Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes en protesta per la sentència de la violació en grup dels cinc membres de ‘la Manada’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2018 11:03:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAConcentració a Blanes en protesta per la sentència de la violació en grup dels cinc membres de ‘la Manada’

Als acusats se’ls ha condemnat a 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual, però en canvi se’ls ha absolt d’agressió sexual, i sosté que no hi va haver violació

Representants polítics municipals i ciutadans i ciutadanes de Blanes han participat en la concentració convocada aquesta mateixa tarda de dijous per diversos partits polítics i col·lectius feministes en protesta per la sentència dictada per l’Audiència de Navarra en el cas de la violació en grup dels cinc integrants de ‘la Manada’. Se’ls ha condemnat a cinc anys de presó com a autors d’un delicte continuat d’abús sexual, però en canvi queden absolts dels delictes d’agressió sexual.


Concentració de protesta per la sentència dels cinc membres
de "la Manada"
Al marge d’aquest veredicte final, que ha causat una forta polèmica –i que l’advocat de la víctima ja ha avançat que pensa impugnar-, ha estat especialment raadical el vot particular que ha fet un dels tres magistrats, Ricardo Javier González, que demanava l’absolució de tos els integrants del grup. Immediatament després de conèixer-se la sentència, s’han convocat espontàniament concentracions arreu de l’estat de mar en protesta per la condemna.

Lectura d’un manifest rebutjant la culpabilització de la víctima

La concentració de Blanes s’ha encetat amb un manifest redactat i llegit per la regidora d’ICV-EUiA, Marian Anguita, qui ha recollit el sentiment unànime que ha presidit la protesta: “Amb aquesta sentència queda demostrat que a la Justícia li manca la perspectiva de gènere per avaluar aquestes agressions i reaccionar amb contundència. Denota la visió patriarcal i masclista de la judicatura”.


Marian Anguita llegint el manifest
En aquest sentit, també es diu: “Pels jutges no és intimidació suficient que cinc homenots assetgin una noia de 18 anys, i que per aquesta circumstància, ja que argumenten que no queda provat que la noia es resistís el suficient, no pensin que estem davant d’una violació grupal”. El manifest continua: “Què pretenen?, que les dones ens deixem matar per resistir-nos? Quan morin dones prendrem consciència de la situació?”


Per això, després de denunciar que els valors democràtics d’igualtat no s’apliquen a les dones, i que no hi ha la consciència que les dones no són la possessió de ningú, es conclou: “Tot plegat és un escarni a les dones, es culpabilitza la víctima, encara que fins i tot els acusats tinguin antecedents d’agressions i violència. Cal dir les coses pel seu nom: No és un abús, és una violació ! NO ÉS NO !!”.Data de realització: 04/26/2018 | Data de la darrera actualització: 04/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300