Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La bandera multicolor torna a onejar avui a l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2018 08:57:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La bandera multicolor torna a onejar avui a l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI

Fa set dies es va posar en marxa el Servei d’Atenció Integral (SAI) a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i el dilluns 9 de juliol es presentarà en un acte públic a 2/4 de 9 del vespre

Avui dijous, 28 de juny, se celebra el Dia Mundial per a l’Alliberament Lesbià, Gai, Transsexuals, Bisexual i Intersexual (LGTBI). Per aquest motiu, a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes s’ha instal·lat la bandera de l’arc de Sant Martí, que identifica aquest moviment. Està onejant, igual que s’ha estat fent els darrers anys, al balcó principal de l’edifici consistorial. A banda del 28 de juny, hi ha d’altres dues dates molt especialx que també es commemoren a Blanes penjant les corresponents banderes.


Bandera LGTBI onejant al balcó principal de l'Ajuntament de Blanes
El 17 de maig s’instal·la la del moviment transsexual, amb motiu que se celebra el Dia Internacional Contra la Transfòbia; i el 24 d’octubre se celebra el Dia Internacional a favor de la Despatologització de la Transsexualitat com a malaltia mental. Les banderes de suport al moviment LGTBI onegen ara tres cops al llarg de l’any al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, després que al 2016 es va aprovar per unanimitat una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes.

Presentació del nou Servei d’Atenció Integral a la diversitat

Enguany aquesta celebració pren encara més força, ja que tot just fa una setmana es va posar en marxa el SAI, Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. El proper dilluns 9 de juliol s’ha organitzat un acte públic que començarà a 2/4 de 9 de la nit a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on es donaran a conèixer els serveis i funcions que té el SAI de Blanes, el primer que s’ha posat en marxa a la comarca de la Selva.

El SAI de Blanes està adreçat a tota la ciutadania, però especialment a totes aquelles persones que pateixen, han patit, o són susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia. La seva finalitat és oferir atenció a totes les persones sobre qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere. El nou servei, ubicat al barri d’Els Pins, funciona els dilluns i els dijous de 9 a 12 h, i per a més informació es pot consultar la pàgina web: https://www.blanes.cat/docweb/social.igualtat.


El Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, conegut també com el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, se celebra el 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data. Es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969, i que es consideren que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. Van iniciar-se arran d’una batuda de la policia de Nova York a un local gai del barri de Greenwich Village, el bar Stonewall, i va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals es van oposar a què els arrestés la policia.

S’hi va denunciar la vulneració de drets i la repressió social conra les persones LGTBI. Tot i que actualment s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha 73 estats on es segueix perseguint i castigant aquest col·lectiu, i en 7 d’ells se segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. Fins i tot on no hi ha persecució legal, continua havent-hi persecució social.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/28/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300