Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, Lloret i Tossa s’uneixen al pla integral d’’Ecovidrio’ per incrementar el reciclatge a l’estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2018 06:20:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo reciclatgeBlanes, Lloret i Tossa s’uneixen al pla integral d’’Ecovidrio’ per incrementar el reciclatge a l’estiu

Més de 500 establiments hotelers de la Costa Brava Sud participen en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’, que inclou entregar 500 cubells per facilitar el transport de residus de vidre

Aquest migdia s’ha presentat en una roda de premsa conjunta la campanya que impulsa ‘Ecovidrio’, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels envasos de vidre. Es tracta d’un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hotelers de la Costa Mediterrània. En aquesta edició els municipis de Blanes, Lloret i Tossa han unit esforços amb l’objectiu comú d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre a la Costa Brava Sud en relació a l’any passat, a través del contenidor.


L’acte de presentació d’avui divendres –que s’ha acollit al paratge lloretenc de Santa Cristina- ha comptat amb la participació del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost; l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el tinent d’alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes, i responsable del Servei de Neteja i Recollida de Residus, Nicolás Laguna; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el regidor de Medi Ambient de Tossa de Mar, Francesc Nadal; i el director d’Operacions d’’Ecovidrio’, José Fuster.

L’estiu es considera una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hostaler, suposen que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre que es fa al llarg de tot l’any. La col·laboració del sector turístic és clau, ja que aquest tipus d’establiments generen gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

‘Pren nota, recicla vidre’, una iniciativa per a la hostaleria sostenible

La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ abastarà 506 establiments hotelers de la línia de la Costa Brava Sud, des de Blanes fins a Tossa passant per Lloret. Amb l’objectiu de mobilitzar als professionals d’aquest sector, ‘Ecovidrio’ realitzarà més de 2.000 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. D’altra banda, l’entitat instal·larà 29 nous contenidors, i entregarà uns 500 cubells per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.


Nicolás Laguna, tinent d'alcalde d'Hisenda
Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànking a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge dels envasos de vidre i que abastin la major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un xef reconegut amb tres Estrelles Michelin.

Amb l’objectiu d’implicar i mobilitzar a la ciutadania, ‘Ecovidrio’ decorarà 29 contenidors: 25 a Lloret de Mar i 4 a Tossa de Mar, decorats amb motius estiuencs, que convidin a abocar-hi envasos. A més a més, un altre incentiu és que l’entitat atorgarà un reconeixement als municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre.

Economia circular i lluita contra el canvi climàtic

En un moment clau davant la transposició de la Directiva Europea d’Envasos i Residus d’Envasos, i l’objectiu de reciclar el 55% dels residus municipals l’any 2025, el reciclatge d’envasos de vidre ha aconseguir abastar una tassa del 73%, segons la darrera estimació d’’Ecovidrio’. El reciclatge d’aquest tipus d’envasos es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic.


En aquest darrer sentit, la col·laboració dels ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l’anomenada ‘economia circular’. Els municipis de Blanes, Lloret i Tossa assumeixen el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre i, en el cas de complir amb les previsions aconseguiran :
    - Evitar les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 190 cotxes durant un any
    - Evitar l’extracció de 1.300 tones de matèries primes de la natura
    - Estalviar 2.540 MWh d’energia en la fabricació de nous envasos

20 anys reciclant envasos de vidre

Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunta a la dècada dels anys 80 amb l’arribada dels primers contenidors a Barcelona i Madrid l’any 1982. Arran de l’aprovació de la Directiva d’Envasos i Residus d’Envasos del 1997 i l’arrencada de les operacions l’any 1998, ‘Ecovidrio’ va esdevenir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, professional, i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d’acord amb els principis d’economia circular.


Catalunya va signar l’autorització per a l’inici de les operacions d’’Ecovidrio’ el juliol de l’any 1998. Durant aquestes darreres tres dècades de col·laboració pública i privada el kilogram per habitant de residus d’envasos recollits a Catalunya s’ha duplicat, passant d’uns 9’8 kilograms per persona l’any 1998 fins als 20 kg/persona que es reciclen actualment. ‘Ecovidrio’ és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclatge de residus d’envasos de vidre. Hi ha 8.000 companyies envasadores, de les quals més de 500 són catalanes, que fan possible amb la seva aportació a través dels punts verds, del sistema de reciclatge.Data de realització: 06/01/2018 | Data de la darrera actualització: 06/01/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300