Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un reconeixement públic als millors treballs de recerca dels instituts públics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2018 02:39:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa un reconeixement públic als millors treballs de recerca dels instituts públics

Avui s’han lliurat un total de 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres, i s’ha inaugurat una exposició que es podrà visita fins l’1 de juliol a Casa Oms

Una de les millors maneres de potenciar qualsevol tipus de matèria és promoure la seva participació a través del reconeixement públic dels mèrits assolits. Si, per afegit, aquesta distinció va acompanyada d’un incentiu econòmic que, al seu temps, ajuda a la persona que ha assolit el premi a seguir treballant-hi, es pot dir que l’objectiu està plenament assolit.


Acte lliurament reconeixements Treballs de Recerca Batxillerat
Aquest és el cas de l’acte que ha tingut lloc avui al migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes: una recepció protagonitzada pels autors dels millors treballs de recerca de batxillerat realitzats als tres instituts públics durant el curs 2017-2018. L’acte de l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del tinent d’alcalde d’Educació i Joventut, Blai Vinaixa, així com d’altres regidors i regidores del consistori, que també han lliurat diplomes de reconeixement.

També han participat els directors dels tres centres: Mercè Torroella, de l’Institut Serrallarga; Josep Hernàndez, de l’Institut S’Agulla; i Jordi Caseny, de l’Institut Sa Palomera; així com les tècniques de l’Àrea d’Educació que s’han encarregat de l’organització. Igualment, han participat en la recepció els familiars i els tutors i tutores, que han acompanyat als seus alumnes premiats. Aquest curs ha estat el quart consecutiu en què l’Ajuntament de Blanes ha lliurat aquests reconeixements.


Els treballs de recerca són una activitat d’investigació que han de realitzar els alumnes de batxillerat, i que s’han d’iniciar preferentment durant el primer curs, per presentar-lo obligatòriament al segon curs. Cada estudiant tria la matèria sobre la qual vol treballar, i realitza la recerca comptant amb el suport i guiatge d’un tutor que l’ajuda. Aquest curs 2017-2018 hi ha hagut uns 500 alumnes que han cursat estudis de batxillerat a Blanes.

S’han repartit 2.400 € en premis als sis millors treballs de recerca

Durant l’acte d’avui al matí s’han lliurat en total 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres públics de secundària del municipi. Se n’han encarregat d’escollir-los els docents de cada institut, que han triat un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500 € i 300 €, acompanyats d’un diploma acreditatiu.


Alumnes premiats acompanyats dels directors
dels tres instituts públics de Blanes
En una primera fase els equips docents dels tres instituts van encarregar-se de seleccionar els vuit millors treballs de recerca i, entre tots aquests, en la segona fase va ser quan es van escollir els premiats. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu. Els guardonats d’aquesta quarta edició dels premis de recerca han estat els següents :

Institut1er Premi
(500 €)
2on Premi
(300 €)
Títol Treball de Recerca
S’AgullaJan QueldraUna espècie de poliquet a Madagascar
S’AgullaIsabel GàlvezGemini. Trencant Tòpics
Sa PalomeraLuzmila FerrariLes Flors de Bach; Una cura a les emocions
Sa PalomeraPaula CollEl camí que recorrem
SerrallargaCarlota PuigLa geologia de Sa Palomera
SerrallargaLina AcevedoSom el que mengem

Exposició dels millors treballs de recerca dels instituts públics de Blanes

La segona part de l’acte d’avui s’ha traslladat a la Sala d’Exposicions Municipal Casa Oms del Carrer Ample. S’ha inaugurat una mostra que recull els resums en cartells de tots els treballs seleccionats. Es podrà visitar fins l’1 de juliol: els matins entre setmana cal fer reserva prèvia, i a la tarda està obert de 17 a 20 h. Finalment, els dissabtes estarà la sala estarà oberta d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.


Exposició amb els cartells dels treballs finalistes i premiats
S’hi recullen no tan sols els cartells que il·lustren els sis treballs guardonats. També n’hi ha d’altres que van ser seleccionats inicialment com a finalistes, però que no van passar a la segona fase de premiats. Els treballs finalistes, els autors dels quals avui també han rebut un diploma, són els següents :

AlumneTreball de Recerca Finalista
Núria Baltrons León Dolça diabetis
Fàtima ChaouiUna tercera oportunitat
Clara Roura i JuliàEl fracàs en l’aprenentatge de la llengua anglesa en el sistema educatiu català
Maria Torrents LaraL’all com a font d’antibiòtics naturals
Òscar Boronat i NielsenL’alimentació i la piràmide alimentària al 2050
Alina RadzikevichCreation of a fashion magazine
Dídac Caparrós DalmauHabitatges domòtics
Mar Duran AntequeraL’homeopatia, un camí alternatiu
Pol Sales NavésUn celíac al carrer
Lara Torrentó QuirósLa infertilitat i la seva solució científica
David Carrasco RobertLa gastronomie française et la mondialisation
Emma Zurita VargasDues vides paral·leles: la infantesa dins un orfenat
Marta SánchezDiagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del delta de la Tordera

Acompanyament musical d’un jove compositor

Un dels fets inusuals que ha fet esdevenir particularment singular l’acte d’avui al migdia ha estat l’acompanyament musical amb què ha comptat. Si habitualment no és gens corrent que un acte oficial del consistori incorpori un acompanyament musical en directe, en aquesta ocasió no tan sols s’ha comptat amb aquesta circumstància, sinó que també hi ha hagut un ingredient qualitatiu afegit.


Luis Relucio durant la seva interpretació
L’alumne de l’Institut Serrallarga Luis Relucio, que aquest curs finalitza els seus estudis al centre blanenc, es va oferir a participar en dos moments. Al principi de la vetllada la directora d’aquest institut, Mercè Torroella, ha fet una intervenció per explicar en nom dels tres centres d’ensenyament secundari el significat i la importància dels treballs de recerca.

Les paraules de Mercè Torroella han estat acompanyades d’una ambientació musical amb un piano tocat en directe per Luis Relucio qui, al terme de l’acte, ha obsequiat tots els assistents amb la interpretació d’una peça musical composada per ell mateix expressament per a la ocasió, titulada ‘Una estona amb vosaltres. La seva intervenció ha estat tan emotiva, que l’alcalde –músic de professió- li ha demanat que oferís un bis, en aquets cas amb la peça ‘Com un ocell’.


El mèrit d’aquest jove músic rau no tan sols en el seu espontani oferiment per participar, també cal destacar que, de ben petit, va aprendre a tocar el piano tot sol, de manera absolutament autodidacta. Arran d’aquesta descoberta, els seus pares van decidir que fes classes amb una professora. El curs vinent Luis Relucio continuarà els seus estudis al Conservatori del Liceu de Barcelona.
Data de realització: 06/16/2018 | Data de la darrera actualització: 06/16/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300