Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova els Pressupostos Municipals 2018 en un ple extraordinari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/20/2018 09:18:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova els Pressupostos Municipals 2018 en un ple extraordinari

L’equip de govern (PSC) ha comptat amb el recolzament del PDeCAT, ERC i PP, mentre que ICV-EUiA, C’s, Batega per Blanes i la CUP han votat en contra

El ple extraordinari celebrat avui al vespre a l’Ajuntament de Blanes ha aprovat els pressupostos municipals del 2018 en una sessió que ha inclòs únicament aquest tema. L’equip de govern (PSC) ha comptat amb el recolzament del PDeCAT, ERC i PP (11 vots), mentre que ICV-EUiA, C’s, Batega per Blanes i la CUP (10 vots) ho han fet en contra.


Vots a favor aprovació Pressupostos Municipals 2018
Aquesta era la tercera vegada que s’havia portat al ple l’aprovació dels pressupostos. En les dues anteriors ocasions –totes dues en sessions amb caràcter ordinari, el 26 d’abril i el 31 de maig-, es van haver de retirar de l’ordre del dia per manca del nombre de vots que necessitava l’equip de govern perquè poguessin prosperar.

En l’anterior ple del 31 de maig l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va explicar que al no haver-se aconseguit reunir prou suport els pressupostos no es debatrien, indicant que tan sols es comptava llavors amb 9 vots a favor: 4 del PSC, 4 del PDeCAT i 1 del PP. Segons va explicar el batlle, la resta de grups municipals ja havien comunicat la seva intenció de votar en contra i no abstenir-se, un posicionament que també hagués pogut facilitar l’aprovació.

Pressupostos 2018: 53’23 M€, 7’3 M€ més que al 2017

En la sessió d’avui dimecres celebrada a 2/4 de 8 del vespre, el tinent d’alcalde d’Hisenda i Patrimoni Nicolás Laguna ha exposat el més destacat dels pressupostos per aquest any, igual que ja va fer el passat 24 d’abril, amb motiu de l’Audiència Pública. En relació al 2017, el més destacat és l’augment fins els 53 M€, enfront els 46 M€ del pressupost de l’any passat.


Intervenció del tinent d'alcalde d'Hisenda i Patrimoni, Nicolás Laguna
Una part d’aquest increment revertirà en millorar les polítiques d’acció a la ciutadania, en especial en les partides relacionades amb els Serveis Socials, que han augmentat en gairebé el 33% respecte al 2017 per cobrir necessitats d’habitatge, assistència domiciliària, atenció a la dona, etc. També s’han inclòs diverses millores en el capítol 1 del personal que treballa a l’Ajuntament.

D’altra banda, hi ha un sensible augment en les inversions: enguany seran de 5.659.000 €, i en canvi al 2017 van ser de 1.350.000 €. La partida més destacada es destinarà a renovar l’enllumenat públic, amb 3.745.000 €, una millora que es cobrirà a través d’un crèdit de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) de 3’74 M€ a retornar sense interessos.


Després del ple d’avui, la propera sessió plenària que convocarà l’Ajuntament de Blanes tindrà lloc la setmana vinent, el dijous 28 de juny, en aquest cas a l’hora habitual, les 7 del vespre. El ple del mes de juny preveu tractar, entre d’altres qüestions, la moció que s’està treballant per poder empadronar els immigrants sense papers, així com el Pla Contra les Agressions Sexistes en Esdeveniments Festius a Blanes.
Data de realització: 06/20/2018 | Data de la darrera actualització: 06/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300