 – Alumnes Escola Quatre Vents
      § Estel Caimel
      § Laura Calvo
      § Aisha Olisevshchi
      § Soulaiman Ben Lahbib
      § Eudald González
  - Segon Premi: Mural núm. 43 – Alumnes Escola Pinya de Rosa
      § Hugo Candelas
      § Ainhoa Manzanas
      § Eire Corberó
      § Laura Sierra

Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 1 12 anys)
  - Primer Premi: Mural núm. 142 – Alumnes Escola Pinya de Rosa
      § Irene González
      § Elsa Almendros
      § Laia López
      § Lucía Genicio
   - Segon Premi: Mural núm. 140 – Alumnes Col·legi Cor de Maria
       § Maider García
       § Laura Moreno
       § Aina Romero
       § Emma Corral
       § Noa Sabio
       § Arianna Font

  Per setè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de l’empresa Alpino, que ha cedit el material de pintura per a la confecció dels murals, i també ha facilitat els obsequis per premiar els guanyadors i guanyadores. D’altra banda, en l’organització s’ha comptat amb l’ajuda dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, així com de l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera.


  El lliurament de premis del concurs es farà demà diumenge 22 d’abril a partir de les 12 del migdia a l’escenari del costat del Monument a Joaquim Ruyra, al Passeig de la Mestrança. Després s’ha programat un concert a càrrec de La Bandeta, de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria.


  Data de realització: 04/21/2018 | Data de la darrera actualització: 04/21/2018

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300