Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Servei d’Atenció a Domicili a pacients en situació de final de vida de la Corporació s’amplia a la Selva Marítima


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/26/2018 06:12:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Servei d’Atenció a Domicili a pacients en situació de final de vida de la Corporació s’amplia a la Selva Marítima

Després de sis anys de funcionament, unes 450 persones ja han utilitzat el servei, que inclou atenció en aspectes físics, emocionals, socials i espirituals

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha ampliat aquest mes d’abril el Servei de Suport Immediat a Domicili per a persones en situació de final de vida (SSID), gràcies a la incorporació al projecte de la Fundació Miquel Valls i a l’ampliació de pressupost de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH). Aquest projecte, coordinat per la corporació i finançat per AVAH, Fundació Oncolliga Barcelona, i ara la Fundació Miquel Valls, ha atès en sis anys que porta en funcionament a unes 450 persones, donant suport tant als pacients com a les seves famílies.


El servei consisteix en l’atenció a pacients en els seus últims dies de vida amb un cuidador especialitzat en cures pal·liatives a domicili. El perfil del pacient atès és el de malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o amb malalties degeneratives avançades que precisen un recurs de suport personal a domicili urgent. El seu objectiu és oferir una atenció integral al malalt, incloent aspectes físics, emocionals, socials i espirituals, així com de suport al malalt. Per aquest darrer motiu, també hi ha suport al malalt en higiene, alimentació, supervisió de la medicació, cures no complexes, acompanyament, etc.

La coordinació en aquests tipus de casos es fa de manera coordinada amb els departaments de Serveis Socials dels Ajuntaments, connectant també amb ONG’s, Fundacions, etc. El SSID s’activa en menys de 48 hores, no té cap cost per a les famílies, però està limitat a 30 dies. A més, no és substitutori de serveis públics o privats paral·lels. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es valora cada cas individualment, i es decideix en quins casos s’activa el servei. Per tenir dret a optar-hi, el pacient ha d’estar inclòs al Programa PADES de la Corporació.
Data de realització: 04/26/2018 | Data de la darrera actualització: 04/26/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300