Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El treball d’una alumna de l’INS Serrallarga de Blanes sobre la Roca de Sa Palomera guanya l’Ecopopostes 2018


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/30/2018 08:30:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RadioMarinaEl treball d’una alumna de l’INS Serrallarga de Blanes sobre la Roca de Sa Palomera guanya l’Ecopopostes 2018

Aquesta setmana s’han lliurat els premis de la 23a edició del Concurs de Medi Ambient per a estudiants de secundària de la Selva i el Maresme, organitzat per Ràdio Marina

El Jardí Botànic Marimurtra, que fa molts anys ja va acollir algunes de les primeres edicions d’aquest acte, va tornar a allotjar el matí d’aquest passat dimarts el lliurament dels premis de la 23a edició del Concurs de Medi Ambient Ecopropostes, impulsat i organitzat per Ràdio Marina. L’emissora comercial que cobreix una gran part del territori gironí i barceloní convoca des de fa vint-i-tres anys aquest certamen adreçat a estudiants de secundària de la Selva i el Maresme, a través de l’Associació Les Ecopropostes de Ràdio Marina.


Foto de grup gurdonats, autoritats i organització
L’alcalde de Blanes, Mario Ros, així com els batlles d’Arbúcies i Malgrat de Mar, Pere Garriga i Carme Ponsa respectivament, així com del tinent d’alcalde de Lloret, Jordi Orobitg, van presidir l’acte d’entrega de premis. Per la seva banda Climent Polls, en representació de l’organització, es va encarregar de donar la benvinguda a l’acte, on també van participar el director-gerent del Jardí Botànic Marimurtra, Josep Borrell, i representant a CaixaBank Francesc Ros, director de l’Àrea de Negoci de la Selva Marítima, i Marc Reixach, director de l’Store Blanes.

Primer Premi per a un treball de Blanes, i la resta d’Arbúcies, Malgrat i Lloret

El primer premi de l’Ecopropostes 2018 en la categoria de treballs individuals de batxillerat ha estat per a Carlota Puig Acevedo, de l’Institut Serrallarga de Blanes, amb el treball La geologia de Sa Palomera. Es tracta d’un itinerari geològic perquè els visitants puguin tenir un coneixement més extens del promontori, un mapa geològic amb els diferents tipus de roca que formen Sa Palomera.


Carlota Puig Acevedo, amb l'alcalde de Blanes, Mario Ros,
i el representant de CaixaBank a Blanes, Marc Reixach
Per la seva banda, un estudi sobre l’ús de les energies renovables per a la calefacció redactat per Anna Bover Giramé, de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, ha estat guardonat amb el segon premi. El treball se centra en el municipi d’Arbúcies i conclou que el 16% dels habitatges del municipi fan ús d’energies renovables exclusivament, quan l’índex d’utilització a l’estat espanyol és d’un 15%.


Anna Bover Giramé, amb l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga
En la categoria de treballs de grup d’estudiants d’ESO, el primer premi ha estat per a cinc alumnes de les Escoles Fonlladosa de Malgrat de Mar amb l’estudi anomenat Com millorar les condicions mediambientals dels ecosistemes de la Tordera. Després d’analitzar i aprofundir sobre la fauna i la flora del Delta de la Tordera els resultats s’han presentat a les aules i a la regidoria de Medi Ambient, s’ha fet una sortida amb les famílies al Delta i s’ha elaborat un tríptic informatiu. Els cinc alumnes són Roger Borrell, Pau Dellundé, Julia Moles, Sara Moran i Xavier Pérez.


Primer Premi Alumnes d'ESO: alumnes de les Escoles Fonlladosa
de Malgrat de Mar, amb l'alcaldessa de la població, Carme Ponsa
D’altra banda, també hi ha hagut tres accèssits als Ecopropostes 2018. Un ha estat per a un treball realitzat per 10 alumnes d’ESO l’Escola Maristes Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar sobre el Turó de Santa Rita d’aquesta població. Titulat En quin estat es troba l’entorn natural del meu poble, els estudiants van fer diverses sortides de camp durant cinc mesos que els van permetre conèixer millor aquest entorn del seu poble.


Accèssit pels alumnes de l'Escola Maristes Sant Pere Chanel
de Malgrat amb l'alcaldessa del municipi
Els dos altres accèssits han estat per sengles alumnes de batxillerat en la categoria de treballs individuals. Danica Curammeng, estudiant de segon de batxillerat de l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar ha fet un estudi sobre la caducitat dels aliments i el seu plantejament parteix de la hipòtesi que la caducitat real d’un iogur és major que la que figura impresa en l’envàs comercial. L’objectiu és contribuir a la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari i du per títol El valor dels aliments: perquè llençar si encara es pot aprofitar.


Danica Curammeng, amb el tinent d'alcalde
de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg
Per la seva banda, Finley Wentwort-Allan, de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies, també ha estat guardonat amb un altre accèssit pel seu treball sobre la diversitat del fitoplàncton a la zona de la desembocadura del riu Ter. Després de diverses proves es conclou que al sud d’aquest espai disminueixen els valors dels índexs de diversitat, ja que l’objectiu de l’estudi és demostrar si el riu produeix o no un efecte d’eutrofització sobre el mar, és a dir: acumulació de nutrients en un ecosistema.


Finley Wentwort-Allan, amb l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga
L’acte, que va ser conduit pel veterà periodista blanenc Joan Ferrer, es va tancar amb unes paraules de comiat de l’alcalde de Blanes. Mario Ros va lloar la iniciativa de Ràdio Marina al organitzar des de fa tant de temps aquesta experiència compromesa amb el medi ambient, que a més a més involucra en el procés els qui tenen a les seves mans el nostre i el seu futur: els escolars del territori.





Data de realització: 05/30/2018 | Data de la darrera actualització: 05/30/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300