Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes es reuneix amb el col·lectiu ‘Papers sense Contracte’ tancat des de fa cinc dies a l'esbarjo


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2018 02:34:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Guia_PAHL’alcalde de Blanes es reuneix amb el col·lectiu ‘Papers sense Contracte’ tancat des de fa cinc dies a l'esbarjo

Un dels temes que s’ha tractat és la moció que ha preparat l’Ajuntament de Blanes sobre el Dret a l’Empadronament, que es portarà a l’ordre del dia del ple de la setmana vinent

Aquest migdia s’ha reunit una representació del col·lectiu ‘Papers sense Contracte’ amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros. L’objectiu era tractar diversos temes relacionats amb els motius que els han conduit a tancar-se indefinidament des de dimecres passat –fa cinc dies- a l’Esbarjo Parroquial. La trobada es va acordar precisament el primer dia que va començar l’acció, arran de la visita que els va fer l’alcalde al lloc del tancament per interessar-se per la seva situació.


Reunió al Despatx d'Alcaldia
A la reunió d’avui al migdia han assistit, a banda del batlle blanenc, la cap tècnica del Departament de Serveis Socials, Lurdes Rodríguez, així com quatre representants del col·lectiu. Els encapçalaven Luisa Ceaglio (‘Papers sense Contracte’) i Marcos Martín Prior (PAHC), així com dos joves immigrants. Un cop finalitzada, tots els participants l’han valorat de manera molt positiva.


Tancament del col·lectiu a l'Esbarjo Parroquial
Tant durant aquella primera trobada com durant la que ha tingut lloc avui al migdia s’han tocat dos temes principalment. El més destacat és sobre el Dret a l’Empadronament, una qüestió que precisament ja hi havia la intenció que es portés a l’aprovació del Ple Municipal en forma de moció, de cara a la sessió ordinària del mes de juny, que tindrà lloc la setmana vinent, el dijous dia 28.

Moció sobre el Dret a l’Empadronament

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social reunida a principis de juny va redactar un esborrany de la proposta d’acord, que inclou entre d’altres qüestions facilitar l’accés al padró i l’emissió dels certificats que hi van associats. De fet, atenent al què disposa la legalitat vigent, l’Ajuntament de Blanes ja empadronava persones sense domicili fix o sense sostre, així com els qui ocupen pisos.

Una de les qüestions que es preveu a la moció és crear una comissió transversal d’empadronament per analitzar situacions excepcionals de precarietat habitacionals, econòmiques o socials prèvia a la decisió per part de l’òrgan administratiu. Aquesta darrera mesura és perquè l’objectiu de la comissió és agilitzar els tràmits, i no pas ajornar-los.


Manifestació davant l'Ajuntament de Blanes
Altres dos punts inclouen d’una banda que es facilitin les gestions i verificacions de l’empadronament per part dels tècnics municipals, i de l’altra que s’aprovi la implementació de la manera més ràpida possible –no superior als quatre mesos, en tot cas- i amb la fórmula que es consideri més adient, la carta de residència municipal o informe de coneixement de residència al municipi.

Per últim, el darrer punt que s’inclou a la proposta d’acord és que es faci una Declaració Institucional que reafirmi tots els termes que s’hi ha inclòs. La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social (CCSCS) està encapçalada per l’alcalde de Blanes, Mario Ros, la coordinen les tècniques dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, i en formen part Blanes Solidari, Fundació Vicenç Ferrer, Creu Roja, Càritas Interparroquial, El Bon Samarità, Blanes amb Kuwonku, el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Amnistia Internacional, Stop Mare Mortum, Acció Solidària Mediterrània, i altres entitats socials.

Altres temes tractats a la reunió

En la reunió d’avui també s’ha parlat abastament sobre les problemàtiques relacionades amb l’emergència habitacional que pateixen tant les persones immigrants com gent del país en situació de vulnerabilitat tant econòmica com social. En aquest sentit, l’alcalde de Blanes els ha avançat el calendari que hi ha per poder acabar les obres de rehabilitació dels pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust, que es destinaran a casos d’emergència habitacional.


Una altra qüestió que s’ha tractat ha estat la reobertura dels expedients sancionadors contra els bancs que tenen pisos buits, així com la vivenda social i més ajudes per als comptadors d’aigua solidaris. Per últim, també s’ha proposat a l’alcalde, Mario Ros, la possibilitat de posar en marxa al municipi de Blanes el què anomenen ‘Carnet de Veïnatge’, perquè els immigrants sense papers puguin disposar d’algun tipus d’identificació.


Abans de començar la reunió, i durant tota l’estona que s’ha mantingut al Despatx d’Alcaldia, una representació de la 30ena de persones immigrades que està tancada a l’Esbarjo Parroquial s’ha manifestat davant l’Ajuntament de Blanes. Durant la mobilització s’han fet públiques les seves reivindicacions, així com les entitats i partits polítics que durant aquests dies els han recolzat: Labora Blanes, Llibres en Lluita, Sostre i Dignitat, Càritas Interparroquial Blanes, CUP, COS La Selva, Batega per Blanes, ERC, Casal Cubà Blanes, PAHC, Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, Blanes Solidari, STOP Mare Mortum, NO més precarietat, CDR Blanes, CAT. En Comú, Procés Constituent, Fundació SERGI i PSC.Data de realització: 06/18/2018 | Data de la darrera actualització: 06/18/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300