Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a celebrar el 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol amb la inauguració d’una exposició


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/30/2018 09:57:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes comença a celebrar el 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol amb la inauguració d’una exposició

El gruix central de l’aplec, amb l’assistència d’una 80ena de penyes d’arreu del país, es farà el cap de setmana i inclourà una cercavila, un pregó i un multitudinari dinar, entre d’altres

Ja falten pocs dies perquè Blanes allotgi els actes centrals del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol, que organitza la Penya Blanc-i-Blava de Blanes. Si bé el gruix central de les activitats es concentrarà durant el cap de setmana, el vespre d’aquest passat dimarts ja va començar el compte enrere oficial amb la inauguració d’una exposició commemorativa que s’allotjarà a la Sala García-Tornel, al cèntric Carrer Ample, fins el proper diumenge 3 de juny.


D'esquerra a dreta: Quim Torrecillas, Mario Ros, Ramon Luis,
Diego Orejuela, Araceli Pérez i Jaume Martínez
L’acte inaugural el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del president del Comitè Organitzador de l’Aplec, Quim Torrecillas; el president de la Penya Blanc-i-Blava de Blanes, Ramon Luís; la presidenta de la Federació de Penyes, Araceli Pérez; el coordinador de Penyes del RCD Espanyol, Jaume Martínez; i l’exjugador Diego Orejuela, entre d’altres. L’exposició inclou bocins d’història i records tant de la penya blanenca com de la pròpia entitat de referència, el Reial Club Deportiu Espanyol, i està oberta cada dia de 10 a 13 h i de 17 a 20 h,

Un repàs a la història de la Penya Blanc-i-Blava i del RCD Espanyol

Tant els periquitos de Blanes com el de poblacions de la rodalia i participants a l’aplec que s’acostin a l’exposició tindran l’oportunitat de submergir-se en un bon grapat de referents de l’univers blanc-i-blau. Entre ells, hi ha un pòster que recorda el gest que va tenir el jugador Andrés Iniesta al dedicar-li el gol de la final del Mundial de Sud-Àfrica al seu amic, el jugador de l’Espanyol Dani Jarque


El president de la Penya Blanc-i-Blava de Blanes,
Ramon Luis, durant l'acte inaugural
Aquell gol li va significar la victòria a la Selecció Espanyola a qui representava el llavors jugador del Barça i, per fer més evident el seu gest, es va treure una samarreta on posava “Dani Jarque siempre con nosotros”. Les peces de l’exposició que també destaquen amb llum pròpia són sengles copes que ha guanyat l’equip català: el IV Trofeu Copa Ciutat de Barcelona del 1977 després de derrotar el SK Rapid de Viena, o bé la Copa de Catalunya de l’any 2016 que va lliurar la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

També hi ha records lligats a l’afició periquita de Blanes, com per exemple l’emblemàtica pissarra de la penya que hi havia antigament allotjada a l’exterior del Bar Terrassans, o bé la figura artesanal d’un periquito que va estar penjada durant molts anys a l’avui desaparegut Bar Parada del Carrer Ample. Igualment, hi ha fotografies de jugadors de l’Espanyol nascuts a Blanes: Xavier Oms, Pep Ruiz, Parra i Ramon Álvarez Buylla.


Hi ha fotografies històriques de l’Espanyol i de la Penya, així com quadres a l’oli de l’antic camp de futbol de Sarrià, i instantànies de partits de futbol d’aquella època, de principis del segle XX. Una samarreta signada pel conegut jugador Raúl Tamudo, o bé una col·lecció de segells oficials editada l’any 1999 amb motiu del centenari del RCDE són altres peces que configuren un entretingut passeig absolutament recomanable per als aficionats blanc-i-blaus en particular i del món del futbol en general.

Una 80ena de Penyes participaran als actes del cap de setmana

El gruix central de les activitats tindrà lloc durant el cap de setmana, quan es preveu l’assistència d’una 80ena de Penyes Blanc-i-Blaves d’arreu de Catalunya. El primer acte es farà la tarda del dissabte al camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes, on es jugarà un partit de veterans del RCD Espanyol capitanejat per Rafa Marañón, contra el CD Blanes.


El partit serà d’entrada gratuïta i servirà per retre un sentit homenatge a un personatge entranyable. Es tracta de José Antonio Gómez García ‘Chache’, l’encarregat de material del Club Deportiu Blanes i persona molt estimada en aquest municipi, retirat als 92 anys després de moltes dècades al servei de l’entitat blanenca.

L’endemà diumenge l’activitat començarà molt d’hora, a 2/4 de 10 del matí, a la Plaça dels Països Catalans, amb la recepció a les penyes que es completarà amb un esmorzar popular. A 2/4 de 12 començarà la cercavila acompanyats de la gatzara i l’animació de la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle de Blanes, que conduirà els participants fins a la Plaça dels Dies Feiners.

Serà aquí on l’històric jugador del RCD Espanyol, Luís Garcia, oferirà el pregó oficial de benvinguda de l’aplec, i tot seguit l’activitat retornarà a la Ciutat Esportiva Blanes, on a 2/4 de 2 es jugarà un partit de futbol 7 ‘Specials’ entre el Girona CF i el RCD Espanyol. A partir de 2/4 de 3 hi haurà el Dinar de l’Aplec i lliurament de records a les penyes participants, així com l’entrega de la bandera de l’Aplec a l’entitat que l’organitzarà l’any vinent, la Penya Pericos de Sant Sadurní d’Anoia.


La celebració es tancarà de manera definitiva amb una mostra d’un dels esdeveniments més emblemàtics que s’organitza a Blanes des de fa gairebé mig segle de vida: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici. A 2/4 de 6 la prestigiosa empresa pirotècnica Europlà de València oferirà una espectacular tracta final que significarà la cloenda definitiva del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol.Data de realització: 05/30/2018 | Data de la darrera actualització: 05/30/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300