Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua reivindicant la Gamba com a producte propi a les Jornades Gastronòmiques del Mes de Maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2018 08:49:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua reivindicant la Gamba com a producte propi a les Jornades Gastronòmiques del Mes de Maig

Enguany participen 11 restaurants, que ofereixen menús que inclouen la gamba que es pesca al Canó de Blanes, la vall més gran de la Mediterrània i producte estrella de la llotja

Durant tot el mes de maig Blanes acollirà la tercera edició de les jornades gastronòmiques dedicades exclusivament a la gamba, una manera molt explícita de reivindicar aquest producte com a propi. Organitzades per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors, per segon any consecutiu se celebraran durant un mes després que en la primera edició es va començar fent-les durant una quinzena.


Aquest 2018 participen 11 restaurants, el mateix nombre que l’any passat, amb la possibilitat de poder triar una gran varietat de plats que es confeccionen amb la gamba com a ingredient central. Els establiments i respectius xefs són els següents: Arrosseria Las Salinas, Isabel Alves; Can Borrell, Equip de Cuina de Can Borell; Can Flores, Pere Povill; Can Tarranc, Carles Guitart; Celler Sant Antoni, Gioivanni Ferrara; Juanma, Equip del Restaurant; Kiku, Kiku; La Balma, Toni Marín; Sa Nansa, Equip del Restaurant; Lounge & Restaurant Sentits, Òscar Vilà; i Va de Catas, Jacob Gutiérrez.

Alguns dels plats que ofereixen són: rap a la marinera amb gambeta vermella de Blanes; gambetes de Blanes a la planxa; bacallà en salsa verda i amb escamarlanets de Blanes; suquet de rap amb gambes i mongeta del ganxet DO de Blanes; arròs melós amb sèpia i gamba; carpaccio de gamba de Blanes sobre cremós d’arròs, o bé crema de gambes amb ravioli de bolets i gamba, entre d’altres. Per poder tenir tota la informació, s’ha editat un fulletó que recull el llistat dels restaurants que hi participen, incloent els menús i tots els detalls necessaris, un díptic que també es pot consultar online: http://visitblanes.net/gambadeblanes


Pere Povill, xef del Restaurant Can Flores
Al fulletó també s’hi recullen dues receptes confeccionades pel veterà cuinar blanenc Toni Múrcia: Gamba mitjana amb cava de Blanes i Gambes de Blanes de la mare, picantetes. Els preus dels menús i propostes gastronòmiques van des dels 16’50 € la més assequible fins als 60 € un dels més elaborats. També es poden fer menús degustació per a dues persones que poden arribar a costar 70 € i 130 €.

La Gamba, un dels atractius gastronòmics 100% blanenc

Des de fa temps, hi ha una còmplice i sana rivalitat entre Blanes i Palamós, si bé es tracta d’un mateix producte que no té res a envejar l’un de l’altre. Les gambes d’aquí es capturen al canó de Blanes, la vall més gran que hi ha arreu del mar Mediterrani. La varietat de gamba vermella és un dels productes més preuats d’aquesta demarcació.


En el cas de la Confraria de Pescadors de Blanes és, amb diferència, el que més beneficis genera, el seu producte estrella. La gamba rosada és una espècie demersal, nedadora, que viu damunt els fons fangosos, a grans fondàries, entre els 80 i 1.440 metres. Sovint s’apropa a la costa pels recs o clots submarins i és aquí on s’aprofita per capturar-la. La pesca és semi industrial o artesanal, i es practica amb arts d’arrossegament.

Altres al·licients afegits a les Jornades Gastronòmiques de la Gamba

Seguint la línia d’experiències similars, les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba que es faran de l’1 al 31 de maig també compten amb diversos al·licients complementaris. Un d’ells són els premis amb lots de productes blanencs que es poden guanyar a través de concursos que s’organitzen a través de diversos mitjans de comunicació d’àmbit nacional.

Un altre atractiu és la proposta que fa l’Aula Gastronòmica Grenyal de poder participar en un Taller de Cuina Especial dedicat a la gamba. El taller es farà el dissabte 26 de maig de 13’30 a 16 h; primer s’explicarà i s’elaborarà el plat i després es menjarà maridat amb cava de Blanes. El taller està restringit a un màxim de 24 persones, i el preu per a cadascuna és de 35 €.


Per últim, i seguint amb la sensibilització del projecte Blanes Gluten Free, es sortejaran 5 lots de productes valorats en 50 € entre cadascun dels clients dels restaurants de la campanya que vulguin participar-hi. Amb aquest objectiu, hi haurà dipositades sengles urnes en cada restaurant, i quan hagi finalitzat el Mes de la Gamba es donaran a conèixer els afortunats guanyadors /-es.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/30/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300