Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptor blanenc Joan Adell omple la Sala de Plens en la presentació del seu nou llibre ‘Alba’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2018 07:50:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LLIBREL’escriptor blanenc Joan Adell omple la Sala de Plens en la presentació del seu nou llibre ‘Alba’

La vetllada literària i musical va comptar amb el testimoni d’una jove que ha superat l’anorèxia, ja que el nou treball del multipremiat autor tracta sobre aquest trastorn

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes es va omplir divendres passat de gom a gom per acollir la presentació del nou llibre de l’escriptor blanenc Joan Adell: ‘Alba’, una història optimista d’alliberament i superació amb la música com a símbol de les possibilitats de seguir endavant i deixar enrere els problemes. La protagonista és una noia de 17 anys que pateix anorèxia, que ingressa en una clínica psiquiàtrica obligada pels seus pares, perquè superi aquest trastorn alimentari.


Al centre de la imatge: Joan Adell i Maria Cuesta
Fotografies: Aitor Roger
Al centre, l’ajuda i l’amor de la Laura, de qui l’Alba s’enamorarà, es convertiran en el seu motor de salvació i, poc a poc, aconseguirà refer la seva vida. Precisament una de les aportacions més interessants que va haver durant l’acte de divendres passat va ser el testimoni en primera persona de Maria Cuesta Mussarra, una jove de 29 anys que va explicar la seva experiència amb aquesta malaltia a través del llibre La meva anorèxia.

El testimoni de Maria Cuesta Mussarra va centrar la primera part de la presentació, mentre que la segona va incloure diverses aportacions artístiques a càrrec d’Alba Lupiáñez, Cristina Bitlloch i Laura Rabassa en la part musical. Per la seva banda, Júlia Frigola, Mònica Rabassa, Quim Bautista i Júlia Ortiz van donar vida als principals personatges de l’obra, encarnant respectivament la Laura, l’Alba, i els seus pares. El mestre de cerimònies indispensable per aquest tipus d’esdeveniment va ser l’escriptor blanenc Aitor Roger.


La vetllada literària i musical estava organitzada pel col·lectiu lletraminúscula i Edicions Bromera, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Flors La Camèlia. Val a dir que l’obra de Joan Adell que s’hi va presentar, Alba, va ser Premi de Narrativa Antoni Bru de Ciutat d’Elx l’any passat, i s’afegeix al llarg llistat de guardons que porta acumulats l’escriptor blanenc.


Els protagonistes de l'acte
De la seva obra narrativa destaquen El Nàufrag, Premi de Narrativa Breu Rei en Jaume l’any 2006; Puzles, Premi Artur Simó de Narrativa al 2008; Matins Grisos, publicat al 2010; i Només són pedres, que va veure la llum l’any passat. Escriptor i poeta de vocació i farmacèutic de professió, Joan Adell és un escriptor tardà, ja que no va ser fins als 69 anys que no va publicar la seva primera obra, però es confessa enamorat de l’escriptura: “Em sabrà greu morir-me si al cel no em deixen ni que sigui una màquina d’escriure atrotinada”.Data de realització: 07/09/2018 | Data de la darrera actualització: 07/09/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300