Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard al Club de Vela Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2018 07:39:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard al Club de Vela Blanes

La competició ha desplegat veles avui amb la inauguració, i durant aquests dies s’allotgen a Blanes les més de 500 persones que ha mobilitzat, entre esportistes, tècnics i acompanyants

Les instal·lacions del Club de Vela Blanes han allotjat aquesta tarda la cerimònia inaugural del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard, el principal esdeveniment esportiu que s’allotjarà durant aquest 2018 a l’entitat blanenca amb motiu del seu 75è aniversari. La inauguració l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros; el comodor del Club de Vela Blanes i representant de la Federació Catalana de Vela, Xavi Manresa; i Marc Leutscher, secretari de la Classe Internacional de Raceboard.


Héctor Espadas, Mario Ros, Xavi Manresa i Marc Leutscher
També ha assistit el secretari català de la classe internacional raceboard i regatista del Club de Vela Blanes, Lluís Camacho; el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas; el director tècnic de l’Àrea Esportiva del CVB, Juanmi Aguirre; i el secretari esportiu del CVB, José Luis Yubero. L’acte ha comptat amb la participació de bona part dels regatistes inscrits, que avui al matí han formalitzat el lliurament de credencials i han afinat el material.

La competició començarà a disputar-se en aigües blanenques demà dimarts, i s’allargarà fins dissabte, quan finalitzarà a la tarda amb el lliurament dels trofeus als classificats. En total, s’han programat 18 regates, i cada dia està previst que se’n puguin disputar un màxim de quatre, si les condicions ho permeten.

Mig miler de persones allotjades a Blanes pel mundial de vela

El campionat mundial ha reunit a Blanes un centenar de regatistes d’arreu del planeta, procedents de 14 països: l’Estat Espanyol, França, Eslovàquia, Gran Bretanya, Argentina, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Estats Units, Letònia, Austràlia, República Txeca, Finlàndia i Suïssa. Alguns dels participants ja han començat a familiaritzar-se amb les aigües on competiran durant el cap de setmana. El mundial s’estructura en cinc categories, tant en masculí com en femení: juvenils, gran màster, màster, sènior i veterans.


Cerimònia inaugural del Campionat Mundial de Raceboard
Des de l’organització s’ha confirmat que, comptant als esportistes, tècnics i acompanyants, han arribat a Blanes mig miler de persones amb motiu de la competició internacional. Per fer la seva estada més interessant i entretinguda, està previst que puguin visitar els principals encants naturals de la vila on comença la Costa Brava, així com que provin un dels seus atractius culturals, la cuina marinera, a través dels establiments que s’abasteixen cada dia de productes frescos de la llotja.

75è aniversari del Club de Vela Blanes

El Club de Vela Blanes està vivint aquest 2018 amb especial intensitat, a través del nombrosos actes culturals, lúdics i esportius que ha organitzat al llarg de tot l’any amb motiu del seu 75è aniversari. A nivell esportiu, el Mundial de Raceboard haurà estat el seu màxim exponent. L’entitat ja compta amb l’experiència d’haver organitzat amb anterioritat aquest mateix campionat. Va ser l’any 2014, i ja llavors va suposar un positiu impacte econòmic, social i esportiu per al club i per a la vila.

En aquesta nova edició el camp de regates estarà situat a la badia de Blanes, a diferència de l’anterior edició en què es va fer a tocar de la desembocadura de la Tordera. El raceboard és una modalitat de windsurf que es practica sobre unes taules més llargues que les habituals, amb un màstil mòbil que permet més eficiència al regatista a l’hora de lliscar sobre l’aigua, ja que li treu un major rendiment a la vela.


Les competicions es caracteritzen pel gran nivell tècnic i estratègic, ja que és una modalitat que s’acosta més a la navegació amb barca. Per a l’organització del campionat, el Club de Vela Blanes ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el Patronat Costa Brava Pirineu de Girona, i la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.
Data de realització: 06/25/2018 | Data de la darrera actualització: 06/25/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300