Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes enceta el III Cicle de Danses al Carrer i celebrarà el DID dissabte vinent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2018 06:18:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes enceta el III Cicle de Danses al Carrer i celebrarà el DID dissabte vinent

Ha programat sis actuacions a l’aire lliure al III Cicle de Danses al Carrer, tres altres del II Cicle Dansa i Salut al seu local, i cinc espectacles en diferents recintes amb motiu del 55è aniversari

L’agenda de compromisos de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes estarà farcida durant aquest 2018 amb un bon grapat d’activitats. No tan sols perquè enguany coincideix amb la celebració del seu 55è aniversari, sinó també pels dos cicles que, de manera simultània, també s’han programat.


Taller de Sardanes - III Cicle de Danses al Carrer
El primer d’ells és el III Cicle de Danses al Carrer, que es va encetar dissabte passat amb la primera de les sis activitats programada. Es tractava de No és tan difícil, un taller d’iniciació a la sardana que va comptar amb dansaires de l’entitat, acompanyats de la música en viu a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Dia Internacional de la Dansa (DID) amb altres escoles i entitats

La segona activitat tindrà lloc justament dissabte vinent, el DID Blanes’18, el Dia Internacional de la Dansa, que s’allotjarà al Passeig de Mar, sobre l’aparcament soterrat que hi ha a tocar de la Plaça Catalunya. La jornada s’encetarà a les 5 de la tarda amb una Mostra de Danses, seguida ¼ de 8 del vespre per un Taller de Danses de la Mediterrània amb el grup Els Groullers.


A banda dels membres de l’Esbart Joaquim Ruyra, també es comptarà amb la participació de l’Escola de Dansa Esclat, l’Associació Country Blanes, els quadres de ball de la Casa de Andalucía, Eva Piqueras Auriadans, l’Escola de Dansa Míriam Beltrán, l’Associació de Dansa Elancé, i l’Escola de Dansa Daina.

III Cicle de Danses al Carrer

Aquest cicle continuarà el dissabte 12 de maig, amb la Trobada d’Esbart Infantils i Juvenils de Catalunya que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les 5 de la tarda, seguida per un Taller de Ball Folk amb Marcel Casellas Trio. El divendres 1 de juny vindrà un dels actes més participatius: la III Cloenda de ‘Dansa a les Escoles’, que es farà al Passeig de Mar amb la participació de tots els centres.


Finalment, les dues darreres activitats d’aquest cicle són molt populars i conegudes a Blanes. D’una banda, el Ball de Morratxes de Blanes que interpretaran el 26 de juliol dins els actes de la Festa Major de Santa Anna; i de l’altra el Toquen a Córrer que en aquest cas està inclòs al cicle de la Festa Major Petita dels Copatrons.

55è Aniversari de l’Esbart Joaquim Ruyra

L’altra cicle destacat que viurà la gran família de l’Esbart Joaquim Ruyra són els esdeveniments que conformen la commemoració dels seus 55 anys. Se n’han programat cinc en total, i el primer tindrà lloc el 26 de mai, amb l’espectacle infantil Estem d’aniversari!, que es farà al Teatre de Blanes amb entrada gratuïta, i que comptarà amb la participació de l’Escola de Dansa de l’Esbart.

El dissabte 16 de juny es viurà l’acte central de l’aniversari a la Plaça dels Dies Feiners, primer amb l’actuació de tots els grups de l’entitat, després amb un Sopar Popular i per últim amb un Fi de Festa amenitzat pel grup Sixtus. L’endemà diumenge 17 de juny hi haurà la XXVIIII Trobada d’Esbarts de les Comarques Gironines, que comptarà amb la direcció artística de Jordi Núñez i l’acompanyament musical en viu i en directe de la Cobla La Flama de Farners.


Per últim, el 23 de juliol hi haurà la tradicional actuació nocturna inclosa dins el cicle de la Festa Major, i el 10 de novembre una ocasió molt especial. Es tracta de repetir l’espectacle Tornem a Casa, que ja es va representar a principis d’aquest any a la Parròquia Santa Maria, i que va significar una ocasió única no tan sols per l’excel·lent execució del cos de dansa, sinó sobretot per l’especial atmosfera que es va viure en aquest recinte.

II Cicle de Dansa i Salut 2018

L’atapeïda agenda de l’Esbart Joaquim Ruyra encara preveu per aquest any un altre programa amb vida pròpia. Es tracta del II Cicle de Dansa i Salut 2018, que se celebrarà el segon dissabte de cada mes a partir de setembre i fins acabar al desembre. Cada sessió començarà a les 7 de la tarda al local de l’entitat, ubicat a l’antic pavelló municipal d’esports, i es farà amb el sistema de pagament de Taquilla Inversa.
Data de realització: 04/26/2018 | Data de la darrera actualització: 04/26/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300