Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes per exigir l’alliberament dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/16/2018 08:11:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració a Blanes per exigir l’alliberament dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats

La convocatòria s’ha sumat a la que s’ha fet simultàniament en diferents localitats avui a 2/4 de 8 del vespre, coincidint amb els 7 mesos de l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Diverses persones s’han sumat avui al vespre a la convocatòria que ha tingut lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. Responien a la mateixa convocatòria que s’ha fet simultàniament aquest dimecres en diferents localitats coincidint amb els 7 mesos de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, expresident de l’ANC i president d’Òmnium Cultural respectivament.


Lectura Manifest "7 mesos sense vosaltres"
Sota el títol 7 mesos sense vosaltres, la convocatòria ha quedat centrada en la lectura d’un manifest que s’ha encarregat de fer públic la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes, Mariona Bargalló. En el text es recorda que el poder judicial manté en presó preventiva els líders independentistes perquè els utilitza d’ostatges en una guerra que asseguren que no podrà guanyar: la d’aturar una majoria social republicana que segueix creixent.

També es demana l’alliberament i el retorn de tots els exiliats i exiliades: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Carles Puigdemont, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comin, Marta Rovira i Anna Gabriel. Igualment, deixa clar que es tracta de preses i presos polítics perquè les elits de l’estat espanyol han decidit que prefereixen sacrificar la democràcia abans que negociar que se celebri un referèndum.


En el manifest es fa referència a la sentència feta pública avui: “La resposta de la justícia belga deixa en evidència l’absurditat de la justícia espanyola. Tots els sistemes judicials europeus que han intervingut en el cas dels nostres exiliats i exiliades desmunten la criminalització que patim per part de la justícia espanyola”.

D’altra banda, es remarca: “Esperem que es torni a fer política des de la política i no des del món judicial. I no oblidem que totes i tots hem aconseguit una gran fita: la mobilització popular, aquí i a fora, que ha sigut clau per crear un escenari favorable als drets i a les llibertats dels exiliats i exiliades”. Per últim, es demana dur a terme la via de la República i una darrera reivindicació: “Exigim que s’arxivin totes les causes, l’alliberament dels presos i les preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i les exiliades i que s’aturin les detencions i la persecució policial”.


La concentració s’ha tancat cantant tres cançons força significatives: Vull ser lliure, No serem moguts i No és això, acompanyats per una guitarrista. La quarta peça musical, com sol ser habitual, s’ha interpretat sense cap acompanyament musical: l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors i la crida de dues consignes: Llibertat Presos Polítics i Visca Catalunya, Lliure!.Data de realització: 05/16/2018 | Data de la darrera actualització: 05/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300