Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es posposa l’aprovació dels pressupostos del 2018 per a una sessió plenària que es convocarà al maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2018 10:54:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es posposa l’aprovació dels pressupostos del 2018 per a una sessió plenària que es convocarà al maig

Havia de ser el punt més destacat del ple d’avui, que ha aprovat demanar la Creu Sant Jordi per a la Fundació Aspronis i exercir l’acusació popular en el crim de violència masclista del 9 d’abril

Finalment, els pressupostos municipals per aquest 2018 es portaran per a la seva aprovació al ple durant el proper mes de maig, després que finalment s’han retirat de l’ordre del dia de la sessió plenària d’avui dijous. La decisió de posposar el debat plenari s’ha donat a conèixer aquesta mateixa tarda, després de la reunió celebrada una hora abans del ple, la Junta de Portaveus, on han participat representants de les vuit forces polítiques.


Ple Municipal 26 d'abril
Durant la trobada, l’equip de govern –format per quatre regidors del PSC- ha plantejat als grups polítics quin era el seu posicionament respecte els pressupostos que formaven part inicialment de l’ordre del dia, que també van ser presentats en l’Audiència Pública celebrada dimarts passat. Al comprovar que no es comptava amb l’aritmètica del sentit de vot necessària per a la seva aprovació, l’alcalde ha decidit retirar el punt del ple.

Al llarg de les properes setmanes, doncs, continuaran les reunions de negociació que ja s’han estat fent darrerament, amb l’objectiu que –aquesta vegada si- es puguin aprovar els pressupostos del 2018 en el ple del mes de maig, que es convocarà pel dia 31. Enguany sumen 53’23 M€, la qual cosa significa un increment de 7 M€ més en relació als pressupostos del 2017.

Mitja hora més tard, tot just començar el ple d’avui, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, també ha donat a conèixer aquesta decisió al públic de la sala. El batlle ha explicat que no s’havia pogut arribar el necessari recolzament per garantir que prosperessin, i per això es continuarà treballant perquè així sigui. També ha avançat que, en cas que s’aconsegueixi aquest suport abans de finals de mes, quan tocaria celebrar el ple ordinari del mes de maig, se’n convocarà un d’extraordinari.

La Creu Sant Jordi per Aspronis i Acusació Popular en el crim del 9 d’abril

El ple d’aquest mes d’abril ha aprovat demanar a la Generalitat que s’atorgui la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Durant el tractament d’aquest punt, s’ha fet una excepció en el ROM, en atenció a la presència entre el públic de la presidenta de la fundació, qui també va ser alcaldessa d’aquest municipi.


Al centre de la imatge, Ma Dolors Oms, presidenta de la Fundació Aspronis
Maria Dolors Oms ha agraït el gest de l’Ajuntament de Blanes al demanar a la Generalitat la concessió d’aquesta distinció, recordant la tasca eminentment vocacional que tenen tots els treballadors dels serveis que ofereix la fundació que encapçala. En finalitzar les paraules de la presidenta de la Fundació Aspronis han quedat reblades per un sonor aplaudiment dels 21 regidors i regidores i, posteriorment, la qüestió s’ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques, sense necessitat d’entrar a votació.


D’idèntica manera també s’ha aprovat que l’Ajuntament de Blanes es presenti com acusació popular contra l’autor del crim de violència masclista comès contra una dona de Blanes el passat nou d’abril. Per poder exercir l’acusació popular, l’Ajuntament de Blanes nomenarà un advocat penalista que es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris, i que representi al consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que jutjarà els fets.


Votació en un dels temes que s'ha aprovat per unanimitat
Per contra, la modificació de l’Ordenança per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic (socials, culturals i esportius), ha prosperat amb els vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C’s, CUP i PP, i l’abstenció tant d’ICV-EUiA com de Batega. L’autorització d’una borsa d’hores extraordinàries pel col·lectiu de la Policia Local de Blanes s’ha aprovat amb 19 vots a favor de pràcticament tots els grups polítics, llevat dels dos vots d’abstenció dels regidors de la CUP.

Quatre mocions en la part de control

A la part de control, s’han inclòs quatre mocions presentades pels grups a l’oposició. La primera, de C’s, per a la prevenció, educació i conscienciació sobre l’obesitat i la diabetis, s’ha aprovat per unanimitat. La segona l’han presentat conjuntament per ICV-EUiA, Batega per Blanes, ERC i la CUP amb motiu de la propera celebració de l’1 de maig, per la reconquesta dels drets dels treballadors i treballadores, i s’ha aprovat amb l’abstenció de C’s i el vot en contra del PP.


Per la seva banda, la tercera moció presentada per d’ICV-EUiA i Batega perquè l’Ajuntament reivindiqui la memòria de Marcelino Camacho en el centenari del seu naixement, l’han recolzat PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i Batega (16 vots), mentre que C’s, CUP i PP (5 vots) s’han abstingut. Per últim, la proposta d’acord d’ERC per denunciar la criminalització que està fent dels CDR l’aparell de l’estat espanyol s’ha aprovat amb els vots en contra de PP i C’s, i l’abstenció del PSC.Data de realització: 04/26/2018 | Data de la darrera actualització: 04/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300