Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aurelià Serra i Mila Duran guanyen la V Trail Selva Marítima de Blanes disputada avui sota la pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/06/2018 01:51:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aurelià Serra i Mila Duran guanyen la V Trail Selva Marítima de Blanes disputada avui sota la pluja

Organitzada pel Grup Fondistes Blanes, s’han inscrit gairebé 500 participants i finalment, a causa del mal temps, han completat els 22 km entre Tossa i Blanes uns 450 corredors

El Grup Fondistes Blanes ha revalidat per cinquè any consecutiu l’èxit de la Trail Selva Marítima, que ha tingut lloc aquest matí. Amb les inscripcions tancades a punt d’arribar als 500 corredors i corredores, finalment l’han completat uns 450 esportistes. La pluja que ja queia des de quarts de 7 del matí ha complicat molt la logística de l’organització, però en canvi ha animat molt a superar aquest repte als intrèpids participants.


Tret de sortida de la 5a Trail Selva Marítima
Organitzada amb el suport dels Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa, així com de les respectives Policies Locals dels tres municipis, diverses empreses i entitats, la 5a Trail Selva Marítima es considera plenament consolidada. El seu principal atractiu és superar els 22 kilòmetres que separen Tossa i Blanes, majoritàriament arran de mar, i amb un desnivell de 900 metres d’alçada, un recorregut avui una mica més arriscat a causa del terreny moll, per això s’han extremat les precaucions.


Sortida autocars Estació d'Autobusos de Blanes
Malgrat les inclemències del temps, l’animació ha presidit tota la seva celebració, des del principi i fins al final. La logística ha començat ben d’hora des de Blanes, amb la sortida dels 8 autocars que han traslladat gran part dels participants fins el punt de partida: Tossa de Mar. Després de travessar cales i vistes paradisíaques arran de mar, els primers en arribar a Blanes ho han fet quan faltaven quatre minuts per les 11 del matí, gairebé dues hores més tard d’ençà que s’havia donat el tret de sortida a Tossa de Mar: les 9 del matí.

Aurelià Serra i Mila Duran, els més ràpids en les respectives categories

El guanyador de la V Trail Selva Marítima ha esta Aurelià Serra, de Girona, que ha invertit 1’56 hores en cobrir els 22 kilòmetres de distància. L’han seguit Carlos Galobardes, del Team Land; i Pol Bonet, de Safir Team. Per la seva banda, la dona més ràpida ha estat Mila Duran, del TRC Aresta, que ha esmerçat 2’21 hores en cobrir la cursa. A la segona plaça s’ha situat Imma Boada –qui l’any passat va guanyar la IV Trail Selva Marítima-, del Ronhill Spain, amb un temps de 2’22 hores; i al tercer lloc ho ha fet Carolina Rius, de Beyond BCN, que ha invertit 2’27 hores.


Podi dels tres primers classificats
Per segon any consecutiu, els pernils que es regalen –un per a cada categoria d’homes i dones-, se’l podien endur els dos primers corredores que es veiessin en cor al travessar la línia de control de Lloret de Mar. Els primers en acceptar el repte de carregar els 8 kg que pesaven en els 11 kilòmetres que encara quedaven fins a Blanes han estat Hicham Baghour, de Sant Celoni, i Pili Ureña, de Tordera.


Podi de les tres primeres classificades
Al llarg de tot el recorregut, entre Tossa i Blanes, hi havia situats diversos punts d’avituallaments líquids i sòlids, així com un complert assortiment d’entrepans, begudes i altres complements com ara fruits secs i fins i tot gominoles salades i dolces al punt d’arribada, situat al Passeig de Mar. Els corredors i corredores han pogut recuperar forces i comentar l’experiència d’una prova que es presenta com una cursa de muntanya arran de mar.


Un dels indrets més emblemàtics que travessen els corredors és el Jardí Botànic Marimurtra, ja que l’organització compta amb la complicitat de la Fundació Carl Faust, que autoritza que es pugui travessar aquest autèntic Museu Natural a l’aire lliure. Un dels moments culminants ha tingut lloc a quarts d’una del migdia amb el lliurament de premis als tres primers classificats en homes i dones. Enguany s’han encarregat de fer l’entrega d’obsequis i trofeus el president del Grup Fondistes Blanes, Toni Rodríguez, i la regidora de l’Ajuntament de Blanes, Dolors Rubio.

Una destacada prova inclosa al calendari Blanes X Runners

La V Trail Selva Marítima ha estat enguany la tercera prova que s’ha disputat fins ara, inclosa al calendari de la marca Blanes X Runners. La primera va tenir lloc el 14 de gener, amb la XXX Cursa Mar i Murtra, i la segona el 18 de març amb el XIII Cross Escolar. Per contra, la XXVII Ruta de les Ermites que havia de tenir lloc el 15 d’abril, s’ha ajornat precisament per d’aquí a una setmana, el 13 de maig.


Després serà el torn de la VI Escalada a Sant Joan 666, programada pel 24 de juny, i la cursa corporativa de la marca, la III Color Blanes X Runners, que aquest 2018 es farà el 8 de juliol. Rere d’ella el calendari continuarà a l’agost amb tres proves més: la 76a Travessia del Port, la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós i el més que popular X Aquatló Vila de Blanes. Finalment, el periple es tancarà el 18 de novembre amb la IX Passafred.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/07/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300