Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 800 pericos tenyeixen Blanes de blanc i blau amb el 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/03/2018 04:48:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLMés de 800 pericos tenyeixen Blanes de blanc i blau amb el 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol

Organitzat per la Penya Blanc-i-Blava de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, durant l’aplec s’ha donat a conèixer que el nou entrenador del primer equip serà ‘Rubi’, ex tècnic de l’Osca

Avui diumenge Blanes s’ha tenyit de blanc i blau amb els actes centrals del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol que s’ha celebrat durant tota la jornada. Més de 800 pericos procedents d’un total de 82 penyes d’arreu del territori català, o inclús des de més lluny, han participat en aquest esdeveniment, un dels més importants de l’any per a la gran família espanyolista.


Cercavila del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol
La Penya Blanc-i-Blava de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol i el RCD Espanyol, s’ha encarregat de l’organització de les activitats que han gaudit els assistents. La celebració d’avui s’ha encetat al matí, amb la recepció de les penyes i un esmorzar a l’aire lliure que ha culminat amb una festiva cercavila.

Multitudinària cercavila i pregó amb el jugador internacional Luis Garcia

S’ha fet un breu recorregut pel nucli històric de la vila fent onejar les banderes blanc-i-blaves, acompanyats per l’alegria i gatzara de la Banda Musical i de Blanes, i escortats per la Policia Local. Finalment, la comitiva ha arribat a la Plaça dels Dies Feiners on hi hagut un pregó a càrrec de l’exjugador blanc i blau internacional Luis Garcia, actualment de l’equip belga del KAS Eupen, i que ha recordat que va ser precisament a Blanes on va vestir la samarreta espanyolista per primera vegada.


Pregó a la Plaça dels Dies Feiners
Va ser amb l’equip blanc-i-blau quan va assolir els seus primers títols com a futbolista, amb una Copa del Rei i una Copa Catalunya, a més a més de ser finalista de la Copa de l UEFA. Per últim, ha tancat el pregó exclamant un crit que ha estat aplaudit per la gran quantitat de persones que omplien la plaça: “No puc acabar aquest pregó sense dir-vos de nou un dels meus pensaments més sincers. Si. El millor de Barcelona, de Blanes i del món sencer és ser de l’Espanyol. Feliç Aplec a tothom ! Visca les Penyes i visca l’Espanyol!”.


Pregó a càrrec de Luis García
Abans del pregó, la cerimònia s’ha encetat amb la salutació inicial del president del Comitè Organitzador de l’Aplec, Quim Torrecillas, i la benvinguda de l’alcalde de Blanes, Mario Ros. També ha participat el president de la Penya Blanc-i-Blava de Blanes Ramon Luis, qui ha estat obsequiat amb l’Escut de l’Ajuntament de Blanes, entre d’altres reconeixements; la presidenta de la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol, Araceli Pérez; i jugadors històrics del club encapçalats per Rafa Marañón, president de l’Agrupació de Veterans del RCD Espanyol.


Ramon Luis, president de la Penya Blanc-i-Blava de Blanes,
aixecant la reproducció de l'Escut de l'Ajuntament lliurat per l'alcalde, Mario Ros
El pregó, que ha estat farcit tant de banderes com de paraigües per la tímida pluja que també havia fet acte de presència durant la cercavila, ha comptat amb una sorpresa final. Lluís López i Marc Manchón, capitans de la filial del primer equip, l’Espanyol B, han saludat la concurrència i han estat obsequiats amb un detall per haver pujat de categoria, de tercera a segona B.

Joan Francesc Ferrer Sicília, ‘Rubi’ nou entrenador de l’Espanyol

L’activitat per als nombrosos mitjans de comunicació desplaçats a Blanes ha continuat a la Sala de Plens, amb una roda de premsa on el club ha valorat en primícia la incorporació del nou entrenador del RCD Espanyol. Es tracta de Joan Francesc Ferrer Sicília, més conegut pel sobrenom de ‘Rubi”, i que substituirà al fins ara tècnic David Gallego.


Roda de Premsa
S’ha encarregat de valorar-ho el vicepresident del Reial Club Deportiu Espanyol, Carlos García, després que la notícia ha saltat als mitjans especialitzats aquest matí. Rubi, que aquesta temporada ha aconseguit que el seu exequip, l’Osca, pugés de categoria, ha signat per dues temporades.

Una Estora de Corpus i altres al·licients del 28è Aplec de Penyes del RCDE

Un dels al·licients afegits amb què ha comptat l’aplec ha estat relacionat amb la celebració que s’ha estat fent aquest diumenge a Blanes: les Estores de Corpus, confeccionades amb flors i ingredients naturals. Una de les aromàtiques catifes que s’han fet al matí ha commemorat aquest esdeveniment, reproduint els escuts dels organitzadors, situada just a la confluència del Carrer Nou i el Carrer Ample, al bell mig de la vila.


Un altre dels al·licients que ha tingut avui diumenge l’aplec ha estat un partit de futbol 7 ‘Specials’ entre el Girona CF i el RCD Espanyol, primer campió de La Lliga Genuine. El punt culminant de la jornada s’ha allotjat a la Ciutat Esportiva, on hi ha hagut un multitudinari dinar de germanor que des de feia dies ja tenia les places exhaurides: més de 800 persones han compartit una inoblidable vetllada durant la qual s’han lliurat obsequis per als penyistes i les penyes, així com un sorteig.


Dinar de l'Aplec a la Ciutat Esportiva Blanes
La celebració haurà culminat amb un moment molt emocionant: el president de la Penya Blanc-i-Blava de Blanes, Ramon Luis, havia de lliurar la bandera de l’Aplec a l’entitat que l’organitzarà l’any vinent, la Penya Pericos de Sant Sadurní d’Anoia. El darrer acte que estava previst que tanqués definitivament el què s’ha batejat com l’Aplec amb vistes al mar, ha de ser una mostra d’un dels esdeveniments més emblemàtics que s’organitza a Blanes des del 1970: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


Homenatge a 'Chache' abans que comencés el partit de veterans
La prestigiosa pirotècnica valenciana Europlà ha d'oferir a 2/4 de 6 una espectacular traca final a l’exterior de la Ciutat Esportiva, que haurà significat la cloenda definitiva del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol celebrat a Blanes. El cicle d’actes també ha inclòs un emotiu partit de futbol disputat ahir dissabte per retre un sentit homenatge a un personatge entranyable: José Antonio Gómez García ‘Chache’, l’encarregat de material del Club Deportiu Blanes i persona molt estimada en aquest municipi, retirat als 92 anys després de moltes dècades al servei de l’entitat blanenca abans que es jugués un partit de veterans entre una selecció del RCD Espanyol i el CD Blanes.



Data de realització: 06/03/2018 | Data de la darrera actualització: 06/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300