Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació del I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud dedicat al tema de la pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2018 01:43:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LLIBREÈxit de participació del I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud dedicat al tema de la pau

El certamen ha estat organitzat pel Rotary Club de Blanes Costa Brava Sud amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics Selva II, i s’han lliurat un total de 17 premis

Coincidint amb el cicle cultural de la Diada de Sant Jordi, la Biblioteca Comarcal de Blanes ha allotjat un acte directament relacionat tant amb aquest àmbit cultural com amb el món educatiu i social. Es tracta del lliurament de premis del I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud, que ha tingut com a leitmotiv el tema de la pau.


L’acte va tenir lloc el vespre d’aquest passat divendres a la Sala Roberto Bolaño, plena a vessar dels joves escriptors i escriptores, familiars, professors i professores i representants dels centres educatius. El concurs l’ha organitzat el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud amb el suport del CRP Selva II, el Centre de Recursos Pedagògics amb seu a Blanes, i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Èxit de participació, amb alumnes de centres d’arreu de la Selva

En aquesta primera edició han participat alumnes que pertanyen a centres escolars de Blanes, Lloret, Tossa, Vidreres i Maçanet de la Selva, i s’ha adreçat a alumnes del cicle mitjà i superior de de primària, primer i segon cicle d’ESO, batxillerat o grau mitjà de cicles formatius. Han hagut d’escriure un relat al voltant del tema de la pau en català, i cada centre educatiu participant va haver de fer una selecció, presentant un màxim de dos treballs per categoria.


El cert és que, malgrat aquest triatge previ, el jurat ha remarcat la dificultat que ha suposat poder destriar els guanyadors per la qualitat dels treballs presentats. Tant és així, que s’han atorgat accèssits i, a més a més, des de l’organització s’ha volgut premiar l’esforç dels finalistes, a qui també s’ha lliurat un obsequi, a banda del corresponent diploma. Han estat un total de 52 treballs, 17 dels quals han estat reconeguts amb premis o accèssits, corresponents a 10 centres educatius selvatans.


Hi ha hagut cinc categories –CM i CS primària, 1er i 2on cicle d’ESP i Batxillerat CF-, i el primer premi en cadascuna d’elles ha estat una tauleta; el segon premi un lot de llibres o un val de llibreria valorat en 50 €, segons la categoria, i el tercer premi un pen drive. Per la seva banda, els finalistes també han rebut un pen drive, i totes les obres –guanyadores i finalistes- es publicaran al portal web del Centre de Recursos Pedagògics.


Abans que comencés la multitudinària cerimònia –la sala estava plena de gom a gom-, el president del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud va agrair tant la participació com el suport i la implicació rebuda des del CRP. De fet, ho va voler fer encara més evident amb un gest inesperat: Jordi Juanola Frühling va imposar a la directora del Centre de Recursos Pedagògics, Pepa Celaya Armisen, la insígnia amb el lema Aquest any Rotary marca la diferència, que atorga l’entitat que presideix, representada divendres per una bona part dels membres de la nova junta.

Una altra agradable sorpresa per a tots els participants ha estat un regal afegit que es va donar a conèixer just quan va acabar l’acte. I és que, davant la qualitat dels treballs presentats i l’èxit de la convocatòria, un dels patrocinadors de l’esdeveniment –l’Obra Social “la Caixa”- ha regalat una visita al Cosmocaixa, als alumnes d’algun dels 10 centres participants. Per escollir quin d’ells la farà, es va fer un sorteig on va resultar escollit el Col·legi Santa Maria de Blanes.


El president del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud,
Jordi Juanola, lliurant un dels primers premis que s'han concedit
La vetllada es va tancar amb una fotografia de família amb els guanyadors i guanyadores i els/les finalistes, acompanyats dels membres del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, el Centre de Recursos Pedagògics i el jurat qualificador. D’aquí a un mes, aquest mateix recinte de la Biblioteca Comarcal allotjarà un acte similar: el lliurament del I Premi a l’Excel·lència Comunicativa en Anglès, una nova mostra de la suma d’esforços del Rotary i el CRP.

Per últim, val a dir que per a la organització del concurs, també s’ha comptat amb la col·laboració de la Impremta Graupera i de Papereria de l’Empordà.

CentreCategoriaAlumnePremi
ESC Joaquim Ruyra - BlanesA - CM P.Pau Fernández Muntané1er Premi
ESC Joaquim Ruyra - BlanesA - CM P.Lídia Rodrigo Sienczak2on Premi
COL Santa Maria - BlanesA - CM P.Sandra Layron Gil3er Premi
ESC Pinya de Rosa - BlanesB - CS P.Marc Garriga Caballo1er Premi
ESC Joaquim Ruyra - BlanesB - CS P.Georgina Pica Torres2on Premi
ESC Joaquim Ruyra - BlanesB - CS P.Joana Gracia Esteban3er Premi
ESC Mn. Joan Batlle - BlanesB - CS P.Ali Jallow TourayAccèssit
INS S’Agulla - BlanesC - 1r ESOClaudia Berzal Córdoba1er Premi
INS Maçanet de La SelvaC - 1r ESOMarta Vila Pérez2on Premi
INS Serrallarga - BlanesC - 1r ESOOlga Obiols Fuentes3er Premi
COL Cor de Maria - BlanesC - 1r ESOAbril SerenelliniAccèssit
COL Immaculada C. - LloretD - 2n ESOAnna Romero Amaro1er Premi
INS Maçanet de La SelvaD - 2n ESOCaty Brown2on Premi
INS Maçanet de La SelvaD - 2n ESOLisy Chen3er Premi
INS S’Agulla - BlanesE - Batx-CFSergi Colomer Domínguez1er Premi
COL Immaculada C. – LloretE - Batx-CFPol Pomés Ferron2on Premi
INS Ramon Coll i R. – LloretE - Batx-CFNatalia García García3er PremiData de realització: | Data de la darrera actualització: 04/23/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300