Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Festa de Cloenda de la 9a edició del Projecte Rossinyol a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2018 10:24:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte rossinyolFesta de Cloenda de la 9a edició del Projecte Rossinyol a Blanes

En aquesta nova edició han participat 14 parelles formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de primària i secundària de tres centres educatius de Blanes

Ahir a la tarda va tenir lloc l’acte que ha posat punt i final a Blanes a una nova edició del Projecte Rossinyol, una experiència educativa i d’integració en la comunitat que s’ha fet per novè any consecutiu en aquest municipi. Enguany, ha estat la tercera edició en què la cloenda va tenir un marcat caire lúdic, ja que va consistir en participar plegats en una festa enlloc d’un acte formal i oficial.


La celebració es va allotjar la tarda d’aquest passat divendres a l’Escola Mossèn Joan Batlle, un dels quatre centres educatius que ha participat en aquest curs 2017-2018 en el programa. La principal novetat d’aquesta edició ha estat la incorporació de l’Institut Serrallarga, mentre que els altres tres centres –les escoles Napoleó Soliva i Carles Faust, a més de la Mn. Joan Batlle- ja ho havien fet amb anterioritat.


Una de les parelles del "Projecte Rossinyol" amb l'alcalde de Blanes,
Mario Ros, i la tècnica d'Acollida, Gloria Cruz
Com no podia ser d’una altra manera, els protagonistes de la festa van ser els nois i noies que han participat enguany formant sengles parelles al Projecte Rossinyol. Ho van fer acompanyats pels directors, caps d’estudis o coordinadors dels respectius centres educatius, així com d’amics i familiars. L’acte el va encapçalar l’alcalde i regidor d’Acció Social, Mario Ros, qui va donar la benvinguda a tots els assistents, elogiant tant la generositat dels mentors com l’esforç esmerçat pels mentorats.

9a edició del Projecte Rossinyol a a Blanes amb 14 parelles

Aquesta novena edició del Projecte Rossinyol a Blanes ha comptat amb la participació de 14 parelles, una més que en l’anterior curs. Com en anteriors ocasions, els mentors són alumnes de la Universitat de Girona que estudien carreres prou diverses: Enginyeria Química, Infermeria, Treball Social, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Pedagogia i Psicologia.

Per la seva banda, els mentorats que estudien en centres educatius blanencs també tenen una procedència variada: Uruguai, Rússia, República Dominicana, Mali, Gàmbia, Perú i Marroc. Perquè el públic assistent pogués conèixer millor com ha estat l’experiència, es va fer el passi de diverses fotografies d’activitats que han compartit durant tots aquests mesos.


A la dreta de la imatge: l'Adam i en Fiodor expliquen
la seva experiència
També es va compartir l’eloqüent testimoni d’una de les parelles participants formada per l’Adam (mentor) i en Fiodor, el jove mentorat que procedeix de Rússia. L’acte es va tancar amb unes paraules de comiat a càrrec de la representant del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona, Jessica López, així com amb el lliurament de diplomes i una fotografia de família amb tots els i les protagonistes de la vetllada, seguida per un berenar a base de xocolata desfeta i melindros.

Una experiència molt ben valorada per tothom

El Projecte Rossinyol es va posar en marxa a Blanes coincidint amb el curs 2009-2010 i, des de llavors, la valoració que n’han fet els seus participants sempre ha estat molt positiva. Es basa en la interrelació que s’estableix entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes d’origen estranger), com a base per al mutu aprenentatge.


El seu objectiu és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social dels nens i nenes. La voluntat és incentivar el desenvolupament dels joves escolars i el seu coneixement del territori, així com consolidar la seva integració social, cultural i lingüística. A canvi, els mentors reben certificats per la formació que al seu temps també reben, i per la tasca realitzada se’ls atorga crèdits de reconeixement o de lliure configuració.Data de realització: 05/26/2018 | Data de la darrera actualització: 05/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300