Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ciutadania de Blanes valora positivament el projecte de millora de la Plaça dels Dies Feiners


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2018 10:58:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesLa ciutadania de Blanes valora positivament el projecte de millora de la Plaça dels Dies Feiners

El seu arquitecte, Lluís Bedós, ha presentat aquesta setmana les principals característiques d’un projecte que podria estar enllestit l’estiu de l’any vinent si es compleixen tots els terminis

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dilluns la presentació d’un projecte que pretén donar-li a una cèntrica zona del municipi un nou caire, perquè esdevingui encara més en un espai de trobada i d’esbarjo. Es tracta de la Plaça dels Dies Feiners, situada just al darrera de l’edifici consistorial, 1.600 m2 recuperats al llarg de les darreres dècades després que es van enderrocar diversos edificis que hi havia.


Presentació del projecte a la Sala de Plens dilluns passat
La presentació la va encapçalar l’arquitecte blanenc que ha dissenyat el projecte triat, Lluís Bedós, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Urbanisme i Obra Pública, Pepa Celaya, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros. El disseny es va escollir entre cinc finalistes, després que inicialment es van presentar 28 propostes a la convocatòria oberta a través d’un procés iniciat el juliol de l’any passat. La urbanització costarà uns 700.000 €, ja que s’han inclòs el canvi del sòl i del subsòl perquè es canviarà el sistema d’aigües residuals, pluvials i d’aigua potable per evitar que quan plogui es produeixin basses.

La nova Plaça dels Dies Feiners podria ser una realitat l’estiu del 2019

Durant la trobada, un dels aspectes que més va interessar conèixer –a banda de les característiques específiques del projecte- va ser saber quan serà realitat el nou aspecte que tindrà la plaça. En aquest sentit, si es compleixen els terminis previst, la nova Plaça dels Dies Feiners podria estar enllestida just d’aquí a un any, de cara a l’estiu del 2019.


Mario Ros, Pepa Celaya i Lluís Bedós durant la presentació
Els passos que cal seguir ara per ara és aprovar el projecte definitiu en Junta de Govern, passar un període d’exposició que durarà 30 dies hàbils, l’ampliació de crèdit, l’aprovació definitiva i la licitació de les obres. Si es compleix el cronograma establert a priori, doncs, els treballs podrien començar al desembre, però per no trencar la campanya de Nadal, l’inici es posposaria pel gener de l’any vinent, amb un termini d’execució d’entre cinc i sis mesos.

Un nou espai de trobada i esbarjo que inclou un escenari

El principal objectiu de l’equip de govern a l’hora de pensar en la remodelació d’aquest espai era que esdevingui i s’utilitzi realment una plaça, un lloc de trobada i esbarjo, prioritzar les persones. Ja l’és en nombroses ocasions: el pregó de Festa Major és un dels actes centrals que s’hi acull, però també ho és a través dels concerts que s’hi fan habitualment, així com activitats encapçalades per diferents activitats del municipi.


Lluís Bedós ha dissenyat un espai amb peces de formigó prefabricat de diferents colors, i una pèrgola de gairebé tres metres d’alçada on actualment hi ha terrasses i negocis perquè hi hagi ombra. També hi haurà bancs per seure, i s’hi plantaran lledoners i arbres de l’amor al voltant. Una de les reformes més radicals serà una superfície d’escenari enllaçant amb l’accés posterior a l’Ajuntament de Blanes, amb 22 metres quadrats de superfície i sis metres i mig d’amplada, situat sobre tres o quatre graons.

Desallotjament dels vehicles estacionats

Durant la trobada del passat dilluns, en què els assistents van valorar positivament els canvis que es volen fer a la Plaça dels Dies Feiners, també es va tractar una altra de les preocupacions que va sorgir al llarg de la presentació. Actualment, els vehicles de repartiment i abastiment dels comerços i establiments de restauració poden aparcar-hi durant unes hores establertes, així com els vehicles autoritzats.


Imatge nocturna de la Plaça dels Dies Feiners
Això es vol eliminar perquè sigui realment una plaça perquè l’utilitzin els vianants, i per això s’estan plantejant diverses opcions. Una de les que s’està estudiant és la possibilitat d’obrir un circuit al centre urbà actualment exclusiu per a vianants. La idea seria que els vehicles de repartiment accedissin pel Carrer Muralla i seguissin pel Carrer Raval per enfilar el Carrer Ample de sortida. L’obertura es faria només durant unes hores al dia, i la resta continuaria com està actualment, barrat el pas als vehicles a motor.


El sergent Paco Rodríguez durant la presentació
Així ho va avançar durant la trobada el sergent Paco Rodríguez, responsable de Mobilitat i Seguretat Viària de la Policia Local de Blanes. En aquest sentit, va avançar que durant els mesos en què durin les obres, quan tampoc es podrà accedir a la Plaça dels Dies Feiners, serà el moment de provar aquestes opcions i trobar la més vàlida i eficient.Data de realització: 06/06/2018 | Data de la darrera actualització: 06/06/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300