Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra enguany els 50 anys de Càritas, que actualment dóna servei a 500 famílies cada mes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2018 11:39:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra enguany els 50 anys de Càritas, que actualment dóna servei a 500 famílies cada mes

S’ha fet un acte commemoratiu on s’ha homenatjat les fundadores de l’entitat, tres dones i un home, així com a diverses persones que al llarg d’aquest temps hi han col·laborat

Sovint passa que la societat en general tendeix a oblidar que hi ha persones i entitats que dediquen una bona pila de temps de la seva vida personal per ajudar als demés, sense esperar mai res a canvi. Són gent com els voluntaris i voluntàries de Càritas o entitats similars que de manera callada i anònima dediquen el seu temps lliure per millorar la vida d’altres persones.


Foto de grup de totes les persones que van rebre
l'obsequi d'agraïment amb l'alcalde i regidors i regidores de l'Ajuntament
Per això, de tant en tant està força bé que es faci algun tipus de reconeixement, tot i que ells i elles ho no demanin. És el cas de l’acte que va tenir lloc el passat dissabte al Teatre de Blanes, una vetllada per festejar els 50 anys que ha complert Càritas Blanes, i alhora fer un homenatge a les dones i homes que durant mig segle han ajudat un bon nombre de persones amb el seu esforç personal.

Acte Commemoratiu dels 50 Anys de Càritas Blanes

L’acte d’aniversari va ser eminentment artístic, comptant amb la col·laboració de tres entitats del municipi: la Coral Santa Maria, el grup d’havaneres Cabotatge i danses de l’Esbart Joaquim Ruyra. Cap al final de la vetllada es va lliurar el reconeixement en forma de placa commemorativa a una vintena de persones que, amb el seu esforç, han fet créixer Càritas fins a dia d’avui, quan compta amb 107 voluntaris i voluntàries. Es va encarregar de fer de mestre de cerimònies, presentant les intervencions, un dels membres històrics de l’entitat: Jordi Soley.

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros; la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall; i l’actual president de Càritas Interparroquial de Blanes, Salvador Serres. També van participar-hi l’actual responsable de cultura de Càritas, Salvador Pont, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, que van ajudar en el lliurament d’obsequis commemoratius.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra
L’obsequi reprodueix un disseny creat expressament per a la ocasió, on es veu una persona que lliura un regal a una altra, simbolitzant així el què fan els voluntaris i voluntàries amb el seu temps. L’artista blanenc Sergi Ros s’ha encarregat de plasmar en una rajola de terrissa el disseny que han creat els membres de la Comissió dels 50 anys, que inclou el lema Càritas amb tu.

Homenatge a les 4 fundadores i a 15 persones representatives

De totes les persones homenatjades, n’hi van haver quatre que van ser reconegudes de manera especial. Són les quatre fundadores –tres dones i un home- que van posar en marxa Càritas Blanes a la Parròquia Santa Maria l’any 1968: Roser Bitlloch, Maria del Vilar Puig, Rosa Maria Batllori i Jaume Sagrera.


Intervenció del president de Càritas Interparroquial Blanes, Salvador Serres
L’any 1968 treballaven en un local del Carrer Roig i Jalpí, i posteriorment ho van fer durant molts anys en un altre situat al Carrer Nou, just davant de la rectoria de la Parròquia Santa Maria. Al 1972 s’hi van afegir les parròquies de la Sagrada Família d’Els Pins i de Santa Teresa de Ca la Guidó, de les quals n’eren responsables Pepita Frias i Encarna Pintor respectivament. Va ser llavors quan van passar a dir-se Càritas Interparroquial, i es van començar a nomenar un president o presidenta. La primera va ser Montse Roca, després la va rellevar Susanna Ramajo, i finalment qui actualment ho continua sent, Salvador Serres.

Un nou local de 500 m2: un punt d’inflexió en la història de Càritas

L’any 2014 va significar tot un punt d’inflexió, al cedir-los un nou local de 500 m2, gràcies a l’acció conjunta de la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Ajuntament de Blanes, una idea impulsada pel llavors alcalde Josep Marigó. Al guanyar en espai, també s’han pogut afegir i millorar serveis com ara el Banc d’Aliments, Rober, Tallers d’Alfabetització, Reforç Escolar, Tallers de Costura, Tallers per aprendre català i castellà, així com suport i assessorament en diversos temes.


Actuació del grup d'havaneres Cabotatge
Actualment, Càritas Interparroquial Blanes dóna servei a unes 500 famílies cada mes, ateses per 107 voluntaris i voluntàries. Persones com les 15 que van ser homenatjades dissabte passat en especial per la seva continuada tasca durant tants anys. A banda de les quatre fundadores i presidentes, també es va obsequiar Montserrat Bernat, Delfina Talleda, Olímpia Garcia, Carmen Illa, Pepita Creixell, Emilia Auger, Joan Roger, Paquita Casas, Pepita Frías, Montserrat Utset, i Encarna Pintor.

D’altra banda, també es van entregar sengles agraïments a Peixos Ros, Fruites i Verdures Mas Llorens, Pastisseria Orench i l’Associació d’Amics de les Estores de Raval. Aquesta darrera entitat va ser amb motiu que van confeccionar una catifa commemorativa del 50è aniversari de Càritas Interparroquial Blanes coincidint amb la festa del Corpus del passat 3 de juny.
Data de realització: 06/12/2018 | Data de la darrera actualització: 06/13/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300