Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit d’assistents al Taller i Volada d’Estels i a les Visites al Jardí Marimurtra en l’acció “Catalunya, Hola Família!”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2018 01:18:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit d’assistents al Taller i Volada d’Estels i a les Visites al Jardí Marimurtra en l’acció “Catalunya, Hola Família!”

El cel de Blanes es va cobrir la tarda de dissabte amb més de 200 estels de colors, i al llarg del cap de setmana 80 persones han participat a les visites familiars al Jardí Botànic Marimurtra

Blanes ha allotjat durant aquests dies –des del passat divendres i fins avui diumenge- diverses activitats incloses a la campanya Catalunya, Hola Família!, per promoure els municipis certificats amb la DTF, Destinació de Turisme Familiar. L’acció s’ha impulsat simultàniament arreu del país, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), i a comarques gironines amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.


Taller i Volada d'Estels dins l'acció promocional
"Hola Família!" per promoure el Turisme Familiar
S’han organitzat activitats per a totes les edats, fraccionant la campanya en dos caps de setmana. En aquest primer del 20 al 22 d’abril s’ha fet a les poblacions costaneres, mentre que al segon que tindrà lloc del 18 al 20 de maig, s’emmarcarà als municipis de l’interior. Blanes va ser la primera població de la Costa Brava en obtenir el certificat de Destinació de Turisme Familiar l’any 2007. L’acció d’aquest cap de setmana s’ha fet a un total de 18 municipis d’arreu de Catalunya amb DTF.

Les activitats de Blanes que s’han inclòs a l’acció promocional Catalunya, Hola Família! s’han concentrat especialment dissabte i diumenge, organitzades per l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Jardí Botànic Marimurtra. La proposta més participativa ha estat el taller i volada d’estels realitzat la tarda d’aquest passat dissabte al Passeig de S’Abanell, a la zona turística d’Els Pins.

Taller amb Volada d’Estels amb prop d’un miler de participants

Organitzat amb el suport del Barcelona Estels Club, amb una llarga tradició que es remunta a gairebé tres dècades enrere, l’experiència va consistir en un taller d’estels que després es feien voleiar. Se’n van confeccionar més de 200, i majoritàriament els constructors eren infants de diferents edats que els muntaven ajudats pels monitors de l’entitat i pels seus familiars i amics. Sumant talleristes i espectadors, es calcula que van participar-hi un miler de persones.


Cues de famílies per participar al Taller d'Estels
L’objectiu del taller és que el públic valori i aprengui l’elaborat procediment de la construcció dels estels, i així comprendre millor com els han de fer anar en la volada. A banda d’enlairar aquests artefactes recent confeccionats, Barcelona Estels Club va portar-ne de propis: espectaculars composicions de grans dimensions, curioses formes i cridaners colors que es feien voleiar fins a una alçada màxima de 200 metres, en funció de com anava bufant el vent. Un dels que ha tingut més èxit ha estat un impressionant pop de 22 metres d’allargada.


Amb aquesta iniciativa, s’ha reprès la tradició que hi havia hagut temps enrere a Blanes d’oferir a vilatans i visitants la possibilitat de confeccionar estels i veure’n volar els que cada any portaven fins aquí aquesta mateixa entitat, un club de constructors i dissenyadors d’estels que difonen aquesta original cultura. La darrera vegada que van venir aquí va ser el maig de l’any 2010, quan va tenir lloc la 13a edició de l’experiència que llavors s’anomenava Blanes al Cel.

Visites Guiades al Jardí Marimurtra i Joc de Pistes “Grapat de Blanes”

L’altra activitat destacada de l’acció promocional Catalunya, Hola Família han estat les quatre visites guiades, gratuïtes igual que el taller i volada d’estels, que en aquest cas ha tingut com escenari un dels paratges més apreciats de Blanes: el Jardí Botànic Marimurtra. Un total de 80 persones han participat en les visites familiars distribuïdes en quatre grups: dos el dissabte i dos altres el diumenge.


Visites Guiades al Jardí Botànic Marimurtra
formant part de l'acció "Hola Família!"
Les places, limitades a 20 persones per grup, de seguida es van exhaurir i es va haver de penjar el rètol de Places Exhaurides. Per això, davant aquest èxit de convocatòria, el Jardí Botànic Marimurtra ha decidit allargar l’experiència de cara al proper cap de setmana, més llarg del què és habitual pel pont de l’1 de maig. Les famílies que s’han quedat sense poder fer la visita aquest cap de setmana s’han anat apuntant en un llistat de reserves.
La idea és tornar a fer dos grups dissabte i dos altres grups diumenge i, en cas que continuï havent-hi demanda, es continuarà reservant de cara a les dues jornades següents del dilluns i dimarts. Les visites guiades al Jardí Botànic s’han fet presentades amb el títol El rebost del Marimurtra, i s’han programat a les 11 del matí, i es faran mitjançant el sistema de Taquilla Inversa.


L’altra activitat que s’ha allargat durant tot el cap de setmana –de divendres a diumenge- ha estat el joc de pistes Grapat de Blanes. El material s’havia de recollir a l’Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya, i hi ha hagut un regal especial per a les 100 primeres famílies participants que han acabat el joc i han vingut amb els seus pares per recollir-lo a la mateixa oficina.

Cap de setmana de “Llegendes en Família”

A més de promocionar un dels productes clau en l’estratègia turística catalana, amb l’acció Catalunya, Hola Família!, l’Agència Catalana de Turisme vol contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies que hi ha arreu del territori, així com incrementar la visibilitat dels adherits als seus segells familiars. Per aquesta primera acció, el tema escollit ha estat Llegendes en Família, per fer èmfasi en la història i la mitologia del territori.


S’ha creat una app amb aquest mateix lema de Llegendes en Família, que ha permès buscar i caçar durant el cap de setmana de l’acció promocional els éssers màgics creats expressament per a la ocasió. Aquí l’ésser mitològic assignat ha estat El Guerrer Invencible de Blanes. Els personatges s’han repartit seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats.
Data de realització: 04/22/2018 | Data de la darrera actualització: 04/22/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300