Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra els 25 anys de la Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2018 04:44:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes celebra els 25 anys de la Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona

Avui al matí s’ha fet la inauguració oficial del cicle artístic que es fa del 16 al 18 de maig amb 450 participants, entre alumnes, professors i monitors de 19 instituts gironins i d’altres indrets

El Teatre de Blanes ha allotjat avui al matí la inauguració d’un esdeveniment artístic que aquest 2018 celebra una data molt assenyalada: el primer quart de segle de vida. Es tracta de la XXV Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona, que arriba als vint-i-cinc anys en plena forma, i amb la mateixa il·lusió que en la primera edició, ara plenament consolidada en les agendes dels respectius implicats.


Inauguració Oficial: Joan Puig, Mercè Torroella,
Josep Polanco, Mario Ros i Blai Vinaixa
L’acte oficial d’obertura l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del regidor d’Educació, Blai Vinaixa; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Comarques Gironines; i representants de l’entitat organitzadora; Mercè Torroella i Joan Puig. Tots dos formen part del Seminari del Professorat de Teatre Gironí que, amb motiu de complir els 25 anys de la mostra, ha rebut un obsequi força especial i representatiu de la història del municipi.

Es tracta d’una reproducció del Medalló Central de la Font Gòtica de Blanes, on hi figura l’Escut dels Cabrera. Construïda a principis del segle XV pels vescomtes de Cabrera, la peça compta amb un certificat d’autenticitat com a peça única d’artesania, ja que es tracta d’un dels obsequis més emblemàtics que lliura l’Ajuntament. En representació del Seminari del Professorat de Teatre Gironí ha rebut el medalló Ernest Pibernat, membre del seminari i professor de l’Institut Monturiol de Figueres.


Obsequi commemoratiu dels 25 anys de la Mostra de Teatre
D’altra banda, també s’han lliurat altres obsequis especials tant als mestres com a l’Institut Serrallarga de Blanes amb motiu d’aquesta efemèride. Així, la directora de l’institut, Mercè Torroella, ha rebut una placa commemorativa, i tant ella mateixa com sis altres companys seus del professorat sengles làmines d’agraïment: Perfecte Moll, Joan Puig, Miquel Pumarola, Antonio Garcia, Mariví Fonseca i Jordi Margarit.

450 actors i personal educatiu i artístic participen en la 25a Mostra

La XXV Mostra de Teatre va començar aquest passat dimecres i s’allargarà fins demà divendres, 18 de maig. Al llarg dels tres dies, s’hi hauran representat un total de 25 muntatges i peces artístiques procedents de 19 instituts gironins i d’altres localitats. Més de 450 persones, sumant alumnes, professors i monitors, participen en aquesta experiència que finalitzarà divendres a darrera hora de la tarda.


El darrer ingredient amb què comptarà és una novetat: l’Escola de Dansa d’Anglès oferirà una actuació que du per títol Què volen aquesta gent?. Són tres coreografies dramatitzades de sengles cançons populars catalanes: Draps de Cuina, La senyora tímida, i la que dóna nom al muntatge, que els darrers mesos ha esdevingut en més que emblemàtica: Què volen aquesta gent?.

Una altra novetat és que, per primera vegada, hi haurà la presència d’un institut de Barcelona, el Salvat-Papasseit. Igualment, hi haurà d’altres instituts d’arreu del domini lingüístic: l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, l’INÇS Banús de Cerdanyola del Vallès i l’INS Francesc Ferrer i Guàrdia de València. Val a dir que un altre destacat ingredient serà la representació que oferirà el Grup Jove del centre de formació teatral ‘El Galliner’ de Girona, justament abans de l’espectacle de dansa.


Del total de 19 instituts representats, 15 procedeixen de centres educatius gironins: l’IE Francesc Cambó de Verges, l’INS de Palamós, l’INS Salvador Espriu de Salt, l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres, l’INS de Tossa de Mar, l’IE de Lloret, l’INS St Elm de Sant Feliu de Guíxols, l’INS Puig Cargol de Calonge, l’INS Narcís Monturiol de Figueres, l’INS Josep Brugulat de Banyoles, l’INS de Celrà, l’INS Serrallarga de Blanes, l’INS Cap Norfeu de Toses, l’INS Ermessenda de Girona i l’INS Abat Oliba de Ripoll.


Representació "Sense Escrúpuls", de l'INS Ermessenda de Girona
Les representacions es fan en català i castellà, però algunes també en altres llengües com ara anglès i francès. En cada edició, els joves actors i actrius d’arreu del territori gironí porten a Blanes peces treballades durant mesos, una ocasió única que comparteixen amb altres joves moguts per la mateixa inquietud pel món escènic i artístic. Es tracta, en definitiva, d’una trobada educativa teatral plenament consolidada, que a cada any que passa creix qualitativa i quantitativament per part dels seus integrants.Data de realització: 05/17/2018 | Data de la darrera actualització: 05/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300