Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El IV Ram de Mots amb Odile Arquè i Chiari Giani tanca un Sant Jordi farcit de llibres i roses a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2018 10:12:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDIEl IV Ram de Mots amb Odile Arquè i Chiari Giani tanca un Sant Jordi farcit de llibres i roses a Blanes

Centenars de blanencs i visitants van omplir els carrers de la vila passejant-se per les parades de llibres i roses que hi havia instal·lades principalment al nucli històric

Una nova edició de Ram de Mots, amb cançons i poemes a càrrec d’Odile Arquè i Chiara Giani, va servir ahir dilluns per posar un més que adequat punt i final a la intensa jornada viscuda a Blanes amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Organitzat per la Revista Recvll amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el IV Ram de Mots es va allotjar, com ha estat tradicional en les dues anteriors edicions, a la Plaça Verge Maria.


IV Ram de Mots, amb Odile Arquè i Chiara Giani
La poeta i cantant Odile Arquè, i la guitarrista Chiara Giani van interpretar cançons i poesies de marcat caire intimista, ideal pel recinte on va tenir lloc, i també d’un reivindicatiu to polític. La vetllada per cloure la intensa jornada de Sant Jordi, viscuda ja de manera avançada durant l’anterior cap de setmana, va finalitzar amb una especial referència als textos del poeta mallorquí Jaume Vidal Alcover, i una poesia per la llibertat dels presos polítics, acompanyat pels temes musicals Negra Sombra i Corrandes d’Exili, de Lluís Llach amb lletra de Pere Quart.

Carrers de Blanes inundats de roses i llibres

Si al llarg del matí les parades de les entitats i associacions de Blanes que hi havia instal·lades principalment al centre de la vila ja havia tingut una massiva presència de públic, a la tarda-vespre es va multiplicar. Un regalim constant de gent de totes les edats va passejar-se a munt i a vall principalment a la recerca d’una rosa, però també d’aquell llibre que ja tenien ullat, o bé de qualsevol que pogués satisfer els seus gustos.


Parades de Roses i Llibres, tarda de Sant Jordi al Carrer Ample
N’hi havia de nous, però també de segona mà, així com altres tipus de productes relacionats amb Sant Jordi confeccionats per algunes de les entitats que van muntar parada. Enguany l’Ajuntament de Blanes ha rebut la sol·licitud de muntar parada d’un total de 45 entitats de tot tipus, algunes de les quals ja van fer-ho durant el cap de setmana, com per exemple l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa o bé l’Associació Catalunya Contra el Càncer, totes dues ubicades a la Plaça d’Espanya.

Sant Jordi a la Biblioteca Comarcal

També va celebrar la Diada de Sant Jordi de manera especial la Biblioteca Comarcal de Blanes, ja que en definitiva es tracta de la Festa amb majúscula que convida a tothom a llegir. Al llarg de tota la jornada de dilluns va tenir instal·lada al seu vestíbul la Fira del Llibre Usat. Tothom qui tingués el carnet d’usuari d’aquest servei cultural podia endur-se un llibre de franc.


Fira del Llibre Usat a la Biblioteca Comarcal
La biblioteca ja va viure de manera anticipada la diada durant el passat divendres, amb la popular Revetlla de Sant Jordi que va incloure diverses activitats. A les cinc de la tarda es va impartir un taller de Booktubers; a les sis una molt especial sessió de l’Hora del Conte amb el relat Sant Jordi i la Princesa, a càrrec de Pengim Penjam Titelles. Finalment, la jornada del passat divendres va incloure un acte molt especial: el lliurament de premis del 1er Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud, organitzat pel Rotary Club i el CRP.


L'Hora del Conte a la Biblioteca Comarcal, divendres passatData de realització: 04/24/2018 | Data de la darrera actualització: 04/24/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300