Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada Informativa a Blanes sobre les oportunitats laborals que representen les cooperatives


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/27/2018 12:05:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONVENI_INSERCIO_LABORALJornada Informativa a Blanes sobre les oportunitats laborals que representen les cooperatives

Representants de quatre cooperatives de ‘treball associat’ han explicat els avantatges que suposen, una oportunitat que es considera molt interessant per ocupar-se laboralment

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, ha organitzat una Jornada Informativa amb l’objectiu de difondre una modalitat d’ocupar-se laboralment que encara no és massa coneguda pel públic en general. Plantejada sota el títol Ocupar-se laboralment a través d’una cooperativa, la jornada es va fer dijous al matí, i es va encetar amb una presentació de benvinguda a càrrec de Blai Vinaixa, tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa.


Blai Vinaixa, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat,
donant la benvinguda
Vinaixa va encoratjar a tots els assistents a aprofitar l’oportunitat que representa la opció de formar una cooperativa: “Permet canalitzar energies per dur a terme projecte que, potser de manera individual, no es podrien fer”, va remarcar el regidor. Tot seguit, per introduir la temàtica i entrar en matèria, es va adreçar al públic assistent Raquel Fernández Navarrete, tècnica de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines i de la Fundació Gentis. Després es va parlar de quatre exemples en concret, a través de l’experiència de quatre cooperatives actualment en marxa.

Els representants de les quatre cooperatives de treball associat van explicar quines oportunitats pot oferir aquesta fórmula a persones que vulguin ocupar-se laboralment. Actualment existeixen cooperatives que permeten legalitzar algunes activitats econòmiques, com per exemple la neteja de la llar, tenir cura d’infants, o bé certes feines de manteniment que sempre han trobat dificultats per ser exercides amb unes mínimes condicions de seguretat.


En definitiva, del què es tractava era de donar l’oportunitat de conèixer altres maneres de poder trobar una ocupació laboral amb garanties. El què també s’ha pretès des de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de Blanes és que tingués un caire molt participatiu, promovent que els assistents formulessin totes aquelles preguntes o dubtes que poguessin tenir respecte les cooperatives.

L’experiència de quatre cooperatives de treball associat

Una de les parts més interessants de la Jornada Informativa va ser poder conèixer de primera mà exemples reals de quatre cooperatives actualment en marxa. En primer lloc Eric Llacuna i Francesc Camps, soci fundador i formador de Divertus, van parlar de la seva experiència, basada en el foment de l’ocupació per a persones amb risc d’exclusió social, en forma de treballadors autònoms.


El segon cas va ser el de Mares de dia, que permet treballar legalment tenint cura d’un grup d’infants menors de 4 anys a casa, introduït per Carme Dolz Peido, sòcia fundadora i pedagoga. Per la seva banda, Cristina Viegas Mancilla, sòcia fundadora i treballadora social, va presentar l’experiència de Net + Net, una cooperativa que permet a persones que netegen cases i locals regularitzar la seva activitat.

El quart i darrer cas exposat va ser Idària, una cooperativa que fomenta l’ocupació de persones en feines de jardineria, horticultura i manteniment. Se’n va encarregar de parlar-ne Anaís Pascual, sòcia d’Idària. Després de la presentació d’aquesta quarta cooperativa, la sessió de treball es va tancar amb un interessant i animat torn obert de preguntes del públic assistent, una vintena de persones.



Data de realització: 04/27/2018 | Data de la darrera actualització: 04/27/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300