Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes s’omple d’investigació i creativitat a través de la VI Mostra de Treballs de Recerca de la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/28/2018 12:00:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes s’omple d’investigació i creativitat a través de la VI Mostra de Treballs de Recerca de la Selva

Organitzat pel CRP Selva II, s’han presentat els treballs de 15 alumnes de batxillerat de 8 instituts de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres, prèviament seleccionats entre tots els centres

La tarda-vespre d’aquest passat divendres el Teatre de Blanes es va omplir de joves promeses en el món de la recerca i la investigació en tots els àmbits, a través d’un esdeveniment que no falta mai a la seva cita anual des del 2013. Es tractava de la 6a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) Selva II.


Alumnes, Tutors, Autoritats i directora CRP Selva II
L’objectiu és que sigui un punt de trobada entre estudiants de batxillerat dels diferents instituts de la zona, per compartir i difondre les seves investigacions. Els treballs presentats van passar un procés selectiu previ realitzat per cadascun dels centres participants, valorant-se la creativitat, la innovació i l’aplicació de diferents estratègies de recerca. Per això, signifiquen un reconeixement a l’esforç esmerçat tant per l’alumnat com pel professorat que el tutoritza.


En l’edició d’enguany van participar 15 estudiants de batxillerat procedents de 8 instituts de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. Pertanyen al Batxillerat Artístic, de Ciències i Tecnologia, així com d’Humanitats i Ciències Socials. La major part de treballs procedien de centres de Lloret (6) i Blanes (6), seguits per Vidreres (2) i Tossa de Mar (1).


La benvinguda a tots els assistents –que omplien el teatre de gom a gom- ha anat a càrrec de la directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, mentre que la cloenda i lliurament de diplomes l’han encapçalat Mario Ros, alcalde de Blanes, Joaquim Costa, inspector de zona d’Ensenyament, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Blai Vinaixa. S’han entregat els reconeixements tant a l’alumnat com al professorat que s’ha encarregat de la tutorització dels treballs.

La violència de gènere, l’ecosistema de la Tordera i altres temàtiques

Els temes que han triat els alumnes per escriure els respectius Treballs de Recerca han estat enguany força interessants i variats. No tan sols per les conclusions a què han arribat, sinó sobretot per la implicació que han esmerçat tots i totes a l’hora d’exposar-los i defensar-los davant el públic.


Així, hi havia des de l’ús de la cançó protesta com a vehicle de la política fins a l’all com a font d’antibiòtics naturals, passant per una diagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del Delta de la Tordera, les víctimes de la violència de gènere, la moda flamenca o l’entrenament físic i mental per fer escaldada. També ha destacat el primer dels treballs presentat: el LEGO considerat com més que un joc, així com sobre la diabetis, la infantesa dins d’un orfenat, assassinats a les cunetes o bé el presentat sota l’original títol Dopa’m i n’aprendré millor.

Alumne/aTítol del treball Tutor/aCentreLocalitat
Arnau CostaLEGO, + que un jocJordi VilajeliuINS VidreresVidreres
Joseph Hooworth-SmithL'ús de la cançó protesta com a vehicle de la políticaFrancesc CasademontINS VidreresVidreres
Mamasa WaggehLa Història de la muralla de TossaJoan Mundet INS TossaTossa
Núria BaltronsDolça diabetisMercè TorroellaINS SerralllargaBlanes
Maria TorrentsL'all com a font d'antibiòtics naturalsRaquel GüellINS SerrallargaBlanes
Isabel GálvezGemini. Trencant TòpicsAntonia GuillénINS S’AgullaBlanes
Marta SánchezDiagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del delta de la TorderaMaria José TarancónINS S'AgullaBlanes
Pol SalasUn celíac al carrerAlexandra TerINS Sa PalomeraBlanes


Alumne/aTítol del treballTutor/aCentreLocalitat
Emma ZuritaLa infantesa dins un orfenatRafel Vilà i
Ma. del Vilar González
INS Sa PalomeraBlanes
Lluís GómezAssassinats a les cunetesJoan Carles CortésINS RocagrossaLloret
Gemma ValleLes víctimes de la violència de gènereArantxa Mas de XaxarsINS RocagrossaLloret
Paula CardonaModa flamencaMontse MartínezINS Ramon Coll i RodésLloret
Pere PenaDopa'm i n'aprendré millorMarc GarciaINS Ramon Coll i RodésLloret
Alex AgúndezEl sistema immunològic. Les al·lèrgiesJordi GibertCol·legi Immaculada ConcepcióLloret
Jordi JuanolaL’art d’escalar. Entrenament físic i mental per a l’escaladaXevi MirCol·legi Immaculada ConcepcióLloretData de realització: 04/28/2018 | Data de la darrera actualització: 04/28/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300