Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Amnistia Internacional estrena a Blanes el documental ‘Grietas’ amb motiu del seu 40è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2018 01:03:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AmnistiaInternacionalAmnistia Internacional estrena a Blanes el documental ‘Grietas’ amb motiu del seu 40è aniversari

El grup d’activistes d’AI a Blanes projectaran divendres al vespre al Centre Catòlic el treball que denuncia les esquerdes als drets humans que hi ha al món i a l’estat espanyol

Enguany Amnistia Internacional celebra 40 anys d’activitat a l’estat espanyol i ho fa, com no podia ser d’una altra manera, sense escarafalls ni esclats de globus, ans al contrari: denunciant que la situació dels drets humans al món i a l’estat espanyol ha empitjorat en la darrera dècada. Amb motiu d’aquest aniversari, la ONG ha presentat ‘Grietas’, un documental produït per Mediapro amb la direcció de Xuban Intxausti i guió de Lluís Arcarazo.


Imatge del documental 'Grietas'
Després que el documental es va presentar oficialment l’abril passat a Barcelona i Madrid, ara arriba a Blanes, on s’estrenarà divendres vinent en un acte obert a la participació de tothom. La projecció es farà el 8 de juny a les 8 del vespre al Centre Catòlic, i l’objectiu del grup d’activistes d’Amnistia Internacional és poder parlar amb el públic assistent per conèixer-se una mica més, explicar-los com es pot col·laborar amb ells i quines accions tenen previst dur a terme durant aquest any.

‘Grietas’ relata 5 històries reals unides per les esquerdes als drets humans

El documental narra cinc històries reals, dures i emotives protagonitzades per persones que lluiten contra la injustícia a l’estat espanyol. El seu nexe comú són les esquerdes per on s’escolen les violacions de drets humans. Les seves protagonistes són Ruth i Isabel, dues dones que després de ser maltractades viuen un procés de transformació personal; així com Ascensión, qui després de 42 anys de recerca aconsegueix trobar les restes del seu pare, afusellat una albada de l’any 1939.


Les tres històries restants les protagonitzen Francisco i Aboubakar, que van deixar els seus respectius països a la recerca de refugi i un futur millor, però que malviuen en un campament de barraques; Axun i Mari Carmen, unides pel dolor i la recerca de la veritat, la justícia i la reparació al País Basc; o bé la Lluïsa que, amb tres filles al seu càrrec i sense cap ajuda de l’estat, es veu obligada a ocupar un bloc de vivendes juntament amb altres 15 famílies.


En definitiva, cinc històries unides per un nexe comú: són esquerdes en els drets humans fonamentals de persones normals i corrents, com qualsevol de nosaltres, que tracten de reparar amb el seu impuls, determinació i escassos recursos que tenen al seu abast. Esquerdes a les quals Amnistia Internacional considera que el govern de l’estat té la responsabilitat de fer-hi front.Data de realització: 06/06/2018 | Data de la darrera actualització: 06/13/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300