Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Homenatge de la Fundació Carl Faust al creador del Jardí Botànic Marimurtra, en el 66è aniversari de la seva mort


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2018 02:07:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

bust de Carl FaustHomenatge de la Fundació Carl Faust al creador del Jardí Botànic Marimurtra, en el 66è aniversari de la seva mort

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president de la Fundació Carl Faust, Jordi Xena, acompanyat del director-gerent, membres del patronat i treballadors del jardí

Coincidint amb l’aniversari de la mort del creador de la Fundació Carl Faust, cada 24 d’abril l’entitat commemora aquesta significativa data amb un homenatge floral que ha tingut lloc al Passeig de Mar, on hi ha una estàtua de la seva figura. Enguany, en què se celebra el 66è aniversari de la seva mort, el senzill acte per recordar Carl Faust l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president de la Fundació Carl Faust, Jordi Xena.


Homenatge a Carl Faust
També els han acompanyat un altre dels membres del patronat, Joan Planells; el director-gerent de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell; així com treballadors i treballadores del Jardí Botànic Marimurtra. Carl Faust va ser un empresari alemany establert a Blanes, localitat on va dur a terme el seu somni de crear un jardí botànic de referència en l’àmbit científic europeu.


Arran que va decidir retirar-se quan va complir els 50 anys, al 1924, va decidir dedicar la seva vida a endegar el seu projecte, el què seria el Jardí Botànic Marimurtra, classificat actualment com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un dels dos jardins que hi ha al país, juntament amb el de Barcelona, i l’únic de la Costa Brava.


L’any 1951 va crear la Fundació Carl Faust, a qui va llegar el seu patrimoni, amb l’encàrrec de seguir complint el seu objectiu que el Jardí Botànic Marimurtra esdevingués en un centre de referència. La fundació continua sent la propietària i responsable del manteniment del recinte, i tenint cura d’acomplir la missió que es mantingui com una entitat científica de primer odre on els botànics europeus poden estudiar exemplars d’espècies que, del contrari, cal viatjar molt lluny per poder trobar; Austràlia, Sud-Àfrica, o diferents zones d’Amèrica i el Marroc, per exemple.Data de realització: 04/24/2018 | Data de la darrera actualització: 04/24/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300