Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El trencament d’una canonada d’impulsió d’aigües fecals obliga a tallar l’Avinguda Lluís Companys de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2018 05:42:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ObresValla2El trencament d’una canonada d’impulsió d’aigües fecals obliga a tallar l’Avinguda Lluís Companys de Blanes

L’ACA ha informat que l’abocament a mar d’aigües residuals que ha calgut fer no afectarà les platges, tot i que Protecció Civil de Blanes estarà amatent en cas que sigui necessari actuar

Aquest dilluns, pels volts de les 11 del matí, la Policia Local de Blanes ha rebut l’avís que hi havia hagut el trencament d’una canonada de clavegueram a l’Avinguda Lluís Companys, a tocar de l’Estació d’Autobusos, entre els barris d’Els Pins i La Plantera. Immediatament s’hi ha acostat una patrulla, que ha comprovat que a conseqüència del trencament hi havia una fuita d’aigües fecals que s’estenia per tota la zona.


Paral·lelament al tancament perimetral dels dos accessos principals al carrer afectat -a la cruïlla amb el Carrer Antoni Gaudí i a la girola d'accés a l'Estació d'Autobusos-, la Policia Local ha donat avís als departaments corresponents, tant de l’Ajuntament de Blanes com de la Generalitat de Catalunya. La canonada, que s’ha trencat per causes que encara no s’han determinat, mesura 25 metres de longitud per un metre de diàmetre, i està situada a l’alçada de l’antiga Depuradora d’Aigües Residuals del municipi, gestionada pel Consorci Costa Brava.

Cap perill sanitari pel bany a les platges de Blanes i Malgrat

Es tracta d’una canonada d’impulsió del bombament central de Blanes cap a l’EDAR i, com a conseqüència, a primera hora de la tarda s’ha hagut de procedir a l’abocament a mar d’aigües residuals a través de l’emissari. Atesa la llargària de l’emissari, així com la distància que hi ha des del punt d’abocament –mar endins fins a la costa-, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que no es considerava necessària la prohibició temporal del bany a les platges dels dos municipis que podrien resultar afectats: Blanes i Malgrat de Mar.


Segons l’ACA, difícilment la ploma de l’emissari pot afectar la qualitat de les aigües de bany, tot i que també s’ha aconsellat fer un seguiment del tema. Des de Protecció Civil de Blanes s’estarà especialment amatent per actuar en cas que sigui necessari fer-ho, principalment a través del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que controla les zones de bany del municipi on comença la Costa Brava.


Una de les actuacions que es faria, en cas que fos necessari, seria alçar la bandera vermella que prohibeix el bany, la senyalització que s’utilitza internacionalment per alertar els usuaris de les platges sobre l’estat de la mar. De moment, les banderes verdes continuen onejant amb tota normalitat a la platja que podria quedar afectada: la de S’Abanell

Tancament al trànsit durant un màxim de dues setmanes

Avui al migdia la Policia Local de Blanes també ha procedit a completar el tancament perimetral que ha efectuat d’emergència al matí, instal·lant nous punts que impedeixin l’accés a la zona afectada. Així, a banda de les tanques de seguretat, també s’han estat instal·lant pilones en alguns punts que quedaven desprotegits.


La previsió inicial és que el tancament s’hagi d’allargar durant dues setmanes, el temps que farà falta per obrir el carrer i fer les reparacions que facin falta per restablir el servei de la canonada trencada. Tanmateix, el trànsit es desviarà pels carrers del voltant, força transitats aquesta època de l’any, ja que està a la zona turística del municipi.


A causa de l’abocament d’aigües fecals, durant el matí i primera hora de la tarda s’han rebut nombroses trucades dels veïns de la zona, que es queixaven de la fortor que se sentia. Un cop s’ha controlat la fuita, s’ha procedit a netejar tota la zona amb una cuba extractora, així com amb aigua a pressió.Data de realització: 06/18/2018 | Data de la darrera actualització: 06/18/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300