Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un mosso d’esquadra protagonitza a Blanes l’exposició de pintura ‘Moments’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2018 11:39:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOUn mosso d’esquadra protagonitza a Blanes l’exposició de pintura ‘Moments’

Policia per vocació i pintor per afició, Francesc Orench es va començar a interessar pel món de l’art de ben jove, i des de fa 10 anys s’hi dedica encara amb més intensitat

La Sala García-Tornel de Blanes allotjarà fins a finals de mes una exposició que no tan sols crida l’atenció pels impactants colors dels quadres que la composen. També ho fa la particularitat del seu autor. Es tracta de l’artista blanenc Francesc Orench, que pinta per desenvolupar la seva afició, i treballa com a Mosso d’Esquadra a la comissaria de la Selva Litoral amb seu a Blanes.


Francesc Orench amb una de les obres recollides
a l'Exposició "Moments"
Presentada amb el títol ‘Moments’, l’exposició de Francesc Orench és un passeig per diversos instants que ens presenta el seu autor, a través de diversos quadres que sobretot criden l’atenció per la vitalitat i alegria que transmeten. En les seves pintures destaquen els tons taronges, vermells, grocs i també blaus, colors associats a joventut, entusiasme, força, voluntat, intel·ligència, vitalitat, lluita, passió... un mar de sensacions.


Juanjo Navarro, Francesc Orench i Pepa Celaya
L’exposició es va inaugurar ahir al vespre, comptant amb la participació d’amics i familiars de l’autor, així com la presència de la primera tinenta d’alcalde, Pepa Celaya, i el regidor de l’Ajuntament de Blanes Juanjo Navarro. També el van acompanyar alguns dels seus companys i amics, entre ells Miquel Àngel Garcia, qui va actuar com a mestre de cerimònies de l’acte.


Tal com ho explica el mateix autor, cada tela que pinta és una desconnexió i un viatge lliure on es van imprimint tots aquells sentiments i emocions que experimenta. Francesc Orench confessa que li agrada que cada persona que observa les seves obres les contempli des de la pròpia imaginació, veient a través de la seva experiència tot allò que li suggereixi i estimuli la pintura. Per això, no li agrada donar pistes respecte què ha volgut expressar amb un determinat treball i no hi posa un títol.

Una passió per l’art des de sempre, redescoberta fa 10 anys

D’entrada, tot i que pugui semblar un tòpic, el què sovint crida l’atenció a l’espectador quan mira els quadres de Francesc Orench és que la seva professió, l’ofici amb el què es guanya les garrofes, no està gens relacionat amb el món de l'art. Llicenciat en Criminologia i Arquitectura Tècnica, el sotsinspector Francesc Orench Bernat treballa en l’Àrea d’Anàlisi i Requeriments Judicials dels Mossos d’Esquadra a l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Litoral.


Francesc Orench amb dos companys de la comissaria
La seva relació la pintura la va iniciar de ben jove, quan Francesc Orench (Blanes, 1958) era un adolescent, a la dècada dels anys 70, després de fer diferents estades a l’illa d’Eivissa. Fa 10 anys, al 2008, va reprendre el què la vida laboral i familiar l’havia impedit continuar conreant, i va tornar a agafar els pinzells, les teles i les pintures per fer renéixer l’artista que mai no havia deixat de ser. Al principi la seva pintura tenia influències de pintors surrealistes, naïf, fauvistes, i impressionistes.

Amb el pas del temps el seu estil ha evolucionat de manera natural, sense forçar, passant d’un estil figurista a un impressionisme abstracte. Essencialment format de manera autodidacta, les seves pinzellades són expressives i plenes d’emocions i optimisme. Ha participat en esdeveniments i una vintena d’exposicions tan col·lectives com individuals, i la gran versatilitat de què fa gala l’ha dut a il·lustrar des de contes fins a cartes de menús de grans sopars i casaments, a banda de pintar quadres.


La seva obra està repartida a Blanes, El Prat de Llobregat, Barcelona, Girona, Califòrnia, Holanda i d’altres indrets després d’haver estat adquirida o exposada. Lògicament on n’hi ha més és a la seva ciutat natal, on ja ha exposat almenys fins en tres ocasions. Ara bé, bo és dir que els seus quadres també els podrem trobar en els llocs més insospitats, o bé directament relacionats amb la feina que fa.

En aquest darrer sentit, un dels quadres de la mostra recent inaugurada inclou una pintura que l’espectador descobrirà aviat que així és. L’exposició “Moments” es podrà visitar a la Sala García-Tornel fins el proper dissabte 30 de juny. L’horari en què està oberta és de dilluns a divendres de 18 a 20’30 h; els dissabtes d’11 a 13’30 h i de 18 a 20’30 h; així com els diumenges d’11 a 13’30 h.Data de realització: 06/16/2018 | Data de la darrera actualització: 06/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300