Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els pressupostos 2018 i la constitució de la Taula de la Tordera, dos dels temes més destacats del ple de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2018 11:05:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els pressupostos 2018 i la constitució de la Taula de la Tordera, dos dels temes més destacats del ple de Blanes

La sessió plenària convocada per aquest dijous 31 de maig inclou 15 temes, dels quals sis són mocions presentades pels diferents grups polítics

El ple de l’Ajuntament de Blanes convocat per aquest dijous 31 de maig inclou com un dels temes més destacats l’aprovació provisional dels Pressupostos Municipals d’aquest 2018. Inicialment, la intenció de l’equip de govern havia estat fer-ho en l’anterior sessió del 26 d’abril però, al comprovar que no es comptava amb el necessari recolzament, es va optar per treure el punt de l’ordre del dia i presentar-los quan s’asseguressin que podrien prosperar.


Ple 26 d'abril 2018
Tal com es recull al Reglament Orgànic Municipal (ROM) que regula el funcionament dels plenaris, al tractar-se d’un tema de màxima importància la duració dels torns de paraules es doblarà en relació al què és habitual. Per això, la primera ronda d’intervencions dels regidors podrà tenir una durada màxima de 10 minuts i el segon torn d’1 minut. En total, l’ordre del dia inclou 15 temes a tractar, entre els quals s’hi inclouen sis mocions.

Constitució de la Taula de Treball de la Tordera i altres temes al ple

Al marge de l’aprovació dels pressupostos municipals, l’altra tema destacat que hi ha a l’ordre del dia es porta treballant des de fa gairebé un any de manera conjunta pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera. Es tracta de la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera, la constitució de la qual es porta al plenari blanenc amb l’objectiu que les quatres poblacions l’hagin aprovat abans de la propera sessió de treball, prevista a mitjans del proper mes de juny.

Altres temes a l’ordre del dia són: la modificació de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana; les bases per a la concessió de subvencions a projectes de cooperació en l’àmbit internacional; i la delegació de competències al Consell Comarcal de la Selva per a la Ruta de la Tordera i Riera d’Arbúcies, entre d’altres temes. Un cop enllestida aquesta primera part del ple, en la Part de Control, abans dels Precs i Preguntes, s’han inclòs cinc mocions.


Tres d’elles les han presentat ICV-EUiA i Batega. Una és de suport al dret a morir dignament; l’altra amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homobòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia i del Dia Internacional Contra el Bullying Escolar; i la tercera contra els comptadors telegestionables. D’altra banda, ICV-EUiA, Batega, PDeCAT i ERC n’han presentat una de conjunta per demanar la supressió de llicències per extreure corall vermell a Catalunya.

El PDeCAT ha impulsat una proposta d’acord per donar suport als defensors dels Drets Humans a Colòmbia; i els grups d’ERC i CUP en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca en relació al procés judicial obert contra els mestres d’aquest centre a qui s’acusa d’haver discriminat els fills de guàrdies civils l’octubre de l’any passat. El ple municipal del dijous 31 de maig començarà a la seva hora habitual, les 7 de la tarda.
Data de realització: 05/29/2018 | Data de la darrera actualització: 05/29/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300