Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’omple de parades de llibres i roses per la Diada de Sant Jordi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/23/2018 01:48:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’omple de parades de llibres i roses per la Diada de Sant Jordi

Un total de 45 entitats i associacions del municipi han muntat parada als carrers més cèntrics de la vila, i algunes d’elles ja ho han fet durant el cap de setmana

El bon temps d’aquests dies està afavorint que la Diada de Sant Jordi del 2018 s’estigui vivint amb l’habitual intensitat amb què Blanes festeja cada any una data tan assenyalada. S’està notant sobretot a peu de carrer, que bull d’activitat pràcticament des de quarts de set del matí, quan ha començat el muntatge de les parades de llibres i roses més matineres.


Parades de Llibres i Roses 2018
Centenars de persones ja s’han firat avui al matí a les parades, cercant algun dels dos elements típics que caracteritzen la diada: el llibre i la rosa, si bé s’espera que previsiblement a la tarda la gentada encara sigui més nombrosa. L’Ajuntament de Blanes ha registrat enguany un gran nombre de peticions per instal·lar-ne coincidint amb la Diada de Sant Jordi. S’han atès 45 entitats de diversos àmbits: cultural, social, educatiu, ecologista, esportiu, partits polítics, solidaris, etc.


També n’hi ha hagut d’establiments que habitualment ja venen aquests dos productes: llibreries i floristeries. Igualment, val a dir que tant dissabte com diumenge algunes d’aquestes entitats ja han muntat parada per aprofitar l’augment de vianants i passejants que sol haver sempre coincidint amb el cap de setmana.

Fidel a la tradició encetada els darrers anys, l’Arxiu Municipal també ha muntat una parada amb motiu de Sant Jordi, l’única regentada per alguna àrea de l’Ajuntament de Blanes. S’hi venen publicacions que edita aquest servei, com per exemple la revista especialitzada que publica amb caràcter anual, Blanda, o bé catàlegs d’exposicions i altres treballs i llibres en què ha col·laborat l’Arxiu Municipal.


Parada de l'Arxiu Municipal de Blanes
Un dels més recents és justament el què es va presentar divendres passat a la Sala de Plens: LLETRAMAJÚSCULA, ramonfreixenet, l’homenatge pòstum que li han fet a Ramon Freixenet els homes i dones de la cultura de lletraminúscula. El llibre inclou els relats breus signats per Freixenet que van ser finalistes o guanyadors en el seu moment d’algun premi literari, i compta amb unes impactants il·lustracions del jove dibuixant rus afincat a Blanes Eduard Kryga.

Tancament de circulació al centre de Blanes

En previsió del gran volum de públic que sempre atrau la celebració de la Diada de Sant Jordi, la Policia Local de Blanes ha tancat la circulació d’accés al Carrer Ample, el més cèntric de tots els qui avui allotgen parades. El tancament estava previst que es fes des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins a quarts de 9 de la nit, quan finalitzi l’activitat.


Les parades de llibres i roses, que també inclouen material informatiu i d’altres tipus de productes que elaboren algunes entitats, s’han instal·lat en diversos carrers del centre, principalment. Així, a banda del Carrer Ample, també n’hi ha hagut a la Plaça d’Espanya, Plaça Verge Maria, Passeig de Mar, Carrer Muralla i Passeig de Dintre, entre d’altres. També n’hi ha hagut en d’altres barris del municipi, com per exemple a Els Pavos, Ca la Guidó, Els Pins, La Pedrera-Carretera de Lloret, i La Plantera.

IV Ram de Mots amb cançons i poemes i Fira del Llibre Usat

La jornada de Sant Jordi a Blanes culminarà avui al vespre amb la quarta edició de Ram de Mots, una vetllada literària i musical que organitza la Revista Recvll amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. El recital de cançons i poemes s’ha programat perquè tingui lloc a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Verge Maria, i enguany anirà a càrrec d’Odile Arquè i Chiara Giani.


Al llarg del cap de setmana Blanes ha bullit d’activitats relacionades amb la Diada de Sant Jordi. La més destacada ha estat el XXXI Concurs de Murals al Carrer, que ha comptat amb la participació de més de 700 escolars d’arreu de Blanes. D’altra banda, divendres passat la Biblioteca Comarcal va viure la Revetlla de Sant Jordi, i avui dilluns ha organitzat una nova edició de la Fira del Llibre Usat al seu vestíbul.
Data de realització: 04/23/2018 | Data de la darrera actualització: 04/23/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300