Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

A mitjans de juny es presentarà a Blanes la constitució oficial de la Taula de Treball del Delta de la Tordera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2018 11:25:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

A mitjans de juny es presentarà a Blanes la constitució oficial de la Taula de Treball del Delta de la Tordera

Ahir dilluns es va allotjar a l’Ajuntament de Blanes el darrer Taller del Projecte ISACC TorDelta, que dóna suport a la Taula de Treball, dirigit per la doctora Annelies Broekman

D’aquí a poc més d’un mes, el proper 19 de juny, està previst que després de gairebé un any de treball es presenti finalment a Blanes la constitució oficial de la Taula de Treball del Delta de la Tordera. Es tracta de l’organisme impulsat pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls per crear un espai de debat per a la millora de la gestió integrada del territori deltaic, especialment vulnerable al canvi climàtic, que afecta els delicats equilibris naturals i socioeconòmics d’aquesta zona.


Taller del Projecte ISACC TorDelta
Aquestes darreres setmanes els quatre ajuntaments implicats estan treballant per dur als respectius plenaris municipals l’aprovació de la constitució de la Taula de Treball. Aquest va ser el compromís adoptat pels representants polítics de les quatre poblacions en la reunió celebrada el passat 25 d’abril a la Sala de Plens de Blanes. En aquesta anterior trobada, on només estaven cridats a participar-hi representants polítics dels quatre consistoris, es va consensuar aquest compromís.


Benvinguda a càrrec de l'alcaldessa en funcions, Pepa Celaya
Actualment la taula està constituïda de facto, però manca fer-ho de manera formal i oficial. Aquesta presentació està previst que s’allotgi a mitjans de juny a la Sala d’Actes del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, on precisament ja va tenir lloc la segona trobada dels diferents membres que constitueixen la Taula de Treball del Delta de la Tordera: representants de les administracions locals, científics, pagesos, sector turístic, associacions mediambientals i socials, i ciutadania en general que estigui interessada en la millora de la gestió integrada del territori.

Taller Projecte ISACC TorDelta de suport a la Taula del Delta de la Tordera

Des de l’1 d’octubre i fins el 20 de juny, està donant suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera el Projecte ISACC TorDelta, que compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundació Biodiversitat i coordinat pel CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). El projecte té com a objectiu contribuir a millorar la manera com es prenen les decisions sobre l’adaptació al canvi climàtic del Delta de la Tordera.


Un dels eixos de treball en què es basa el projecte és la realització de tallers específics per detectar reptes, generar propostes i col·laborar en el co-disseny d’estratègies d’adaptació. En aquest darrer sentit, ahir dilluns va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament Blanes el darrer dels tallers organitzats.

Una vintena de participants van assistir al taller dirigit per la doctora en Economia Agrícola per la Universitat de Bolonya, Annelies Broekman, membre del CREAF de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Al llarg de la sessió, que es va allargar des de les 5 de la tarda i fins a quarts de 9 de la nit, es van configurar grups de treball estructurats en els sis àmbits als quals s’adscrivien els assistents: Ajuntaments i Administracions; Pagesia; Sector Turístic; Recerca Científica i Investigació; Ciutadania en general; i Associacions Mediambientalistes i Socials.

Primeres conclusions del Taller del Projecte ISACC celebrat a Blanes

Tot i que les conclusions definitives dels tallers es presentaran més endavant, ahir al vespre, un cop conclosa la sessió de Blanes, Annelies Broekman ja va avançar algunes de les més destacades del treball que s’hi havia fet. La directora del Projecte ISACC (acrònim d’Implicant la Societat en l’Adaptació al Canvi Climàtic) va destacar que havien sortit moltes propostes que, de primer cop d’ull, es veuen amb molta coherència, amb un consens força elevat dels diferents sectors implicats.


Annelies Broekman, durant la celebració del taller
Segons Annelies Broekman, hi ha bastants elements comuns que tothom coincideix en assenyalar que podrien ser un excel·lent punt de partida, com per exemple la importància del paper de l’agricultura, així com la importància del manteniment de les funcions naturals del riu i del litoral. La investigadora remarca que ara és molt important seguir el camí, per tant de continua tractant a fons totes les qüestions, ja que ha estat molt interessant poder crear més oportunitats de debat al marge del què ja es fa a nivell polític en els respectius plens municipals.Data de realització: 05/15/2018 | Data de la darrera actualització: 05/15/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300