Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales, els dos pobles agermanats, celebren plegats a Màlaga la Festa de Sant Isidro, patró dels ardalenys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2018 07:16:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes i Ardales, els dos pobles agermanats, celebren plegats a Màlaga la Festa de Sant Isidro, patró dels ardalenys

La nit del passat dijous va marxar cap a Ardales una delegació blanenca a la qual s’hi afegirà aquest cap de setmana l’alcalde, Mario Ros, per celebrar conjuntament diversos actes

Més enllà dels lligams emocionals i familiars que uneixen Blanes amb la població malaguenya d’Ardales -des d’on van traslladar-se per treballar a la població gironina bona part dels seus habitants durant els anys 60-, les dues viles continuen mantenint els lligams que van oficialitzar al 1993. Va ser llavors quan Blanes i Ardales es van agermanar, i això ha fet perdurar any rere any tota una sèrie d’activitats que periòdicament ocupen les respectives agendes.


Sortida autocar Viatge a Ardales Festes San Isidro 2018
Una d’elles és la que sempre té lloc al voltant del 15 de maig, quan se celebra San Isidro, patró d’Ardales. Cada any una nombrosa delegació blanenca d’origen ardaleny es trasllada a la seva terra natal per recordar i reviure aquestes festes que els van fer vibrar d’infants i joves, i que recuperen ara amb renovada il·lusió en la seva tercera joventut. El vespre d’aquest passat dijous van marxar des de Blanes una 70ena de persones en autocar com a primera avançada.

El proper cap de setmana s’afegirà a la delegació l’alcalde de Blanes, Mario Ros, qui ahir al vespre va anar davant de l’Estació d’Autobusos per acomiadar-se dels viatgers. A banda de desitjar-los un bon trajecte i recordar-los que es trobaran de nou d’aquí a uns dies, quan el batlle arribi a Ardales, també va aprofitar per lliurar-los un obsequi força útil i a l’hora molt adequat per lluir al seu lloc de naixement: les motxilles amb el logotip de Blanes, editades com a material de promoció turística del municipi.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president de la
Casa de Ardales, Salvador Gutiérrez
Enguany és la 20a edició del Viatge de Sant Isidre que s’encarrega d’organitzar l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, encapçalada pel seu president, Salvador Gutiérrez, qui també va marxar ahir. El programa de celebracions començarà dissabte amb una excursió a la població de Ronda, on assistiran a l’actuació del grup Miratge, de la Casa de Ardales de Blanes.

Un complet programa d’activitats i celebracions per San Isidro

El grup d’artistes blanencs oferiran l’obra Musical Mexican Night a benefici de Càritas i Creu Roja d’Ardales i, un cop finalitzat l’espectacle, faran un brindis amb cava de Blanes i galetes d’Ardales. L’endemà diumenge l’alcalde de Blanes i l’alcaldessa d’Ardales encapçalaran un dinar oficial als Llanos de Belén, i el dilluns hi haurà una visita cultural a Màlaga que inclou una visita a la Diputació, així com una nova actuació a càrrec del grup Miratge.


En aquesta ocasió, representaran Una noche de primavera sin sueño, d’Enrique Jardiel Poncela, al Teatre d’Ardales. El dimarts 15 de maig, quan s’escau la celebració de San Isidro, patró d’Ardales, s’oficiarà una missa comptant amb la presència de les autoritats dels dos municipis agermanats, així com un dinar al recinte firal, amb un espectacle a càrrec de l’Ajuntament d’Ardales.


Al llarg dels següents dies, el programa d’actes inclourà des d’una visita cultural a Gibraljaro amb l’historiador local Pedro Cantelejo, fins a una visita al Caminito del Rey, passant per diverses actuacions del grup d’havaneres de Blanes Cabotatge, així com altres àpats celebratius. Finalment, la delegació blanenca serà de tornada al comarques gironines el dilluns de la setmana següent, el 21 de maig.
Data de realització: 05/11/2018 | Data de la darrera actualització: 05/11/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300