Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà un canvi de circulació que afectarà 3 barris amb l’obertura de la 1a Fase del Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2018 09:41:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes farà un canvi de circulació que afectarà 3 barris amb l’obertura de la 1a Fase del Pla Parcial Costa Brava

Un dels canvis es farà a l’Avinguda Jaume I, que recuperarà el sentit de circulació que es va invertir fa sis anys. També es modificarà el recorregut de les línies d’autobusos 1, 5 i 8

L’Ajuntament de Blanes posarà en marxa la setmana vinent un canvi de circulació amb motiu de l’obertura de carrers de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava. Els departaments d’Enginyeria, Policia Local i Urbanisme, amb el suport de les Brigades Municipals, estan ultimant els darrers detalls perquè tot estigui a punt per a la modificació, que afecta tres barris del municipi: La Pedrera, Mas Enlaire i Mont-Ferrant. També es canviaran els itineraris i parades de les línies d’autobús 1, 5 i 8.


Treballs adequació Avinguda Jaume I
Durant els darrers dies s’han accelerat les feines de regulació, ordenació, senyalització –horitzontal i vertical- i altres detalls logístics que calia afinar, després de la minuciosa planificació que ha calgut tenir en compte. Tanmateix l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Obra Pública, Pepa Celaya, es van reunir fa pocs dies amb els veïns dels vials afectats per informar-los de tots els canvis, i la Policia Local ha distribuït notes informatives a peu de carrer.


Reunió amb els veïns de les zones afectades

L’Avinguda Jaume I recupera el sentit circulatori de fa sis anys

Aquesta modificació afecta principalment quatre vials que donen accés al centre de la vila, així com als carrers adjacents: Avingudes Jaume I i Joan Carles I, Carrer Riera Alta i Rambla Joaquim Ruyra en el seu tram nord entre la Plaça Solidaritat i el Carrer Riera Alta. Al haver-se enllestit els treballs d’urbanització de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava, la seva obertura significarà que els canvis previstos ja es facin efectius.


El cap d'Enginyeria, Artur Fenollosa, i el cap de Mobilitat
de la Policia Local, Paco Rodríguez, explicant els principals canvis
Els departaments de l’Ajuntament de Blanes implicats en aquestes modificacions han planificat una nova ordenació que comporta canvis de sentits en la circulació i estableixen nous itineraris d’entrada i sortida al municipi pel seu costat nord-est, enllaçant amb el Pla Parcial Costa Brava. Al haver-se establert aquests nous itineraris, els carrers d’entrada en la direcció de Lloret de Mar a Blanes seran per les avingudes Joan Carles I i Jaume I. Tots dos passaran a tenir un únic sentit circulatori fins la Plaça Solidaritat.

L’Avinguda Jaume I canviarà el seu sentit circulatori en tota la seva allargada: entre la Plaça de la Solidaritat i la Plaça de l’Escorxador. Això farà que Jaume I recuperi la direcció que havia tingut fins al 2012. Llavors es va haver de modificar a causa del tall de carrer que es va fer durant mesos a la Rambla Joaquim Ruyra per la ruptura del caixó de la riera, i el perill d’esfondrament d’un edifici. Això va requerir diversos treballs de rehabilitació i reparació, i calia poder treballar amb seguretat en tot el tram afectat.


Pla Parcial Costa Brava: enllaç Avinguda de la Pau
amb Rambla Joaquim Ruyra
Per la seva banda, el vial de sortida principal per aquest sector passarà a ser el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra (Mas Enlaire-Riera Alta), amb un únic sentit de circulació de sortida que transcorrerà pel Pla Parcial Costa Brava. Aquest recorregut enllaçarà la Plaça Solidaritat fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava-GI-682, passant pel Carrer Mas Palou i l’Avinguda del Parlament.

Accessos més ràpids d’entrada i sortida a la vila pel Pla Parcial Costa Brava

Fa pocs dies, ja es va procedir a l’obertura a la circulació de vehicles en el nou tram del carrer de l’Avinguda de la Pau i la Plaça Onze de Setembre (al bari de Mas Enlaire), que comuniquen amb la rotonda del Carrer Mas Palou i l’avinguda Parlament fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava passant pel Pla Parcial. Els següents treballs d’adequació que encara manquen està previst que s’enllesteixin la nit del proper dilluns.


Pla Parcial Costa Brava: enllaç Carrer Mas Palou
L’endemà dimarts, 3 de juliol, es procediria a activar el canvi de sentit en la seva globalitat: Avda. Jaume I, Rambla Joaquim Ruyra Ruyra i C.Riera Alta. L’última fase, amb data pendent de concretar, serà la transformació de l’Avinguda Joan Carles I en un vial d’un sol sentit de circulació, així com l’obertura de la connexió amb el Carrer Mas Palou.

Quan finalment es posi en marxa la nova reordenació del trànsit de vehicles i bicicletes s’espera que veïns i visitants puguin entrar i sortir de Blanes d’una manera molt més senzilla, fluïda i directe a la zona nord-est. També es podran suprimir cruïlles i encreuaments perillosos, i la possibilitat d’introduir diverses millores, com per exemple l’habilitació de nous estacionaments per a turismes i motocicletes, nous trams de carril bici, i la re-estructuració d’alguna rotonda.

Modificació recorreguts Línies d’Autobús 1, 5 i 8

El canvi de circulació implica que s’hagin de modificar els itineraris de tres de les línies d’autobusos de Blanes: 1, 5 i 8. S’hauran de traslladar algunes parades per adaptar-se, si bé hi haurà una novetat afegida que s’espera que contribueixi a que el servei tingui millor qualitat. S’habilitarà un carril d’ús exclusiu per a autobusos i taxis que facilitarà l’increment de les freqüències de pas.


La línia 1, que enllaça la Terminal d’Autobusos de Blanes amb l’Hospital Comarcal i Lloret de Mar, variarà la seva ruta d’entrada, de manera que enlloc d’anar pels carrers Riera Alta, Sebastià Llorens i Anselm Clavé, seguirà directament per les avingudes Joan Carles I i Jaume I fins la Plaça Solidaritat. La ruta de sortida serà per la Rambla Joaquim Ruyra i Plaça 11 de Setembre fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava, on enllaçarà a l’alçada de la nova rotonda d’accés a Residencial Blanes i Vistamar, accedint i circulant tot seguit pel nou carril bus-taxi que s’ha habilitat.


Per la seva banda, les línies 5 i 8, que van a Mont Ferrant, Valldolig i Residencial-Vistamar, faran un canvi bastant similar. La sortida de Blanes es farà per la Rambla Joaquim Ruyra i Plaça 11 de Setembre fins enllaçar a la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Per contra, quan entrin a la població, ho faran fins la Plaça Ecorxador, allí giraran en direcció a Montferrant, i finalment tornaran a Plaça Solidaritat. Totes dues línies faran primer els barris de Valldolig, Residencial Blanes i Vistamar i posteriorment, de tornada, entraran al barri de Mont-Ferrant.Data de realització: 06/29/2018 | Data de la darrera actualització: 07/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300