Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes comprova que s’hagin retirat les ampolles d’aigua alertades per l’Agència de Salut


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/18/2018 02:41:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes comprova que s’hagin retirat les ampolles d’aigua alertades per l’Agència de Salut

Els supermercats de Blanes on podien haver ampolles de les marques d’aigua alertades ja les havien retirat. Una dona de Blanes ha resultat afectada, sense cap repercussió greu

Efectius de la Policia Local de Blanes han procedit avui al matí a inspeccionar diversos supermercats de la vila per comprovar que havien retirat de les seves prestatgeries un tipus d’aigua mineral molt determinat. Cap dels establiments on n’hi podia haver ja no en tenien a la venda, ja que havien retirat les ampolles amb anterioritat, arran de l’alerta activada ahir dimarts per l’Agència de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’actuació de la Policia Local de Blanes ha tingut lloc avui dimecres després que ahir es va atendre una persona afectada per haver ingerit aigua d’una de les marques afectades. Una de les patrulles que estava operant al centre de Blanes ahir al migdia va ser requerida per una dona de mitjana edat veïna del municipi, que els va explicar que notava cremor a la zona de la tràquea.


Agents de la Policia Local de Blanes inspeccionen
un dels supermercats avui al migdia
Com que no es tractava d’una afecció greu, se la va derivar perquè fos tractada en un centre hospitalari, on se li va receptar un protector estomacal, informant-la també que la ingestió de l’aigua no ha tingut cap repercussió greu per a la seva salut. Davant aquests fets, la Policia Local ha informat d’aquest cas tant al Departament de Salut com a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), i ha procedit a fer la inspecció en els establiments comercials alertats per la Generalitat.

Envasos d’aigua afectats per l’alerta de la Generalitat

El Departament de Salut de la Generalitat va emetre ahir dimarts un comunicat on s’informava que la cadena de supermercats Condis havia fet una retirada d’envasos de 5 litres d’aigua mineral natural de la marca Condis Manantial AIGUANEU, del lot 120721. El motiu d’aquesta retirada va ser per les investigacions que s’estaven fent arran d’una denúncia als Mossos d’Esquadra feta per un consumidor que, després de beure aigua del producte indicat, va patir efectes adversos lleus: irritació del tracte digestiu.

Arran de les primeres investigacions es va comprovar que alguns altres envasos d’aquesta presentació feien mala olor quan s’obrien i mal sabor al intentar ingerir-los. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, tant bon punt es van conèixer els fets, es van iniciar diverses actuacions de control i investigació en diferents empreses implicades, des de la cadena de supermercats en la distribució fins a l’empresa envasadora del Manantial AIGUANEU per esbrinar les possibles caues, així com la verificació de la retirada del producte del mercat.


Models d'ampolles afectades per l'alerta
Avui dimecres el Departament de Salut de la Generalitat ha ampliat l’alerta a les ampolles d’1’5 litres i de 5 litres de la marca EROSKI, tots del lot 120721. Les primeres investigacions en l’establiment envasador indiquen, com a possible causa que ha provocat l’incident, una contaminació de les línies d’envasament amb productes químics provinents d’una línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L’Agència de Salut Pública està verificant la retirada del mercat d’aqueta nova marca i continua amb les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades. Amb tot, ha reiterat la mateixa alerta que ja va fer ahir dimarts: es demana a les persones que puguin tenir envasos d’aquest lot i marques, s’abstinguin de consumir-los.
Data de realització: 07/18/2018 | Data de la darrera actualització: 07/18/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300