Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà “Cinema als Barris” aquest estiu en sis veïnats d’arreu del municipi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2018 10:48:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes farà “Cinema als Barris” aquest estiu en sis veïnats d’arreu del municipi

Es projectaran pel·lícules estrenades recentment, i ahir s’han lliurat 8.000 díptics i cartells als representants de les associacions de veïns que s’han adherit a la proposta

Una de les millors experiències estiuenques que tot cinèfil que s’apreciï segurament té gravada en la seva memòria és poder assistir a una sessió de cinema a l’aire lliure en una nit d’estiu. Es tracta de poder gaudir d’una projecció a cel obert, sota les estrelles, tal com es podia fer al segle XX en els coneguts auto-cinemes, o bé en sales d’exhibició convencionals que disposaven de la possibilitat d’enretirar el sostre, substituït pel cel nocturn i la llum de la lluna.


Representants d'AVV, l'alcalde de Blanes,
amb tècnics de l'Àrea de Participació Ciutadana i La Focal
Això és el què s’ha proposat enguany des de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes a les entitats veïnals del municipi: poder gaudir de Cinema a la Fresca al propi territori, descentralitzant i singularitzant experiències que es fan en altres localitats. Així és com ha sorgit l’activitat Cinema als Barris de Blanes, una iniciativa a la qual, en aquesta primera edició, s’hi ha adherit sis associacions de veïns d’arreu de la vila, amb l’objectiu que també puguin gaudir-ne els barris propers.

Sis pel·lícules per a tots els públics, i en especial per a l’infantil i familiar

El vespre d’aquest passat dimarts es va lliurar el material de difusió de la primera edició de Cinema als Barris de Blanes, que s’encetarà el proper 12 de juliol i finalitzarà el 30 d’agost. L’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Mario Ros, acompanyat del tècnic de l’àrea, Ivan del Rio, van entregar 8.000 díptics i cartells als representants de les entitats veïnals que s’han adherit a l’experiència.

El batlle ha remarcat que es tracta d’una iniciativa que neix amb un doble objectiu: oferir activitats als barris de Blanes i implicar diferents associacions de veïns en la programació d’una activitat conjunta. Justament per aquest motiu, les projeccions s’han ubicat en diferents espais del veïnat repartits arreu de la geografia blanenca, uns llocs que han decidit les mateixes associacions, que igualment han triat les pel·lícules d’entre un catàleg que incloïa films estrenats els dos darrers anys.


Díptic informatiu del cicle "Cinema als Barris de Blanes"
La tria ja partia d’un repertori conformat principalment per cinema comercial i apte per a tots els públics, així com adreçat al públic infantil més en concret. Tant és així que, dels sis llargmetratges escollits, tres són de dibuixos animats. Ara bé, ja se sap que en definitiva fins i tot aquestes pel·lícules estan pensades perquè agradin al públic adult, per la qual cosa s’ha plantejat com una activitat 100% familiar, apta per a tots els públics, que agradarà en especial als espectadors infantils. Dos dels films estan doblats al català, i la resta al castellà.

Una empresa especialitzada s’encarregarà de muntar i desmuntar tot el material tècnic necessari per poder fer la projecció en condicions òptimes. La particularitat rau en què l’estructura de la pantalla, enlloc de ser la més convencional i coneguda, està feta amb una base inflable, similar als jocs per a la canalla, i compleix amb tots els requisits perquè l’experiència tingui la màxima qualitat per gaudir de la sessió de cinema a l’aire lliure.

Totes les projeccions tindran lloc coincidint amb un dijous, ja que s’ha considerat que aquest és un dels millors dies al llarg de la setmana per programar un esdeveniment d’aquestes característiques. Les sessions començaran a les 10 en punt, i cap d’elles excedeix les dues hores de duració. Un altre nexe comú és que gairebé totes les entitats veïnals han triat una plaça per allotjar les projeccions, llevat de dues de les entitats, que han triat una pista esportiva. Aquestes són les dates, llocs de projecció i pel·lícules que s’hi oferiran:

DataLloc i BarriPel·lícula
12 de juliolPl. 11 de Setembre / Mas EnlaireEl libro de la Selva
19 de juliolZona Esportiva C. Cedre / Residencial VistamarVaiana
2 d’agostPista Esportiva de Mas Florit / Mas FloritLion
9 d’agostPlaça davant la Biblioteca / Racó d’en PortesMascotes
16 d’agostPlaça Mossèn Joan Quer / RavalAnimals fantàstics
30 d’agostPlaça Mas Moixa / Mas MoixaGru 3

Activitats complementàries a les projeccions

Per a l’organització de Cinema als Barris de Blanes, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de l’entitat cultural blanenca La Focal, que aquest 2018 compleix la novena edició d’una activitat similar, però amb contingut molt més específic i especialitzat: Docus a la Fresca, que s’organitza tots els divendres del mes d’agost. L’associació cultural ha col·laborat amb el consistori blanenc i amb les entitats veïnals amb diverses propostes que ajudaran a dinamitzar l’experiència de Cinema als Barris de Blanes amb un punt afegit d’interès.


Entre aquestes propostes, hi ha la possibilitat que abans de la projecció es facin espectacles musicals, es projecti un curt-metratge, o fins i tot s’ofereixi una breu actuació teatral. Un altre element complementari associat a les sessions de cinema són les indispensables crispetes que en alguns veïnats s’han proposat afegir a l’esdeveniment nocturn estiuenc.

Per últim, val a dir que La Focal també s’ha encarregat d’assessorar l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes qüestions logístiques d’organització, així com del disseny del cartell que identifica Cinema als Barris de Blanes. Inspirada en les projeccions de cinema convencionals, l’experiència du com a sots títol a mode d’eslògan la frase Que comenci l’espectacle !.Data de realització: 07/04/2018 | Data de la darrera actualització: 07/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300