Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CAU celebra Sant Jordi amb “Blanes en Flames”, ambientat en la novel·la de Ray Bradbury


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2018 08:49:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El CAU celebra Sant Jordi amb “Blanes en Flames”, ambientat en la novel·la de Ray Bradbury

El passat dissabte es van organitzar diverses activitats inspirades en l’univers descrit per Radbury al llibre “Fahrenheit 451”, incloent un concurs de micro relats

Els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes ha celebrat enguany una Diada de Sant Jordi força singular, diferent al què sol ser habitual. Presentades sota el títol genèric de Blanes en Flames, la gent del CAU va organitzar dissabte passat diverses activitats que es van acollir a l’aire lliure, a la Plaça dels Dies Feiners.


"Blanes en Flames", activitats del CAU a la Plaça dels Dies Feiners
El títol del leitmotiv estava inspirat en la novel·la de Ray Bradbury, Fahrenheit 451, una novel·la del 1953 de ciència ficció amb una apocalíptica però també força profètica visió sobre el futur que esperava a la humanitat. El títol del llibre que posteriorment adaptaria pel cinema el genial director François Truffaut, ja ho deia tot: Fahrenheit 451 és la temperatura en la que el paper s’encén i es crema.

El protagonista és Guy Montag, un bomber del futur que, a diferència dels actuals, té com a principal tasca cremar els llibres, prohibits perquè se’ls considera la causa de la discòrdia i el patiment. Es persegueix als anomenats dissidents, homes i dones que encara conserven amagats i llegeixen llibres. Igual que George Orwel a 1984 i Aldous Huxley a Un mon feliç, Bradbury ens parla d’una civilització occidental esclavitzada pels mitjans de comunicació, els tranquil·litzants i el conformisme.


La seva visió del futur va ser força profètica. Així, per exemple descriu al seu llibre pantalles de televisió que ocupen parets senceres –les actuals pantalles planes-, una població que no escolta cap altra cosa que un corrent de música i notícies transmeses a través de micro-auriculars insertats a les orelles, i avingudes on els cotxes corren perseguint els vianants.

Blanes en Flames: tast de llibres, concurs de micro-relats i altres al·licients

Prenent com a marc de referència l’univers descrit per Ray Bradbury, el CAU va articular una jornada estructurada en dos torns de matí i tarda. El matí l’activitat es va encetar amb un Conta Contes per a la canalla, seguit per un Tast de Llibres, on la proposta era força temptadora: Quin llibre salvaries de les flames ?.


Ja a la tarda, es va celebrar el I Concurs de micro-relats del CAU, al qual estaven cridats a participar infants i joves. Després, a través de l’activitat Dones i Foc es va parlar del món literari i es van introduir els Premis Clarisse, que es van lliurar a quarts de sis de la tarda. Clarisse McClellan és el nom d’un dels personatges de Fahrenheit 451 que correspon a una noia que representa el lliure pensament i l’art i que aconsegueix fer dubtar al protagonista, el bomber Guy Montag, sobre els llibres que crema.

Al marge de Blanes en flames, els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa també van celebrar Sant Jordi de la mateixa manera com ho venen fent des de fa més de 30 anys. Amb una parada de llibres i roses a l’habitual cantonada del Carrer Ample amb la Plaça d’Espanya.
Data de realització: 04/26/2018 | Data de la darrera actualització: 04/26/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300