Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Aragonesa de Blanes, l’única al territori gironí, celebra Sant Jordi, patró de Catalunya i Aragó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/29/2018 01:16:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Aragonesa de Blanes, l’única al territori gironí, celebra Sant Jordi, patró de Catalunya i Aragó

Avui al migdia s’ha fet una ‘Missa Aragonesa’ a la Parròquia Santa Maria seguida d’un dinar de germanor amb la participació d’altres entitats manyes d’arreu de Catalunya

Els aragonesos i aragoneses compten amb dues celebracions assenyalades al llarg de tot l’any. L’una és força coneguda, el 12 d’octubre, quan s’escau la Verge del Pilar. L’altra és un sentiment compartit amb el poble català, ja que el seu patró és el mateix: Sant Jordi. Per aquest motiu, des de fa 14 anys l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca organitza activitats commemoratives al voltant de la data del 23 d’abril.


Missa Aragonesa amb motiu de Sant Jordi
Enguany la celebració s’ha fet avui diumenge, amb una ‘Missa Aragonesa’ que ha tingut lloc a la Parròquia Santa Maria, seguida d’un dinar de germanor. Igual que es fa coincidint amb el dia de la patrona, l’acte religiós ha comptat amb l’acompanyament musical del cor i la secció de cordes de l’Agrupació Artística Aragonesa, formada per bandúrria, guitarra i llaüt.


L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha assistit a la missa, on s’han pogut veure molts participants lluint el característic mocador de quadres, conegut com cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonesa. Per la seva banda, els integrants del cor i acompanyament musical lluïen els vestits i la indumentària típica de la seva terra, aportant d’aquesta manera un recordatori encara més viu dels seus orígens.

Participants d’arreu de Catalunya

Enguany la participació ha minvat respecte anteriors edicions de la celebració de Sant Jordi ja que, al coincidir amb el pont de l’1 de maig, hi ha hagut moltes persones que han excusat la seva assistència. Amb tot, sí que s’ha pogut comptar amb membres d’altres entitats aragoneses d’arreu del territori català, que han assistit per fer caliu i costat a l’agrupació de Blanes, l’única que hi ha arreu de comarques gironines.


Segons la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, aquest any han assistit de membres de la Federació de la Cases d’Aragó de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat, així com de la Casa d’Aragó de Tarragona i Terrassa. L’entitat blanenca es va posar en marxa l’any 2003, i des de llavors participa activament al llarg de tot l’any en diversos esdeveniments.
Data de realització: 04/29/2018 | Data de la darrera actualització: 04/29/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300