Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nova concentració a Blanes en defensa d’unes pensions públiques dignes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/21/2018 03:28:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTANova concentració a Blanes en defensa d’unes pensions públiques dignes

Avui al migdia s’ha tornat a fer una concentració davant l’Ajuntament de Blanes per reclamar treball i pensions dignes, i s’ha anunciat la nova mobilització massiva del 5 de maig

Diverses persones s’han aplegat el migdia d’avui dissabte el Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, en defensa d’unes pensions públiques dignes. Ha estat la tercera concentració destacada que s’ha fet durant les darreres setmanes en aquest municipi, i l’objectiu és seguir reivindicant al carrer tota una sèrie de mesures que afecten no tan sols als pensionistes i jubilats actuals, sinó a tots i totes les treballadores d’avui que ho seran en el futur.


Concentració en defensa d'unes pensions dignes
Com també ha estat habitual les darreres setmanes, la concentració ha anat precedida una hora abans per la recollida de signatures de suport que s’ha fet sota una carpa. Es tracta de sumar esforços societat civil, sindicats i partits polítics per fer sentir un clam que encapçalen arreu de l’estat espanyol Marea Pensionista, i la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema de Pensions.

Manifest en defensa de les pensions i el treball dignes

Igual que en les dues anteriors ocasions, s’ha llegit un manifest que recordava que a tot l’estat espanyol el clam dels pensionistes s’està convertint en un crit de ràbia i indignació contra les polítiques del govern, que des de fa anys està posant en perill el sistema públic de pensions. Tot i les massives mobilitzacions que han tingut lloc al febrer i al març, la resposta del govern estatal es considera enganyosa, en referència al conegut augment del 0’25% que es qualifica d’humiliant.


Recollida signatures de suport
Per aquest motiu, es remarca: “Ens volen enganyar, segueixen pensant que els homes i les dones grans som tontos i ignorants, que no sabem sumar i que ens poden donar gat per llebre. Però el cert és que les retallades i la pèrdua del poder adquisitiu és una realitat que podem veure cada dia”. Per tots aquests motius, s’avança: “Davant el tarannà que està agafant l’assumpte, que no té cap altra explicació que oferir-nos la xocolata del lloro per a conformar-nos, dividir-nos i desmobilitzar-nos, ens sentim en la obligació i, si és necessari, intensificar la nostra dinàmica mobilitzadora com a resposta adequada contra una política que tan sols ens perjudica als pensionistes d’avui, sinó també als de del demà”.

Més concretament, s’ha anunciat que es tornaran a convocar grans i massives mobilitzacions arreu de l’estat espanyol el proper dissabte 5 de maig per exigir tota una sèrie de reivindicacions. Es tracta, entre d’altres: que es recullin les pensions com un dret constitucional; exigir la derogació de les reformes de 2011 i 2013 que han suposat una precarietat per a la societat; la jubilació anticipada amb el 100% de la prestació; recuperar el poder adquisitiu de les pensions, començant per l’1’9% perdut l’any 2012; i el ple funcionament de la Llei de la Dependència, l’eliminació del copagament farmacèutic i restablir els drets sanitaris.


Lectura manifest reivindicatiu
Per últim, el manifest s’ha tancat amb unes contundents afirmacions finals i una promesa: “Ara, avui i demà: Diguem no!. Diguem no a les mentides; defensem els nostres drets; defensem l’esforç fet al llarg de la nostra vida laboral; no als rescats de bancs i autopistes, les persones i els drets primer !. No callarem! No ens aturarem!”.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/21/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300