Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Neix l’Associació Gastronòmica de Blanes per reforçar la vila com una alternativa al ‘Turisme de Sol i Platja’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2018 11:00:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Neix l’Associació Gastronòmica de Blanes per reforçar la vila com una alternativa al ‘Turisme de Sol i Platja’

La presentació oficial va tenir lloc ahir al vespre al local social de l’entitat, que aviat arribarà a la vintena d’associats, i la primera activitat en comú es farà coincidint amb la Festa Major

Blanes compta des d’ara amb una nova entitat que neix amb la vocació d’arrelar encara més i perdurar en el temps, ja que està vinculada amb un dels sectors econòmics més actius del municipi. Es tracta de l’Associació Gastronòmica de Blanes (AGB), que es va presentar el vespre d’aquest passat dimecres al seu local social, ubicat a Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud.


Presentació oficial "Associació Gastronòmica de Blanes"
L’acte de presentació de l’AGB el van encapçalar la presidenta de la nova entitat, Roser Vall-Llosada, acompanyada del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa. També van assistir-hi membres de l’associació, representants d’altres entitats i empreses del municipi, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

Una nova entitat que neix com alternativa al ‘Turisme de Sol i Platja’

Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que es presenta a la població amb l’objectiu de reforçar la destinació de Blanes com una alternativa a la del Turisme de Sol i Platja, oferint productes de qualitat com a garant i atractiu pels visitants que venen al municipi on neix la Costa Brava. Actualment l’Associació Gastronòmica de Blanes ja compta amb nou membres inscrits, durant els propers dies esperen poder arribar a la vintena, i finalment fins i tot a la cinquantena.


Blai Vinaixa i Roser Vall-Llosada durant la presentació
Els membres de l’entitat són d’una gran diversitat: n’hi ha que produeixen cava, vi, vermouth, cervesa, croquetes, gelats, o fins i tot disposen d’una event planner i un músic. Els criteris per formar part de l’associació és ser productor, distribuïdor o bé un personatge rellevant en el món gastronòmic. Es tracta de promoure i difondre la cultura i gastronòmica del municipi, així com de tots els agents col·laboradors.


Associats de la nova entitat
La millor manera de fer-ho entenen que és a través dels productes artesans, molts d’ells premiats en diverses ocasions per institucions i organismes de prestigi com ara Girona Excel·lent, Concurs de Vins i Cava de Catalunya, Barcelona Bier Challenge, etc. L’aspiració de l’AGB és que, a través d’aquesta nova iniciativa, es puguin portar més visitants a Blanes, i que tant la ciutadania com el sector de la restauració aposti per aquest producte de qualitat i màxima proximitat.

Primera activitat de l’AGM coincidint amb la Festa Major de Santa Anna

Durant la presentació celebrada ahir al vespre, ja es va avançar la primera activitat en comú que farà públicament l’Associació Gastronòmica de Blanes. Tindrà lloc coincidint amb un dels moments més intensos que es viu en aquesta població al llarg de l’any: la Festa Major de Santa Anna, que aquest 2018 se celebrarà del 21 al 28 de juliol. Per començar a fer difusió pública, disposaran d’una barra per poder oferir durant aquests dies de festa, tant als locals com als visitants, l’oportunitat de tastar les seves propostes.


La resta d’activitats que volen dur a terme més endavant les estan acabant de coordinar amb l’Ajuntament de Blanes. D’altra banda, entre els actuals socis de l’AGB estan decidint quines fires són de major interès per assistir-hi. La gènesi de l’entitat es remunta a fa gairebé un any, quan es van començar a fer els primers contactes, coincidint amb la posada en marxa de Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud on s’ubica la seu.


Mitjançant l’Associació Gastronòmica de Blanes, els seus membres volen realitzar accions comuns, com ara activitats fora de la població, borsa de treball per als associats, formació i assessorament, presentacions de productes i iniciatives compartides; i un espai cultural pels artistes o personatges blanencs relacionats amb aquest àmbit. Es tracta, en definitiva, de donar a conèixer el gran potencial que pot oferir el sector gastronòmic de la vila.
Data de realització: 05/17/2018 | Data de la darrera actualització: 05/17/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300